Beğendili Kebap

Beğendili Kebap

Beğendili kebap, hem lezzet bakımından hem de görüntü bakımından oldukça istek gören bir tariftir. Özel günlerde hazırlanabilir ve sofranızı şenlendirebilir. Özellikle erkeklerin çok severek tükettikleri beğendili kebap pratik bir şekilde hazırlanabilir ve sofranız da yer alabilir. Bunun için arzu ederseniz eğer kuzu etini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Beğendili kebap yemeğini daha önce denemediyseniz eğer tarif edeceğimiz şekilde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Beğendili Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr kuzu eti
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 6 tane patlıcan
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 su bardağı süt

Beğendili Kebap Hazırlanış

Beğendili kebap için alınan kuzu etini yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulmuş olan etler suyunu verip çekinde tencerenin kapağını açın ve kuru soğanı doğramaya geçin. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan kuru soğanları etlerin içerisine ilave edip karıştırın. Tereyağı veya margarini de tencerenin içerisine ilave edip karıştırın. Kısık ateş de malzemeleri yumuşayana dek pişirmeye devam eden. Etler eğer suyunu çekmiş ise içerisine sıcak su ilavesi yapın. Suyu ilave ettikten sonra etleri yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Diğer taraftan yemeğin beğendisini hazırlamaya geçin. Beğendi için unu bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Arzu ederseniz unu tereyağı ilave edip de kavurabilirsiniz. Kavrulmuş olan unun içerisine sütü ilave edip karıştırın. Ardından içerisine tuz ve karabiber ilavesi yapın. Patlıcanların da kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Doğanmış olan patlıcanları geniş bir kabın içerisine alın. Üzerine tuzlu su ilave edip acısı çıkana dek bekletin. acısı çıkan patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın ve kızgın ateş de kızartın. Kızaran patlıcanları beğendinin içerisine alıp mikser ile çekin. Püre kıvamına gelen karışımı ocağın üzerine alın ve kısık ateş de sürekli karıştırarak pişirin. Hazırlanmış olan beğendinin içerisine sıcak iken bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve karıştırın.

Hazırlanmış olan yemeğin beğendisini bir servis tabağının üzerine alın. Beğendiyi kaşık ile düzeltin ve üzerine önceden pişirilmiş olan kuzu etlerini ilave edin. hazırlanmış olan beğendi kebabını sıcak iken servise sunum yapın. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 27.03.2021 02:21:19
Beğendili Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Beğendili Kebap Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Beğendili Kebap"
Bugün akşam evde kendi başıma bir ziyafet çekmek istiyorum. Ve aklıma ilk gelen şey beğendili kebap oldu. Daha önce yapmadığım için aslında biraz Tedirginim. Acaba beğendili kebap yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Tenzile . 28.10.2018 21:55:41
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022