Evde şiş kebap; hem yapımı çok kolay hem de sunum açısından oldukça lezzetli bir yemektir. Evde şiş kebap yapmak için mutlaka büyük marketlerde satılan tahta şişlerden temin etmeniz gerekmektedir. Evde kebap yapımında kıyma kullanarak adana yapmayı da tercih edebilirsiniz Fakat adana kebabın yapımı biraz daha zahmetlidir. Eğer yemeğe çok özel misafirleriniz gelecekse sizler de misafiriniz için şık ve değişik bir şeyler hazırlama istiyorsanız evde şiş kebabı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şiş kebabın yapımında kuzu etinin tercih edilmesi çok önemlidir. Kuzu eti diğer kırmızı etler ile kıyaslandığında daha nazik bir yapıya sahiptir ve lezzet açısından daha iyidir. Fakat bazı insanlar kuzu etinin kokusunu daha ağır buldukları için pek tercih etmeyebilirler. Bu nedenle bu menüyü damak zevkini bildiğiniz insanlar için yemek yaparken tercih etmeye mutlaka özen gösterin.
Evde şiş kebap yapımı için gerekli olan malzemeler:
500 gr. kuzu eti,
2 adet domates,
2 adet iri boy sağan,
6-7 adet sivri biber,
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik,
Yeteri kadar tuz,
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Evde şiş kebap hazırlanışı:
Lezzetli bir kuzu eti pişirmeyi başarmanın en önemli sırrı etin terbiye edilmesidir. Bunun için eti bir gün öncesinden marine etmeniz gerekir. Kuzu etini terbiye etmek için kuru soğanı rendeleyin ve sulanmasını bekleyin. Soğan bir süre sonra sulanacaktır. Sulanan soğan rendesini sıkın ve posasını atın. Elde edilen suyu derin bir kabın içerisine boşaltın. İçine sarımsak tozu, zeytin yağı, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Üzerine çok ufak olmayacak şekilde doğranan kuzu etini atın ve elinizle sosu iyice yemesini sağlayın. Etin kapağını kapatarak serin bir yerde bir gece dinlendirin. Ertesi gün sebzeleri yıkayın ve arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın. Terbiyelenen etin içerisine tuzu da ilave edin. Tahta şişe uygun gördüğünüz şekilde et ve sebzeleri belli bir sıraya göre dizin. Bu işlemi tüm malzeme bitinceye kadar devam ettirin. Çöp şişleri bir borcama dizin ve fırında 175 derecede pişirin. Kuzu eti çabuk pişer. Fakat diğer kırmızı etler gibi değerlendirerek sakın yağlarını atmayın. Et bu yağ ile lezzetli olur ve daha hızlı pişer. Evde şiş kebap hazır. Arzu ederseniz yanına pilav yerine patates püresi yada patates kızartmasıda yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 01.03.2021 18:16:12
Evde Şiş Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Evde Şiş Kebap"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022