Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kafkas Kebabı

Kafkas Kebabı

Kafkas Kebabı, Kafkas yöresine ait kebap tariflerinden biridir. Lezzet açısından mükemmel bir tadı olan Kafkas kebabını özel konuklarınız için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Diğer kebap çeşitleri gibi pilav eşliğinde değil de ince kıyım yapılmış patates ile sunum yapılmaktadır. İçerisinde patates kızartması bulunduğu için bilhassa gençlerin favori kebapları arasın da yer alır. Çocukların da çok seveceği Kafkas kebabını davetli konuklarınız için veya çat kapı gelen misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Kafkas Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane kırmızı köz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 tane patates

Üzeri için

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Kafkas Kebabı Nasıl Yapılır?


Kafkas kebabının hazırlanmasına et ile başlayın. Bunun için kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp suyunuz süzdürün. Ardından yanmaz tabanlı bir tencerenin içerisine etleri ilave edin ve kısık ateş de suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ilave edeceğiniz malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve ince kıyım olacak şekilde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edin. Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave edin ve karıştırın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Kalan baharatlar ve tuz ile etin bulunduğu tencerenin içerisine ilave edin. Bütün malzemeleri bir güzel harmanlayın ve etleri soteye devam edin. Eğer etler sert kalmış ise içerisine 1 çay bardağı sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Arzu ederseniz eğer etlerin malzemelerini ilave ettikten sonra düdüklü tencereye alıp 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Düdüklü tencere hızlı pişirdiği ve lezzetli bıraktığı için çok tercih edilmektedir. Özellikle de et yemeklerinin pişirilmesinde olmazsa olmazlardandır.

Diğer taraftan 4 tane patatesin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye keskin bir bıçak yardımıyla patatesleri kesin. Yıkanmış ve kurutulmuş olan patatesleri rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyin. Rendelenmiş olan patateslerin suyunu avucunuzun içerisine alıp sıkın. Kızgın yağın içerisine rendelenmiş olan patatesleri ilave edin ve kızartın. Kızartılan patatesleri servis tabağının üzerine alın. Patateslerin orta kısmını havuz gibi açın ve pişmiş olan etleri servis tabağının ortasına alın.

Kafkas kebabının sosunu hazırlamak için de bir kâsenin içerisine yoğurt ilave edin. Yoğurdun üzerine de 2 diş sarımsağı rendeleyin. Tuzu da ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan yoğurtlu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Eğer farklı bir görsellik isterseniz yoğurdu patateslerin üzerine gezdirip onun üzerine de etleri ilave edebilirsiniz. Sunum şekli tamamen göz ve damak zevkinize kalmış bir durumdur. Hazır olan Kafkas kebabını sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 10:25:05
Kafkas Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kafkas Kebabı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kafkas Kebabı"
Merhabalar ben de akşam aile büyüklerimizi yemeğe çağıracağım ve özel bir yemek yapmak istiyorum sevebilecekleri bir yemek bu. Fakat patatesleri kızartıp üzerine yoğurt dökünce patatesler yumusayip hamur gibi olur diye korkuyorum. O zaman tadı bozulur mu acaba nasıl yapabilirim yoğurdu yan tarafına koysam üzerine dökmesem olur mu
Ayse . 24.10.2018 13:10:42
CEVAP YAZ
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024