Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok lezzetli hem de yapılışı daha pratiktir. Patates kebabının tarifi şu şekildedir;
Malzeme Listesi
500 gram az yağlı dana kıyma
Yarım kilo patates
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
2 adet yumurta
1 adet orta boy yemeklik kuru soğan
Yarım ekmek içi
su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yapılışı; Bayat ekmeğin içi çıkartın daha sonra beş dakika süt ile birlikte kaynatın. Daha sonra bir kabın içine kıymayı koyun ve üzerine rendelenmiş ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine sütle kaynattığınız ekmeği, yumurtaları, tuzu ve diğer baharatları ilave ederek karıştırın. Yoğurma işlemi bittikten sonra bu karışımı altı yağlanmış fırın tepsisinin içine yayın. Her yerine eşit dağılacak şekilde yayın. Yaydıktan sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış fırına atın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Elde ettiğiniz karışım fırında pişerken sizde patatesleri haşlayın. Derin bir tencerenin içinde haşladığınız patatesleri sudan çıkararak soyun ve püre haline getirin. Daha sonra içine biraz yağ ve süt ilave ederek orta ateş de 5-10 dakika pişirin. Daha sonra pişmiş olan kıymayı fırından çıkarın ve fırın tepsisi büyüklüğünde ısıya dayanıklı cam kaba ters çevirip boşaltın. Ters çevirdikten sonra patates püresini kıymanın her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Patates püresini yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarları ekleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tekrar fırına atın. Üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kırmızı biber serpebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 22.04.2021 07:55:17
Patates Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Patates Kebabı"
Patates kebabını yaparken tepsiye malzemleri dizdikten sonra ne kadar miktarda su koymamız gerekiyor. Pateteserin çok kuru olmasını istemediğim için biraz fazla su koysam herhangi bir zararı olur mu? Çetinsu . 24.09.2018 03:57:29
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik
Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı
çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve
çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz
zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden
bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa
pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde
aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine
bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı
deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek
şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi
değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını
davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz
için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan
şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden
her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir
tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel
lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık
yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak
bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022