Parmak Kebabı

Parmak Kebabı

Parmak kebabı, et ve patlıcan ile yapılan enfes bir çeşididir. Özellikle patlıcanı çok sevenler için parmak kebap ideal bir yemek olacaktır. Kebap çeşitleri arasında parmak kebap evde en çok yapılan ve tercih edilendir. Davet masalar için parmak kebap tarifini deneyebilirsiniz. Eğer daha önce yapmamış iseniz buyurun tarif… Size önereceğimiz parmak kebap tarifi ile harika bir kebap yemeği hazırlayabilirsiniz.

Parmak Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 tane kemer patlıcan
  • 500 gr kuzu eti
  • 3 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 6 tane domates
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Üzeri İçin

  • 5 tane sivri biber
  • 2 tane domates

Parmak Kebap Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyun. Soyulmuş patlıcanları tuzlu suyun içerisine ilave edin ve bir müddet bekletin. Patlıcanın acı suyu çıkınca suyun içerisinden alın ve kuru bir havlu kağıt ile patlıcanları kurulayın. Patlıcanları kızartmak için tencerenin içerisine sıvıyağ alıp kızdırın. Kızgın yağın içerisine patlıcanları ilave edin ve kızartın. Kızartılan patlıcanları havlu kağıt bulunan tepsi veya tabağın içerisine çıkartın. Patlıcanlar yağını havlu kağıda verirken siz de bu arada eti hazırlamaya geçin.

500 gr kuzu etini küp şeklinde doğrayın ve düdüklü tencerenin içerisine alın. Eğer düdüklü tencere kullanamıyor iseniz normal bir yanmaz tabanlı tencerenin içerisine etleri ilave edin. Kısık ateşin üzerine tencereye alın ve etleri hafif ateşte suyunu verip çekene dek pişirin. Etler suyunu çekince içerisine 3 tane sivri biberi ufak şekilde dilimleyip ilave edin. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp etlerin yanına alın. Bir tane domatesin kabuklarını soyup ince şekilde doğrayın. Doğranmış domatesleri, tuzu, baharatları ve salçayı da etlerin yanına alıp kısık ateş de 10 dakika kadar kavurun. Etlerin içerisine 3 su bardağı sıcak su ilavesi yapın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve etler yumuşamış ise tencereyi tezgahın üzerine alın. Önceden kızartılmış olan patlıcanları yuvarlak veya kare bir borcamın içerisine dizin. Bu aşama da tepsinin ortasının havuz gibi boş olması gerekiyor. Tepsinin orta kısmına düdüklü tencere de pişmiş olan etli karışımı dökün. Yemeğin üst kısmına 5 tane sivri biberi yıkayıp temizleyin ve dilimleyip dizin. 2 tane domatesi de ay şeklinde dilimleyin ve tepsinin üzerine dizin. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını fırına gönderin ve 185 derecelik ısıda 20 dakika kadar pişirin. Bu arada eğer yemeğin suyu fırında pişecek kadar kalmamış ise bir su bardağı sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Yemek fırın da pişerken suyunu çekecektir. Yemek verilen süre zarfı içerisinde yeterli kıvam da pişmiş olacaktır. Hazır hale gelmiş olan parmak kebabını sıcak iken pilav eşliğinde sunum yapın. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 11.11.2018 11:58:33
Parmak Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Parmak Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Parmak Kebabı"
Bir gün arkadaşlarla lokantaya gittik ve parmak kebabı yedik ve çok lezzetliydi. Bu parmak kebabını evde yapabilirmiyim. Parmak kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir ve yapılışı nasıldır acaba bir bilgi verirseniz sevinirim.
Mevzune . 02.09.2018
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019