Yufka kebabı, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Az zamanda hazırlanabilmesi ve ana yemek olarak da kullanılabilmesi tarifin avantajlarından bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; kesilen yufkaları 2 yumurta sarısı, 250 ml süt ve 100 gr yağ karışımına batırıp, ardından iç malzemesi konularak pişirirseniz daha lezzetli olabilir. Yufkasını Hazırlamak İçin
İç Malzemeleri
Yufka Kebabı Nasıl Yapılır? Yağ, ince doğranmış soğan ve kemiksiz, 2-3 santim boyunda ve 1/2 santim eninde ince uzun doğranmış et, bir tencerede kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. Suyunu çekince, 10 dakika daha karıştırılarak kavrulur. Tuz, doğranmış domates veya salça eklenir. Kapak kapatılarak kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Pişen etlere yarım ay şeklinde ince doğranmış soğanlar eklenir ve güzelce karıştırılır. Et yağına kalana kadar 30 dakika daha pişirilir. Karabiber, kekik ve kıyılmış maydanoz eklenerek tekrar karıştırılır. Ateşten alınıp soğuması için bir kenara bırakılır. Böylece iç harç hazırlanmış olur. Üç yufka üst üste koyulur ve tam ortalarından dörde kesilerek 12 eşit parçaya bölünür. Bölünmüş her yufka parçasının ortasına 10 santim uzunluğunda ve az dağılmış şekilde soğumuş iç harçtan yerleştirilir. Yufkanın kenarları üst kısmına doğru bohça gibi kapatılır. Eşit büyüklükte küçük bohçacıklar oluşturulur. Her yufkanın üst kısmına çırpılmış yumurta sürülerek yufkaların birbirine yapışması sağlanır. Tüm yufkalar sarıldıktan sonra kızgın yağda diğer tarafları da çevrilerek kızartılır. Bir tabağa alınıp servis yapılır. Püf Noktaları
|