Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman kebabı, bol malzeme ile yapılan bir yemek çeşididir. Et yemekleri arasında en çok tercih edileni orman kebabı olmaktadır. Nedeni ise doyurucu özelliğinin fazla olması ve vitamin, mineral açısından zengin olmasıdır. Orman kebabının çok lezzetli olmasını istiyorsanız eğer mutlaka fırına göndermenizi tavsiye ederiz. Ateşin üzerinde pişmesinin ardından fırına gönderilen orman kebabı lezzet bakımından ve görüntü açısından daha hoş görünmektedir.

Orman kebabı davet yemekleri arasında çok tercih edilen bir yemektir. Et ve sebzenin bir arada bulunduğu orman kebabını sevdikleriniz için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Orman kebabını arzu ederseniz köfte ile de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartabilir ve aynı şekilde tarifi uygulayabilirsiniz.

Orman Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 750 gr dana eti
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 4 tane iri boy patates
  • 2 tane iri boy havuç
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • Patatesleri kızartmak için sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana etini kul başı şekilde doğrayın ve yıkayıp kurulayın. Yıkanmış olan etleri yanmaz bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateş de suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine tereyağı ve sıvı yağ ilavesi yapıp karıştırın. Soğanın kabuklarını temizleyin ve halka şeklinde doğrayın. Doğanmış olan soğanları etlerin yanına ilave edip kavurmaya devam edin. Patates ile havucun kabuklarını soyun. Havuçları halka şeklinde patatesleri ise küp şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri bir güzel yıkayıp kurulayın.

Kızartma tencerenin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve yağı ısıtın. Yüksek ateşin üzerine tencereye yerleştirin ve yağ ısınınca patatesleri tencerenin içerisine alıp kızartın. Kızartılan patatesleri tencerenin içerisinden alıp havlu kâğıdın bulunduğu tabağın içerisine ilave edin. Havuçları da aynı şekilde kızartın ve patateslerin yanına alın.

Diğer taraftan pişmiş olan etleri bir fırın tepsisinin içerisine çıkartın ve üzerine kızarmış olan patatesler ile havuçları ilave edip harmanlayın. Bir yemek kaşığı domates salçası ile bir tatlı kaşığı biber salçasını bir kâsenin içerisine alın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapıp karıştırın. Tuz.

Kırmızı pul biber ve karabiberi de salçalı olan sosun içerisine ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu fırın tepsisinin içerisinde bulunan malzemelerin üzerine gezdirin. Haşlanmış olan bir su bardağı bezelyeyi de orman kebabının üzerine gezdirin ve malzemeleri karıştırın.

Orman kebabı fırına göndermek için hazır hale gelmiştir. Fırın tepsisini fırına gönderin ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Fırının içerisinde orman kebabını yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından tepsiyi fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz yanına pilav ve cacık hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sunum şeklinize ve damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Macar Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şaşlık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pöç Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sini Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri