Abant Kebabı

Abant Kebabı

Abant kebabı, adından da belli olduğu üzere abant ilçemizin meşhur yemeği olan abant kebabı lezzeti ve sunumuyla harikalar yaratan ve akılda izler bırakan bir yemektir. Tabi ki bu yemeği sadece abant ta değil güzel ülkemizin her yöresinde yiyebilirsiniz. ama özellikle yolunuz düşerse burada yemeden geçmemenizi tavsiye ederim. Abant kebabı yapılışını kolaylığının yanında lezzeti de ona oranla çok yüksektir. maliyetinin az olması da abant kebabını ayrı bir çekici kılar. Görünüşüyle de servis ettiğiniz insanın beğenisini daha tadına bakmadan kazanır ve yediğinde de tadıyla bu beğeni kat kat artar. Şimdi bu güzel ve lezzeti abant kebabımızın tarifine geçelim.

Malzemeler
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 5-6 adet mantar
  • 200 gram sotelik yada yağsız dana veya kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 2 adet sivri biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağ
Hazırlanışı

Orta boy bir tencere alarak yemeğimize başlayalım tencereyi ocağa koyarak az miktar yağ koyalım, ardından 200 gram kuzu veya dana etimizi küçük küpler halinde doğrayarak yağımızın içine atarak kavurmaya başlayalım. Ardından etlerin suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmaya devam edelim ve pişirelim. Sonra etlerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyelim ve ince kıyılmış soğanları da etimize ekleyelim ve pişirmeye devam edelim pişmeye yakın tuz eklemeyi unutmayalım. Eklediğimiz suyu çekene kadar pişirelim ve suyunu çektiğinde küçük küçük doğradığımız mantarları ve tereyağı ekleyelim. Ardından mantarlar da suyunu bırakacağından onlarında suyunu çekene kadar bekleyelim ve suyunu çektikten sonra ince ince doğradığımız biberleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim, sonra domates ve karabiberi de ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edelim.

Etlerimiz kavrulmaya ve pişmeye devam ederken sizde bir yanda patlıcanları soymadan boylamasına dik bir biçimde ortadan ikiye bölelim. Patlıcanlar kızaracağı için kağıt havlu ile kurutalım. Ardından patlıcanları bol yağın içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve pişen patlıcanlar çok yağ çekeceğinden yine aynı şekilde fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alalım ve patlıcanlarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla güzelce ezip püre haline getiriyoruz, ardından etli harcımızı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Bir miktar sıcak suyun içine salca atarak salçalı su yapıyoruz ve tepsinin içine döküyoruz. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına veriyoruz. Abant kebabının pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları serpiştiriyoruz ve eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz eriyince fırından alıyoruz ve güzel bir servis tabağında servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Son Güncelleme : 11.04.2021 18:27:21
Abant Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Abant Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Abant Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022