Tandır Kebabı

Tandır Kebabı

Tandır kebabı, Gerek yapılışında kullanılan malzemeler ile gerekse yapılması için gerekli olan araç-gereçler nedeni ile birçok insanın yapamadığı bir yemektir. Aslında sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapabilirsiniz. Tabi ki bu lezzeti yapabilmeniz için illa ki bir tandıra ihtiyacınız yoktur. Eğer isterseniz düdüklü tencere kullanarak tandır kebabını yapabilirsiniz.B mükemmel yiyeceğin yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki normalde birçok yemek içerisine dana eti çok yakışır ve daha lezzetli olur. Fakat tandır kebabında bu durum hiçte böyle olmaz. Çünkü tandır kebabı içerisinde kullanılan etin kuzu eti olması ile bu kebabın lezzeti iki katına çıkar. Bu nedenle sizler de evinizde bu yemeği yapacaksanız kesinlikle kuzu eti kullanmaya özen gösterin. Şimdi mükemmel lezzeti yapmak için gerekli olan malzemelerden bahsederek tandır kebabının nasıl yapıldığına bakalım.

Malzemeler:
  • Bir kilo gram kadar kemiksiz kuzu budu,Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir miktar kekik ve bir miktar tuz,
  • Bir çay bardağı su
Böylesine az malzeme ile yapılan mu bu mükemmel lezzet için sizlerde malzemeleri hazırlayarak yapılış aşamalarını iyi bir şekilde okuyabilirsiniz. Unutmayın ki verdiğim tarife göre yaparken malzeme miktarını da çok dikkate alın. Çünkü malzeme miktarı bu yemek için çok önemlidir. Aksi durumda lezzet kayıpları başta olmak üzere tandır kebabı ile istediğiniz kıvamı alamayabilirsiniz.

Yapılışı:
Öncelikle bir kap içerisine sıvı yağı koyalım ve sıvı yağın içerisine de bir miktar kekik koyalım. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra kuzu etinde bir kilo gram kadar alarak bu yağ içerisinde etin her yerine gelecek kadar harmanlayalım. Eti bu şekilde iyice sosladıktan sonra eti tekrar sos içerisine güzel bir şekilde koyarak bu kabın üzerini kapatalım. Bu şekilde yaklaşık 24 saat boyunca buzdolabında bekletelim. Böylece etimiz bir gün boyunca sos içerisinde bekleyerek sostan gerekli olan lezzeti aldı ve yağın birazını içine çekti.

Etimiz bir gün boyunca dinlendikten sonra şimdi ikinci aşamaya geçelim. Tandır kebabını tabi ki tandır olmadığı için ve diğer imkanlarda olmadığı için düdüklü tencere ile yapacağız. Bir düdüklü tencere içerisine sos ile eti birlikte koyalım. Bu malzemelerin üzerine bir miktar tuz atalım. Tuzu biraz fazla atın. Son olarak içerisine bir miktar su koyun ve ocağın altını açın. Bir süre piştikten sonra buhar çıkmaya ve düdüklü tencere bağırmaya başlayacaktır. İşte bu durumda hemen ocağınızı kısın ve yavaş yavaş bir buçuk saat boyunca pişirin.

Üçüncü aşamamızda ise düdüklü tencerenin basıncını azaltmak için ocaktan alıp bekliyoruz. Basınç bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve etin alarak süzün. Daha sonra bir tavaya yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra eti tavada iyice kızarana kadar pişirin ve atık tandır kebabı hazır. sizlerde evlerinizde tandır kullanmadan bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz. Sadece düdüklü tencere ile de andır kebabını yaparak ailenize ya da misafirlerinize mükemmel lezzetle verebilirsiniz.
Son Güncelleme : 06.11.2018 08:59:34
Tandır Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Tandır Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tandır Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019