Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı, bu yemek Ege bölgesine ait bir kebap türüdür daha çok Bodrum'a özgü bir yemektir. Bodrum kebabı çentik kebabı da denir. Bir arada sevilen yenilen lezzetlerin aynı tabakta toplanması şeklinde yapılmış ve kabul görmüş bir yemek tarifidir. Bu kebap ismini Türkiye genelinde de bilinen çökertme türküsünden almıştır. Çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. Bodrum a gidip çökertme kebabı yemeden dönmemek gerekir. Evde de rahatlıkla yapılabilecek olan kebap tariflerinden biridir. Yapımı kolay olan bir tariftir, özel misafirlerinize sevdiklerinize muhakkak yapmanız tattırmanız gereken bir tariftir. Bir defa tadınca sürekli yapmak isteyeceğiniz bir yemektir. Evde yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi.

Çökertme kebabı yapımı için gerekli malzemeler

  • İki adet kızartmalık patates
  • Yarım kilo bonfile et
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Beş altı adet sivri biber
  • Sıvı yağ

Etini marine etmek için gerekli malzemeler

  • Bir su bardağı süt
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Üç dört diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet yeşil biber

Sosu için gerekli malzemeler

  • İki diş sarımsak
  • İki kâse yoğurt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Çökertme kebabı yapımı için ilk olarak yarım kilo bonfile et jülyen kesim olarak doğranır. Bir kenara alınır. Bu sırada eti marine etmek için gerekli olan malzemeler hazırlanır. Öncelikli olarak soğan ve sarımsak soyulur, soğanı dört parçaya ayırın ve rondoya atın ve çekmeye başlayın ardından soyduğunuz sarımsakları da ilave edin. Kırmızı ve yeşil biberi de birkaç parçaya ayırıp rondoya koyun ve hepsini rondodan çekin. Derin bir kaba alın bir su bardağı süt ve baharatları da bu kaba ekleyin ve iyice karıştırın. Daha önceden doğranmış etleri bu sosun içerisine koyun ve vaktiniz varsa on saat kadar bekletin. Vaktiniz yok ise en az iki saat bekletin. Bir teflon tavaya tereyağını ilave edin ve yağ ısınınca marine edilmiş etleri içerisine alın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateş de pişirin. Etler pişerken iki adet patatesi soyun ve yıkayın ardından kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve bir tavaya bolca sıvı yağ ekleyip ocağa alın. Yağ kızarınca patatesleri içerisine atın ve kızartın kızaran patatesleri servis tabağına alın ve ardından biberleri kızartın. Biberleri de servis tabağının kenarına dekor şeklinde dizin. Etler pişince etleri de patateslerin üzerine alın ardından iki diş sarımsağı iki kâse yoğurt içerisine ezin ve iyice karıştırdıktan sonra etlerin üzerine dökün. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve üzerine bir kaşık domates salçası ilave edin ardından nane ve pul biber ekleyip kavurun ve yemeğin üzerine ilave edin. Servis tabağınızı kızartılmış domates maydanoz kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 06:30:40
Çökertme Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çökertme Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Çökertme Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024