Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bohça Kebabı

Bohça Kebabı

Bohça kebabı, et yemekleri toplum olarak çok rağbet gören yemekler arasında ilk sıralar da yer alır. Özellikle sevdiklerinize veya özel misafirlerinize güzel bir yemek yapmak istediğiniz de bohça kebabını tercih edebilirsiniz. Bohça kebabını davet sofralarınızda yer verebilir ve sevdiklerinizden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bohça kebabı diğer kebap türlerine göre hazırlanması biraz zor olabilir. Ancak tarifi bir kere denediğiniz de sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Bohça Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

Krep İçin Gerekli malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 su bardağı un

İç Harcı İçin

  • 500 gr dana eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 su bardağı dolusu bezelye
  • Sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu un

Üzeri İçin

  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

Servis İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı toz biber

Bohça Kebabı Hazırlanışı

Kebabın hazırlanmasına öncelikle krep ile başlayın. Bunun için yumurtaları çukur bir kasenin içerisine kırın. Mikser ile yumurtaları köpük kıvamına gelene dek çırpın. İstenilen kıvama gelen yumurtaların üzerine sütü ve maden suyunu ilave edip karıştırın. Ardından sıvı yağı ve tuzu ilave edin ve çırpıcı ile karıştırın. Sıvı malzemeleri ilave ettikten sonra unu eleyerek malzemelerin içerisine ilave edin ev tekrardan mikser ile çırpın. Akışkan bir kıvama gelen krep hamurunu pişirmek için bir kenara kaldırın. Yanmaz bir tavanın içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Tavayı ısıtın ve içerisine bir çorba kepçesi ile krep hamurundan ilave edin. Tavanın ısısını yüksek ayara getirin ve arkalı önlü olacak şekilde krepleri pişirin. Pişmiş olan krepi bir servis tabağının üzerine alın ve kebabı pişirmeye geçin.

Kebap için verilen eti yıkayın ev küp şekilde doğrayın. Doğanmış etleri bir tencerenin içerisine ilave edip suyunu verene dek pişirin. Etler suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ve yemeklik şekilde doğrayıp tencerenin içerisine boşaltın. Diğer taraftan havucun dış kısmını temizleyip minik şekilde doğrayın ev malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Malzemeler yumuşayınca domatesi rendeleyin ve haşlanmış olan bezelye ile birlikte kebabın bulunduğu tencereye aktarın. Tuz, kırmızıbiber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın. Malzemelerin içerisine sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateş de pişirin. Yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.

Beşamel sosunu hazırlamak için yanmaz bir tavanın içerisine yağ ilavesi yapın ve eritin. Erimiş olan yağın içerisine unu ilave edin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkınca içerisine tuz, karabiber ve yavaş yavaş süt ilavesi yapıp sürekli karıştırın.

Önceden pişmiş olan krepi tezgahın üzerine alın. Orta kısmına hazırlanmış etli karışımdan iki yemek kaşığı ilave edin. Krepin kenar kısımlarını içe doğru alın ve kebabı bohça gibi ters çevirin. Fırın tepsinin içerisine fırça ile sıvı yağ sürün. Hazırlanmış bohça kebabını tepsinin üzerine yerleştirin. Hazırlanmış olan beşamel sosundan birer yemek kaşığı kreplerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi gönderin. 185 derecelik fırında kebapların üzeri kızarana dek pişirin. Bohça kebapları fırında pişerken üzerine kaşar peyniri dilimi yerleştirin. Servis için sos tavasının içerisine tereyağı ilave edip eritin. Yanmış olan yağın içerisine kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan sosu servis yaparken bohça kebaplarının üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan bohça kebabını sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 30.04.2023 13:10:58
Bohça Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bohça Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bohça Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı h...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2023