Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Abant Kebabı

Abant Kebabı

Abant kebabı, adından da belli olduğu üzere Abant ilçemizin meşhur yemeği olan Abant kebabı lezzeti ve sunumuyla harikalar yaratan ve akılda izler bırakan bir yemektir. Tabi ki bu yemeği sadece Abant'ta değil güzel ülkemizin her yöresinde yiyebilirsiniz. Ama özellikle yolunuz düşerse burada yemeden geçmemenizi tavsiye ederim. Abant kebabı yapılışını kolaylığının yanında lezzeti de ona oranla çok yüksektir. Maliyetinin az olması da Abant kebabını ayrı bir çekici kılar. Görünüşüyle de servis ettiğiniz insanın beğenisini daha tadına bakmadan kazanır ve yediğinde de tadıyla bu beğeni kat kat artar. Şimdi bu güzel ve lezzeti Abant kebabımızın tarifine geçelim.

Abant Kebabı Malzemeleri

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 5-6 adet mantar
  • 200 gram sotelik ya da yağsız dana veya kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar
  • 2 adet sivri biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağı

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?


Orta boy bir tencere alarak yemeğimize başlayalım tencereyi ocağa koyarak az miktar yağ koyalım, ardından 200 gram kuzu veya dana etimizi küçük küpler halinde doğrayarak yağımızın içine atarak kavurmaya başlayalım. Ardından etlerin suyunu bırakıp çekene kadar karıştırmaya devam edelim ve pişirelim. Sonra etlerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyelim ve ince kıyılmış soğanları da etimize ekleyelim ve pişirmeye devam edelim pişmeye yakın tuz eklemeyi unutmayalım. Eklediğimiz suyu çekene kadar pişirelim ve suyunu çektiğinde küçük küçük doğradığımız mantarları ve tereyağı ekleyelim. Ardından mantarlar da suyunu bırakacağından onların da suyunu çekene kadar bekleyelim ve suyunu çektikten sonra ince ince doğradığımız biberleri de ekleyelim ve kavurmaya devam edelim, sonra domates ve karabiberi de ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar bu işleme devam edelim.

Etlerimiz kavrulmaya ve pişmeye devam ederken sizde bir yanda patlıcanları soymadan boylamasına dik bir biçimde ortadan ikiye bölelim. Patlıcanlar kızaracağı için kâğıt havlu ile kurutalım. Ardından patlıcanları bol yağın içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve pişen patlıcanlar çok yağ çekeceğinden yine aynı şekilde fazla yağını kâğıt havlu yardımıyla alalım ve patlıcanlarımızı fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla güzelce ezip püre haline getiriyoruz, ardından etli harcımızı patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Bir miktar sıcak suyun içine salca atarak salçalı su yapıyoruz ve tepsinin içine döküyoruz. Tuzunu da ekleyip önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına veriyoruz. Abant kebabının pişmesine yakın rendelenmiş kaşarları serpiştiriyoruz ve eriyene kadar pişirmeye devam ediyoruz eriyince fırından alıyoruz ve güzel bir servis tabağında servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:03:16
Abant Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Abant Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Abant Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024