Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı

Et yemekleri, toplum olarak sıklıkla tercih edilen lezzetler arasında ilk sıralarda yer alır. Özellikle sevdiklerinize veya özel misafirlerinize özenle hazırlanmış bir yemek sunmak istediğinizde, bohça kebabını tercih edebilirsiniz. Bohça kebabı, davet sofralarınızda şık bir seçenek olabilir ve konuklarınızdan olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Herkesin beğeneceği bu lezzet, diğer kebap türlerine göre biraz daha zahmetli olabilir. Ancak bir kere denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Bohça Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

Krep İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 su bardağı un

İç Harcı İçin

  • 500 gr dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 su bardağı dolusu bezelye
  • Sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri İçin

  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

Servis İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

Krep Hazırlığı

Krepleri hazırlamak için öncelikle yumurtaları derin bir kaseye kırın ve mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtalar istenilen kıvama geldikten sonra sütü ve maden suyunu ekleyin ve karıştırın. Ardından sıvı yağı ve tuzu ilave edin ve çırpmaya devam edin. Bu malzemeler karıştıktan sonra unu eleyerek ekleyin ve tekrar mikserle çırpın. Akışkan bir krep hamuru elde ettikten sonra bir kenara alın. Yanmaz bir tavayı fırça ile sıvı yağ ile yağlayın ve ısıtın. Tava ısındıktan sonra bir çorba kepçesi ile krep hamurundan tavaya dökün. Krepleri arkalı önlü olacak şekilde pişirin ve pişmiş krepleri bir servis tabağına alın.

İç Harcın Hazırlığı

Etleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Doğranmış etleri bir tencereye alın ve suyunu verene kadar pişirin. Etler suyunu verdikten sonra yağ ilave edin ve karıştırın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye ekleyin. Havuçları minik doğrayın ve tencereye ilave edin. Malzemeler yumuşadıktan sonra rendelenmiş domatesi ve haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edip karıştırın. Sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Beşamel Sos Hazırlığı

Beşamel sos için, yanmaz bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin ve kavurun. Unun kokusu çıkınca tuz, karabiber ve sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin.

Bohça Kebabının Hazırlanışı

Önceden pişirdiğiniz krepleri tezgaha alın. Orta kısımlarına hazırladığınız etli harçtan iki yemek kaşığı koyun. Krepleri kapatıp bohça şekline getirin ve ters çevirerek fırın tepsisine yerleştirin. Beşamel sosu kreplerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce kaşar peyniri dilimlerini ekleyin.

Servis

Servis için tereyağını eritip kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber ile karıştırın. Hazırladığınız sosu sıcak olarak bohça kebaplarının üzerine gezdirin. Bohça kebabını sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri