Hatay
Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı
gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay’ın bu tepsi
kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de
Hatay’ın en fazla sevilen yemeklerinden biridir. Tepsi kebabının diğer adı da
sini kebabıdır ve bazı yerlerde bu ismi ile bilinmektedir. Bu yazımda sizler
için tepsi kebabının yapılışını paylaştım umarım beğenirsiniz.
Hatay
Tepsi Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeler:
750 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet kaypa biber
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
4 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı acı toz biber
Hatay
Tepsi Kebabı Hazırlanışı: Hatay tepsi kebabını hazırlamak için
ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan soyulup dörde bölünür, iki diş
sarımsak soyulur, yarım demet maydanoz ayıklanır ve yıkanır, son olarak bir
adet kaypa biberi de yıkandıktan sonra tüm malzemeler mikserden alınır ve güzelce
mikserden geçirildikten sonra, derin bir kabın içine 750 gram orta yağlı kıyma
koyulup malzemeler bu kıymanın içine eklenir. Daha sonra, bir tatlı kaşığı tuz,
yarım çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı acı toz biber ve bir tatlı kaşığı
pul biber de malzemelerin üzerine eklenir. Tüm malzemeler birbirine iyice
karışacak şekilde güzelce yoğrulur. Ardından, kebabın pişeceği tepsi alınarak
tepsinin alt kısmına 1 tatlı kaşığı salça her tarafına gelecek şekilde iyice
yayılır. Daha sonra, önceden hazırlanmış olan malzemeler de tepsiye koyulup,
güzelce yayılır. Yayılan malzemeler bir bıçak yardımı ile parçalar halinde
kesilir. 4 adet çarliston biberi güzelce yıkanır. İki adet orta boy domates de
yıkanıp dilimlenir ve çarliston biberleri ile birlikte tepsiye yerleştirilir. Önceden
ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Pişen Antakya
tepsi kebabı fırından alınır. Hatay kebabının fırından çıkmış olması suyunu
çektiğinden dolayıdır ve normaldir. Hazırlanmış olan tepsi kebabı servis
tabaklarına alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun…
Son Güncelleme : 19.04.2021 00:03:41
Hatay Tepsi Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Hatay Tepsi Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik
Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı
çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve
çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz
zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden
bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa
pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde
aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine
bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı
deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek
şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi
değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını
davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz
için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan
şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden
her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir
tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel
lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık
yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak
bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022