Yufka Kebabı

Yufka Kebabı

Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesilen yufkaları 2 yumurta sarısı, 250 gr süt ve 100 gr yağ karışımına batırıp, ardından yapılan iç konularak pişirirseniz ek olarak lezzetli olabilir.

Yufkasını hazırlamak için
  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
İç malzemeleri
  • 900 gr koyun eti
  • 150 gr domates veya bir yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 500 gr soğan (5 orta boy)
  • 40 gr tereyağı
  • bir.5 bardak su
  • 1 demet maydanoz
  • Kekik, tuz, karabiber
Yapılışı: Yağ, minik doğranmış soğan, kemiksiz 2-3 santim boy ve 1/2 santim eninde ince uzun doğranmış el bir tencerede kapağı kapalı ve arada bir karıştırılarak ona ateşte 15-20 dk pişirilir. Suyunu çekince 10 dk ek olarak karıştırılarak kavrulur. Tuz, doğranmış domates veya salça eklenir. Kapak kapatılarak ortadan az ateşte bir.5 saat pişirilir. Pişen ellere 1/2 ay biçimde ince doğranmış soğanlar eklenir ve güzelce karıştırılır. Et yağına kalıncaya denli 1/2 saat pişirilir. Karabiber, kekik, kıyılmış maydanoz katılarak bir ek olarak karıştırılır. Ateşten alınıp soğuması amaçlı bir tarata bırakılır. Böylece lalaş içi derlenmiş olabilir. Üç yufka üst üste koyulur ve tam ortalarından dörde kesilerek 12 eşil parçaya bölünür. Bölünmüş her yufka parçasının ortasına 10 santim uzunluğu yaklaşık olarak da ve az dağılmış takdirde soğumuş talaş içinden yerleştirilir. Yufkanın kenarları amaçlı üst kısmına gerçek bohça katlar benzeri kapatılır. Eşit büyüklükte, minik bohçacıklar ortaya getirilir. İçin üst kısmına kalkınan her yufkanın üst kısmına çırpılmış yumurta sürülerek yufkaların birbirine yapışması sağlanır. Tüm yufkalar sarıldıktan ardından kızgın çiçek yağında öbür tarafları da çevrilerek kızartılır. Bir tabağa alınarak servis yapılır.

Püf noktaları
  • Çoğu vakit basit meydana geldiği amaçlı yufka ile börek yerine getirmek seçim edilir. Yapması kolaydır evet. Ama şayet püf noktalarını bilirseniz bununla birlikte da çok fazla da lezzetlidir.
  • Örneğin yufka ile yapacağınız böreklerin üst kısmına süreceğiniz bir yalnızca eritilmiş margarin ve sütten meydana gelen bir karışım ile çok fazla ek olarak lezzetli duruma getirebilirsiniz.
  • Ya da yufka ile yaptığınız börekleri, fırına vermeden öncesinde sade soda ve yumurtadan meydana gelen bir karışımı sürmeniz, böreklerinizi narin ve bununla birlikte çok fazla ek olarak kabarmış yapacaktır.
  • Sadece süt ile yufkaları ıslatmak dahi, böreklerinizin lezzetine lezzet katacaktır.
  • Fırına verirken üst kısmına yumurta sarısı sürerek, enfes kızarmış börekler yapabilirsiniz. Bir de üst kısmına susam ve çörek otu ile süslediğiniz de hem bir görünüşü hem bir de lezzeti ile nihai derece gevrek olacaklardır.
  • Yumurta sürmek istemiyorum diyorsanız veya yumurtanız kalmadı ise, yoğurt sürerek de böreklerinizi nar benzeri kızarmış takdirde pişirebilirsiniz.
  • Arzu ederseniz, böreğinizi fırına sürmeden öncesinde, buzdolabında bir zaman bekletebilirsiniz. Bu yol de böreklerinizin çok fazla ek olarak gevrek olmasını sağlayacaktır.
  • Ama sakın unutmayın. Pişirme süreniz ve fırınınız sıcaklığı çok fazla mühim. Bu yüzden böreğinize, malzemenize yönelik fırınınızın sıcaklığını ayarlayın.
Son Güncelleme : 20.10.2018 16:50:23
Yufka Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Yufka Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Yufka Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019