Kebap kaç kalori? Adana kebap kaç kalori sorusunun cevabı hem rejim yapanlar hem de Adana kebabı sevenlerin cevabını merakla bilmek istedikleri sorulardandır. Adana iline ilişkin meydana gelen bu yöresel lezzet sevilen besinler aralarında önce sıralarda bulunmaktadır. Adana kebabın arasında yer alan et yardımıyla tam bir protein kaynağıdır. Bununla beraber kırmızı et muhtevasında çok vitamin barındırır ayrıca muhtevasında fosfat ve demir de içermektedir. Karbonhidratın yok denecek denli az olması seçilmesini arttırmaktadır.
Adana kebabın yapımında kuyruk yağı kullanımından ötürü kolesterol değeri fazla bir besin kaynağıdır. Adana kebap pide ile beraber servis edildiği vakit klasik porsiyonunun değeri hemen hemen 900 kaloridir. Pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın bir etten meydana gelen porsiyonu ise hemen hemen 250 kalori bulunmaktadır. Klasik bir Adana kebap porsiyonunda 2 parça et vardır, pidesiz olarak da servis edilen Adana kebabın yalnızca etten edinilen kalori miktarının 500' ü geçtiği görülmektedir. Kırmızı et, fazla oranda protein, B2, B6 ve B12 vitaminleri, demir, fosfor, potasyum içeren. Kolesterol ve doymuş yağ içerir bu nedenle yağlı kırmızı et tüketilmemelidir. Adana kebabı Türkiye'nin her tarafında tüketilen ve çok lezzetli bir dürüm çeşididir. Elbet yalnızca dürüm biçimde değil porsiyon olarak da da tüketilir. Peki bu denli lezzetli bir kebap kaç kalori olabilmektedir. Dürüm olarak da tüketildiğinde 200 gram civarı bir dürüm 325 kalori inşa ediyor. Kebap biçimde ve porsiyon olarak da tüketilirse 120 gramı başka bir deyişle 3 köfte büyüklüğündeki 252 kalori değerine eşittir. Pide tüketiminde ilgi edilirse ek olarak az kıymetler yapar.
Adana kilo yapar mı?
Kilo yapıcı özelliği yer alan bir besin olmakla beraber ek olarak üye indirmekte sizin elinizde olabilmektedir. Söz gelimi yağsız ekmek ve yağsız et tüketimi sıkı olabilir. Bununla beraber doymuş yağ içeriği zengin meydana gelen kırmızı et türü şüphesiz kilo denetimi mahalline getiren kişiler aracılığıyla tüketilmemelidir.
1 Dürüm Adana karbonhidrat, protein ve yağ değerleri
200 gramı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4
200 gramı ne denli Protein içerir: 28.5
200 gramı ne denli Yağ içerir: 46.6
İçeriğinde bulundan öbür kıymetler ise şu şekildedir;
Karbonhidrat (g) 15.4
Protein (g) 28.5
Yağ (g) 46.6
Kolesterol (mg) 59.6
Sodyum (mg) -908.5
Potasyum (mg) -534.5
Kalsiyum 31.7
Vitamin A 165.4
Vitamin C 65.2
Demir 2.6
3 adet köfte porsiyon biçimde tüketilen ekmeksiz adana kebap besin değeri
3 köfte kadarı ne denli Karbonhidrat içerir: 15.4
3 köfte kadarı ne denli Protein içerir: 28.5
3 köfte kadarı ne denli Yağ içerir: 46.6
1 porsiyon başka bir deyişle 120 gram için besin değerleri
Karbonhidrat (g) -0
Protein (g) 29.8
Yağ (g) 18
Kolesterol (mg) 92.4
Sodyum (mg) 61.2
Potasyum (mg) 224.4
Kalsiyum 20.4
Vitamin A 2.4
Vitamin C-0
Demir 2.8
Not: Kebap çeşitleri çoğu yerde çeşitli yollar ve gerekli malzemeler ile hazırlanabilmektedir, bu sebeple en sıhhatli ve formu savunacak olanı seçmek gereklidir. İmkanlar çerçevesinde kalitesi yüksek ve bilindik yerlerde yapılmalıdır. En doğrusu hanede ya da piknikte yapılanı olabilir.
Son Güncelleme : 13.03.2021 13:13:29
Kebap Kaç Kalori ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Kebap Kaç Kalori"
gerçekte kebaplar çok fazla kilo ve kalori yapıyor ben et sevmiyorum ve eti gördöğümde midem alt üst oluyur Hido . 15.05.2016
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Cansun : Kırmızı et protein ve kalori bakımından zengindir. Kilo yapar fazla tüketimde kolestrol da yükseltir. Ama fazla tüketmemek şartıyla. Bir porsiyon kebap kilo yapmaz ama fazla yerseniz hem kalori hem kilo hem protein alırsınız ve sizi rahatsız eder. Yanında da çok fazla ekmek tüketmeyin salata yiyebilirsiniz. fazla olan herşey zararlı zaten. 29.08.2018 09:44:58
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022