Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenler için vazgeçilmez bir tattır. Adana kebabı diğer kebaplardan ayıran farklı özelliği kullanılan etin farklı olmasıdır. Bu kebabın eti doğal ortamda yaylalarda otlatılmış 2 yaşını geçmemiş kuzu etinden yapılır, bu et zırh dediğimiz aletle kıyma şekline getirilir ve kuyruk yağıyla da birleşince tadına doyum olmayan vazgeçilmez bir tat ortaya çıkar. Adana kebabı özel zırhtan geçtiği için halk arasında zırh kebabı olarak da bilinmektedir.

Malzemeleri

  • 1 kilo kuzu eti
  • 200-300 gram kuyruk yağı
  • Acı kırmızı biber (İsteğe göre kullanılır)
  • Tuz

Nasıl Yapılır?


Kuzu eti bir kısmı kol eti bir kısmı sırt eti tercih edilir ve etin bütün sinirleri temizlenir. Etimiz çok yağlı olmamalı fakat hiç yağsız da olmamalıdır. Etimizi öncelikle küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz bunu yapmaktaki amacımız zırhtan geçirirken işimizi biraz daha kolaylaştırmaktır. Etin olabildiğince taze olması Adana kebabın lezzetini dahada artıracaktır. Taze olan etimiz buzdolabında dinlendirilip soğutulmalı, dinlendikten sonra sinirlerini temizleyip daha sonra tekrar dinlendirilirse daha yararlı olur. Kuzu etimiz yağsız ise 200-250 gram kadar kuyruk yağı tercih edilir, eğer et biraz yağlı ise 50-100 gram kuyruk yağı yeterli olacaktır. Adana kebaba lezzetini veren diğer malzemede kuyruk yağı olduğu için az kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Kebap hazırlanınca çok yağlı gibi görünse de yağını kesinlikle az kullanmayın çünkü Adana kebaba esas kebap tadını veren yağının bol olmasıdır. Acı biber de acının sevilip sevilmemesine göre isteğe bağlı olarak konulabilir, genel olarak bir kilogram etimize su bardağının yarısı kadar pul biber ve isteğe bağlı olarak bir tutam isot katılabilir. Pul biber lezzetinin daha çok hissedilebilmesi için bir gün önceden ıslatılıp kullanılmalıdır.

Damak tadınıza göre tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlanır ve kıvamına gelene kadar yoğurulur. Fakat yoğururken etin fazla ezilmemesine dikkat edilmelidir. Yoğurma işlemi bittikten sonra tekrar zırhtan da geçirilebilir. Hazırladığımız kebabı buzdolabında 2-3 saat bekletilmelidir. Dinlenen kebabı şişe takmaya başlayabilirsiniz, şişe takarken et elinize yapışabilir bunu engellemek için çok az elinizi ıslatın ama çok ıslatmamaya dikkat edin çünkü eti pişirirken fazla sulu olursa kebabın tadını kaçırır. Şişlere takılan Adana kebaplar pişirilmeye hazırdır. Pişirirken ateşte sık sık çevrilmelidir ki her tarafı eşit miktarda pişsin, bir yandan da etin yağları akmaya başlayacaktır bu yağı da ince pideyi üstüne koyarak ara ara almalıyız, çünkü pişerken yağ kömürün üzerine akarsa ateşi alevlendirir. Etin dışı koyu renk olduğunda kebabımız pişmiştir ateşten alabiliriz fazla kurumamasına da dikkat edilmelidir. Yanında salatasıyla birlikte Adana kebap servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Adana kebabını yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları kullanılan şişler demir kullanılmalı, alüminyum ya da çelik olmamalıdır, çünkü bunlar aşırı ısınıp etin içten kurumasına neden olur. Ayrıca eti kesinlikle keskin zırhtan geçirilmeli, kıyma makinesinden çekilen etten Adana kebap olmaz işte bu püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 08:34:06
Adana Kebap Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Adana Kebap Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Adana Kebap Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Karışık Kebap
Karışık Kebap
Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odun...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024