Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Kebap kaç kalori? Adana kebap kaç kalori sorusunun cevabı hem rejim yapanlar hem de Adana kebabı sevenlerin cevabını merakla bilmek istedikleri sorulardandır. Adana iline ilişkin meydana gelen bu yöresel lezzet sevilen besinler aralarında önce sıralarda bulunmaktadır. Adana kebabın arasında yer alan et yardımıyla tam bir protein kaynağıdır. Bununla beraber kırmızı et muhtevasında çok vitamin barındırır ayrıca muhtevasında fosfat ve demir de içermektedir. Karbonhidratın yok denecek denli az olması seçilmesini arttırmaktadır.

Adana kebabın yapımında kuyruk yağı kullanımından ötürü kolesterol değeri fazla bir besin kaynağıdır. Adana kebap pide ile servis edildiği vakit klasik porsiyonunun değeri hemen hemen 900 kaloridir. Pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın bir etten meydana gelen porsiyonu ise hemen hemen 250 kalori bulunmaktadır. Klasik bir Adana kebap porsiyonunda 2 parça et vardır, pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın yalnızca etten edinilen kalori miktarının 500'ü geçtiği görülmektedir. Kırmızı et, fazla oranda protein, B2, B6 ve B12 vitaminleri, demir, fosfor, potasyum içeren. Kolesterol ve doymuş yağ içerir bu nedenle yağlı kırmızı et tüketilmemelidir. Adana kebabı Türkiye'nin her tarafında tüketilen ve çok lezzetli bir dürüm çeşididir. Elbet yalnızca dürüm biçimde değil porsiyon olarak da tüketilir. Peki bu denli lezzetli bir kebap kaç kalori olabilmektedir. Dürüm olarak da tüketildiğinde 200 gram civarı bir dürüm 325 kalori inşa ediyor. Kebap biçimde ve porsiyon olarak da tüketilirse 120 gramı başka bir deyişle 3 köfte büyüklüğündeki 252 kalori değerine eşittir. Pide tüketiminde ilgi edilirse ek olarak az kıymetler yapar.

Adana kilo yapar mı?


Kilo yapıcı özelliği yer alan bir besin olmakla beraber ek olarak üye indirmekte sizin elinizde olabilmektedir. Söz gelimi yağsız ekmek ve yağsız et tüketimi sıkı olabilir. Bununla beraber doymuş yağ içeriği zengin meydana gelen kırmızı et türü şüphesiz kilo denetimi mahalline getiren kişiler aracılığıyla tüketilmemelidir.

1 Dürüm Adana karbonhidrat, protein ve yağ değerleri

  • 200 gramı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4
  • 200 gramı ne denli Protein içerir: 28.5
  • 200 gramı ne denli Yağ içerir: 46.6
  • İçeriğinde bulundan diğer kıymetler ise şu şekildedir;
  • Karbonhidrat (G) 15.4
  • Protein (G) 28.5
  • Yağ (G) 46.6
  • Kolesterol (Mg) 59.6
  • Sodyum (Mg) -908.5
  • Potasyum (Mg) -534.5
  • Kalsiyum 31.7
  • Vitamin A 165.4
  • Vitamin C 65.2
  • Demir 2.6

3 adet köfte porsiyon biçimde tüketilen ekmeksiz Adana kebap besin değeri

  • 3 köfte kadarı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4
  • 3 köfte kadarı ne denli Protein içerir: 28.5
  • 3 köfte kadarı ne denli Yağ içerir: 46.6
1 porsiyon başka bir deyişle 120 gram için besin değerleri
  • Karbonhidrat (G) -0
  • Protein (G) 29.8
  • Yağ (G) 18
  • Kolesterol (Mg) 92.4
  • Sodyum (Mg) 61.2
  • Potasyum (Mg) 224.4
  • Kalsiyum 20.4
  • Vitamin A 2.4
  • Vitamin C-0
  • Demir 2.8
Not: Kebap çeşitleri çoğu yerde çeşitli yollar ve gerekli malzemeler ile hazırlanabilmektedir, bu sebeple en sıhhatli ve formu savunacak olanı seçmek gereklidir. İmkânlar çerçevesinde kalitesi yüksek ve bilindik yerlerde yapılmalıdır. En doğrusu hanede ya da piknikte yapılanı olabilir.

Son Güncelleme : 18.01.2024 23:34:51
Kebap Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kebap Kaç Kalori? Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kebap Kaç Kalori?"
gerçekte kebaplar çok fazla kilo ve kalori yapıyor ben et sevmiyorum ve eti gördöğümde midem alt üst oluyur
Hido . 15.05.2016
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024