Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka kebabı, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Az zamanda hazırlanabilmesi ve ana yemek olarak da kullanılabilmesi tarifin avantajlarından bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; kesilen yufkaları 2 yumurta sarısı, 250 ml süt ve 100 gr yağ karışımına batırıp, ardından iç malzemesi konularak pişirirseniz daha lezzetli olabilir.

Yufkasını Hazırlamak İçin

  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ

İç Malzemeleri

  • 900 gr koyun eti
  • 150 gr domates veya bir yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 500 gr soğan (5 orta boy)
  • 40 gr tereyağı
  • 1,5 bardak su
  • 1 demet maydanoz
  • Kekik, tuz, karabiber

Yufka Kebabı Nasıl Yapılır?

Yağ, ince doğranmış soğan ve kemiksiz, 2-3 santim boyunda ve 1/2 santim eninde ince uzun doğranmış et, bir tencerede kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. Suyunu çekince, 10 dakika daha karıştırılarak kavrulur. Tuz, doğranmış domates veya salça eklenir. Kapak kapatılarak kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Pişen etlere yarım ay şeklinde ince doğranmış soğanlar eklenir ve güzelce karıştırılır. Et yağına kalana kadar 30 dakika daha pişirilir. Karabiber, kekik ve kıyılmış maydanoz eklenerek tekrar karıştırılır. Ateşten alınıp soğuması için bir kenara bırakılır. Böylece iç harç hazırlanmış olur. Üç yufka üst üste koyulur ve tam ortalarından dörde kesilerek 12 eşit parçaya bölünür. Bölünmüş her yufka parçasının ortasına 10 santim uzunluğunda ve az dağılmış şekilde soğumuş iç harçtan yerleştirilir. Yufkanın kenarları üst kısmına doğru bohça gibi kapatılır. Eşit büyüklükte küçük bohçacıklar oluşturulur. Her yufkanın üst kısmına çırpılmış yumurta sürülerek yufkaların birbirine yapışması sağlanır. Tüm yufkalar sarıldıktan sonra kızgın yağda diğer tarafları da çevrilerek kızartılır. Bir tabağa alınıp servis yapılır.

Püf Noktaları

  • Çoğu zaman kolay olduğu için yufka ile börek yapmak tercih edilir. Yapması kolaydır evet, ama püf noktalarını bilirseniz aynı zamanda çok lezzetlidir.
  • Örneğin yufka ile yapacağınız böreklerin üst kısmına süreceğiniz sadece eritilmiş margarin ve sütten oluşan bir karışım ile çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Ya da yufka ile yaptığınız börekleri, fırına vermeden önce sade soda ve yumurtadan oluşan bir karışımı sürmeniz, böreklerinizi narin ve çok daha kabarmış yapacaktır.
  • Sadece süt ile yufkaları ıslatmak dahi, böreklerinizin lezzetine lezzet katacaktır.
  • Fırına verirken üst kısmına yumurta sarısı sürerek, enfes kızarmış börekler yapabilirsiniz. Bir de üst kısmına susam ve çörek otu ile süslediğinizde hem görünüşü hem de lezzeti ile son derece gevrek olacaklardır.
  • Yumurta sürmek istemiyorsanız veya yumurtanız kalmadıysa yoğurt sürerek de böreklerinizi nar gibi kızarmış şekilde pişirebilirsiniz.
  • Arzu ederseniz, böreğinizi fırına sürmeden önce buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz. Bu yöntem de böreklerinizin çok daha gevrek olmasını sağlayacaktır.
  • Ancak sakın unutmayın; pişirme süresi ve fırının sıcaklığı çok önemlidir. Bu yüzden böreğinize ve malzemenize göre fırının sıcaklığını ayarlayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Abugannuş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri