Yoğurt kebabı, evde kolaylıkla yapılabilen ve ev halkı tarafından çok sevilecek bir tariftir. Özellikle çocukların çok severek tüketecekleri yoğurt kebabı yoğurt sevmeyen çocuklara yoğurdu sevdirecektir. Aynı zaman da yoğurt kebabının içerisinde köfte olması da ayrı bir lezzet katmış ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edecek niteliktedir.
Yoğurt Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
300 gr dana kıyma
1 tane yumurta
1 şeker kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
1 tane orta boy kuru soğan
Sıvıyağ (köfteleri kızartma için)
1 şeker kaşığı kekik
1 şeker kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 fincan galeta unu
Sos İçin
Kişi sayısına göre pide
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tane domates
Yoğurt Kebabı Hazırlanışı
Yoğurt kebabının hazırlanmasına köfte ile başlayın. Bunun için de öncelikle kuru soğanın kabukların ı soyun ve bir karıştırma kabının içerisine rendeleyin. Rendelenmiş soğanın üzerine kıymayı ilave edin. Sarımsakların da kabuklarını soyun ve bıçağın ters tarafı ile incecik olacak şekilde ezin. Ezilmiş sarımsakları da köfte harcının içerisine ilave edin. galeta unu, bir tane yumurta, bir tatlı kaşığı tuz, bir şeker kaşığı kimyon ve karabiberi de harcın içerisine alın. Bir tutam maydanozu yıkayın ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan maydanozları da harcın içerisine alıp köfte harcı yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra harcın üzerine bir folyo kapatın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabın da köfte harcını 10 dakika kadar bekletip dinlendirin.
Dinlenmiş olan köfte harcını buzdolabından alın ev cevizden biraz iri kalınlıkta parçalar kopartın. Kopartılan köfte parçalarına parmak kalınlığın da şekiller verin. Şeklini alan köfteleri kızartmak için bir tencerenin içerisine sıvıyağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış yağın içerisine şeklini almış köfteleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış olan köfteleri havlu kağıt serilmiş bir tabağın içerisine alın. Akabinde kişi sayısına göre alınan pideleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırlanmış köftelerden yerleştirin. Diğer taraftan sosu hazırlamak için bir tane sos tenceresi alın ve içerisine tereyağı ilave edin. yağı ısıtın ve içerisine 2 tane domatesi rendeleyin. Domates rendesinin içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, karabiber ve tuz ilavesi yapıp pişirin. Hazırlanmış olan domatesli sosu köftelerin üzerine gezdirin. Yoğurdu bir kasenin içerisine alın ve üzerine tuz serpiştirin. 2 diş sarımsağı yoğurdun içerisine rendeleyip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurt sosunu kebapların üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Yoğurt kebabı servis için hazır hale gelmiştir. Arzu ederseniz yoğurdun üzerine tereyağı kızdırıp kırmızı pul biberi ile renklendirin ve yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. Bu tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 06.04.2021 14:36:12
Yoğurt Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Yoğurt Kebabı"
Kalabalık misafirim gelecek ve yapacağım yemek çeşitlerinin yanına yoğurt kebabını da eklemek istiyorum. Lezzetli ve güzel olması için yoğurt kebabının sosu nasıl yapılmalıdır? Keyfer . 31.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Reca : Yoğurt kebabı sosu için öncelikle sos tenceresinin içine tereyağ konulur eriyen tereyağının içine rendelenmiş 2 adet domates konulur.Üzerine bir yemek kaşığı salça ilave edilir ve tuz,karabiber eklenir.Pideleri yerleştirdiğimiz kabın üstüne köfteler eklendikten sonra bu sos gezdirilir ve üstüne sarımsak ve tuzla hazırlanmış yoğurt dökülür.En son eriyen tereyağında pul biber konur. 12.09.2018 22:45:14
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022