Çardak Kebabı

Çardak Kebabı

Çardak kebabı, kebap Arapça da pişmiş, pişmek anlamına gelmektedir ve bizde de kullanılmaktadır. Kebabın bir sürü türü olduğu gibi çardak kebabı da bu türlerden biridir. Kebap kültürümüzde yeri çok ayrı olan bir yiyecektir, ülkemizin her yerinde her yöresinde bilinmektedir, Özellikle doğu illerinde çok fazla tercih edilir ve tüketilir ama ülkemizin yer tarafında sevilen ve tüketilen bir yemektir. Çardak kebabı da çok özel bir yemektir yapılışı ve tadı bir yana görünüşü de çok güzel göze hitap etmektedir. Evde verdiğiniz yemekler de misafirleriniz için sonumu görünüşü ve tadı bakımından çok taktir toplayacaktır. Bu yüzden de çok tercih edilen bir kebap türüdür. Şimdi bu güzel ve gösterişli yemeğimizin tarifine geçelim.

Malzemeler
  • 300 gram kuzu eti
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Bir küçük kase mantar
  • Taze sarımsak
  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Krepi İçin
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı

Kasaptan aldığımız kuzu etimizi güzelce yıkıyoruz, sonra etimizi küçük küpler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etlerimizi bir kenara alıyoruz, ardından soğan ve havuçları temizleyerek etler boyutunda veya daha küçük boyutta küp şeklinde doğruyoruz. Bu malzemelerimi de kenara alıyoruz ve mantarları da aynı şekilde doğruyoruz ve kaseye koyup bir kenara alıyoruz. Orta boy yani malzemeleri pişirmeye yetecek büyüklükte bir tencere alıyoruz ve bir miktar hazırladığımız sıvı yağdan ekliyoruz, ardından küçük küpler halinde doğradığımız etlerimizi tencereye ekleyip kavurmaya başlıyoruz etler biraz kavrulduğunda küp şeklindeki havuç ve soğanları da etin üstüne ilave ediyoruz. Bu karışım biraz kavrulduktan sonra doğranmış mantarları da ekliyoruz ve artında bu malzemelerin pişeceği kadar az bir miktar su ekliyoruz ve pişiriyoruz.

Krepi için, hazırladığımız malzemeleri ayarlıyoruz, karıştırma kabını alıyoruz ve unu ekliyoruz ve ardından iki bardak suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz ardından yumurta, sıvı yağ, süt tuzu da ilave ederek karıştırma kabında içice kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.Ardından hazırladığımız krepi pişirmek için krep tavasını alıyoruz ve üzerine sıvı yağ ekliyoruz ardından yağ biraz kızınca krepleri çok büyük ve kalın olmayacak şekilde pişirmeye başlıyoruz ve bütün harcı bu şekilde pişiriyoruz.

Hazırladığımız kreplerin içlerine pişirdiğimiz kuzu etini çok dolu olmayacak şekilde ortalarına koyuyoruz ve kreplerin kenarlarını bohça şeklinde kapatıyoruz. Ardından etimizin bohçalama işi bitince bohçaların düz yerleri üstte olacak şekilde az yağlı fırın tepsisine diziyoruz. Bohçaların üzerine bir dilim domates ve rendelenmiş kaşar ekleyerek süslüyoruz. Fırında bohçaların üzerinde ki kaşar eriyene kadar pişiriyoruz ve ardından çardak kebabı hazır şekilde fırından alarak servis yapabiliyoruz.

Afiyet Olsun
Son Güncelleme : 05.11.2018 23:32:50
Çardak Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Çardak Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Çardak Kebabı"
Çardak kebabı ismi nedeniyle benim çok dikkatimi çekti biraz araştırdıktan sonra ben de bu kebabı yapmaya karar verdim ancak diyetimi herhangi bir şekilde zararı olur mu yoksa düzenli tüketmem durumunda zararı azalır mı
Keyhan . 04.11.2018 22:27:16
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019