Kuzu Şiş Kebap, kuzu etinin enfes lezzetinin şiş sunumuyla pişirilmesinden elde edilen bir kebap çeşitlerindendir. Muhteşem tadıyla vazgeçilmez yemek türlerinden olan kuzu şiş kebap mangalda veya odun ateşinde pişirilerek iştahları kabartmaktadır. İçerisindeki yoğun vitamin değeriyle vücut gelişimine önemli derecede fayda sağlamaktadır. Nefis tadının yanı sıra harika kokusuyla her yaştan insanı cezbeden kuzu şiş kebap doyurucu etkiye sahip özelliğiyle sofraları baştan sona zenginleştirmektedir. Güzel bir havaya sahip yaz mevsiminde doğayla iç içe olmayı düşünenler için kuzu şiş kebap keyifle yenilecek besinler arasındadır. Kaliteli bir yaşam için kuzu etinin insan hayatında düzenli olarak yer alması oldukça yarar sağlayacaktır. Bunun için önemli husus kuzu şiş kebap pişirme tekniğinin doğru şekilde yapılmasıdır. Bu enfes kebap türünün vitaminleri kaybedilmeden pişirilmesi tadına doyum olmaz bir ana yemek olarak tek başına yeterli bir besin maddesi olma yönünde imkan sağlayacaktır. Kuzu şiş kebap eti yumuşak, sinirsiz, damarsız ve taze olmalıdır. Ayrıca kebap sosunun birkaç saat önceden yapılıp dinlendirilmesi eşsiz bir tat oluşumuna ortam hazırlayacaktır. Bu aşamada kullanılan bıçağın keskin olması etin şişlere geçirilme esnasında belli bir düzenin elde edilmesini sağlar.
Kuzu şiş kebap için gerekli malzemeler
Yarım kilo kuzu eti
2 adet domates
3 adet yeşil biber
5 adet arpacık soğanı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuzu şiş kebap yapılışı: Kuzu eti tahta veya uygun bir nokta üzerine alınarak orta büyüklükte küp şeklinde doğranır. Hazırlanan et derin bir kap içerisine alınarak kimyon, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Etin sosunu derine işlemesi için yaklaşık 40 dakikalık bir süre bekletilir. Diğer yandan yeşil biberler, domatesler saplarından ayıklanıp yıkandıktan sonra dört parçaya ayrılacak şekilde doğranır. Daha sonra dinlenen kuzu etleri sırasıyla şişe dizilerek mangalda köz ateşinde pişirilir. Arpacık soğanı, domates ve biberler de pişirilmek için şiş üzerine geçirilir. Pişirilmiş olan kuzu şiş kebap servis tabağı içerisinde lavaş ekmek üzerine alınarak pişen domates, biber ve arpacık soğanı ile süslenerek sıcak bir sunum yapılır. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 09.03.2021 00:03:43
Kuzu Şiş Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Kuzu Şiş Kebap"
Bu yılda allah çok şükür bizi kurban bayramına kavuşturdu. Bizde gelenek haline gelmiş bir bayram olduğu için bayram namazını kıldıktan sonra pazardan kurbanlık koçlarımızı alır ve beraber bir şekilde keseriz. Taze etten kuzu şiş kebap yapmak istiyorum ama sert olmaması için nasıl bir terbiye yapmam gerekir? Nevzat . 28.10.2018 10:01:14
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022