Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk kebabı, pratik bir şekilde hazırlanan ve herkesin beğenisini kazanan bir lezzettir. Davet sofralarının vazgeçilmezi olan bu tarif, acil durumlarda hızlıca yapılabilir. Tavuk etinin yumuşak ve lezzetli olması için önerilen terbiye yöntemleriyle birlikte, aile yemeklerine renk katacaktır.
Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
16 Ağustos 2024

Tavuk Kebabı


Tavuk kebabı, tavuk etini sevenler için kaçınılmaz bir lezzettir. Davet masalarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tavuk kebabı, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Diğer kebap çeşitleri gibi el oyalamayan tavuk kebabı, acil durumlarda da kolaylıkla hazırlanabilir. Çocukların da severek tükettiği bu lezzeti, ailenizin bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz.

Tavuk Kebabı İçin Gerekli Malzemeler


  • 1 tane bütün tavuk
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tane sivri biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Terbiye İçin


  • 1 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

Tüm olarak temin edilen tavuk parçalarına ayrılır ve yıkanır. Yıkanmış olan tavuk etlerini iyi şekilde kurulayın. Kuruladıktan sonra etleri terbiyelemek için kuru soğanı rendeleyin ve içerisine tuz ilave edip karıştırın. Etleri terbiyenin içerisine alın ve yarım saat kadar bekletin.

Diğer taraftan, tereyağını bir tavanın içerisine alın ve eritin. Isınmış olan yağın içerisine etleri ilave edin ve arkalı önlü olacak şekilde iki tarafını da kızartmaya özen gösterin. Kızarmış olan tavuk etlerini derin bir tencerenin içerisine alın. Etlerin üzerine ilave edeceğiniz kuru soğanı ve biberi ince şekilde dilimleyip ilave edin. Tavuk kebabının sıcak suyunu yemeğin üzerine yavaşça dökün ve 25 dakika kadar pişmesi için ocağın üzerine alın. Kısık ateşte tavuk kebabını pişirmeye dikkat edin. Sürenin ardından yemeği ocaktan alın ve sıcak şekilde servis yapın.

Ekstra Bilgiler

** Tavuk kebabını daha lezzetli hale getirmek için, terbiyeye bir miktar limon suyu veya yoğurt ekleyebilirsiniz. Bu, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

** Tavuk kebabını servis ederken, yanına pilav veya bulgur pilavı ekleyerek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Ayrıca, mevsim salatası ile de güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Merafi 12 Temmuz 2024 Cuma

Tavuk kebabını yaparken tavuğu tamamen parçalara ayırmak mı gerekiyor yoksa bütün olarak da pişirilebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merafi, tavuk kebabı yaparken tavuğu tamamen parçalara ayırmak daha iyi olur. Bu şekilde tavuğun her tarafı eşit şekilde pişer ve lezzeti daha iyi dağılır. Ayrıca, parçalar halinde pişirmek marinasyonun daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Ancak, bütün olarak pişirmek istersen de bu mümkündür fakat pişme süresi daha uzun olacaktır ve dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerekir.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Kaç Kalori?
Kebap Kaç Kalori?
Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Erzurum Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri