Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tandır Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tandır kebabı, Gerek yapılışında kullanılan malzemeler ile gerekse yapılması için gerekli olan araç-gereçler nedeni ile birçok insanın yapamadığı bir yemektir. Aslında sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapabilirsiniz. Tabi ki bu lezzeti yapabilmeniz için illaki bir tandıra ihtiyacınız yoktur. Eğer isterseniz düdüklü tencere kullanarak tandır kebabını yapabilirsiniz. B mükemmel yiyeceğin yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki normalde birçok yemek içerisine dana eti çok yakışır ve daha lezzetli olur. Fakat tandır kebabında bu durum hiç de böyle olmaz. Çünkü tandır kebabı içerisinde kullanılan etin kuzu eti olması ile bu kebabın lezzeti iki katına çıkar. Bu nedenle sizler de evinizde bu yemeği yapacaksanız kesinlikle kuzu eti kullanmaya özen gösterin. Şimdi mükemmel lezzeti yapmak için gerekli olan malzemelerden bahsederek tandır kebabının nasıl yapıldığına bakalım.

Tandır Kebabı Malzemeleri
  • Bir kilo gram kadar kemiksiz kuzu budu, Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir miktar kekik ve bir miktar tuz,
  • Bir çay bardağı su
Böylesine az malzeme ile yapılan mu bu mükemmel lezzet için sizlerde malzemeleri hazırlayarak yapılış aşamalarını iyi bir şekilde okuyabilirsiniz. Unutmayın ki verdiğim tarife göre yaparken malzeme miktarını da çok dikkate alın. Çünkü malzeme miktarı bu yemek için çok önemlidir. Aksi durumda lezzet kayıpları başta olmak üzere tandır kebabı ile istediğiniz kıvamı alamayabilirsiniz.

Tandır Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kap içerisine sıvı yağı koyalım ve sıvı yağın içerisine de bir miktar kekik koyalım. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra kuzu etinde bir kilo gram kadar alarak bu yağ içerisinde etin her yerine gelecek kadar harmanlayalım. Eti bu şekilde iyice sosladıktan sonra eti tekrar sos içerisine güzel bir şekilde koyarak bu kabın üzerini kapatalım. Bu şekilde yaklaşık 24 saat boyunca buzdolabında bekletelim. Böylece etimiz bir gün boyunca sos içerisinde bekleyerek sostan gerekli olan lezzeti aldı ve yağın birazını içine çekti.

Etimiz bir gün boyunca dinlendikten sonra şimdi ikinci aşamaya geçelim. Tandır kebabını tabi ki tandır olmadığı için ve diğer imkânlarda olmadığı için düdüklü tencere ile yapacağız. Bir düdüklü tencere içerisine sos ile eti birlikte koyalım. Bu malzemelerin üzerine bir miktar tuz atalım. Tuzu biraz fazla atın. Son olarak içerisine bir miktar su koyun ve ocağın altını açın. Bir süre piştikten sonra buhar çıkmaya ve düdüklü tencere bağırmaya başlayacaktır. İşte bu durumda hemen ocağınızı kısın ve yavaş yavaş bir buçuk saat boyunca pişirin.

Üçüncü aşamamızda ise düdüklü tencerenin basıncını azaltmak için ocaktan alıp bekliyoruz. Basınç bittikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve etin alarak süzün. Daha sonra bir tavaya yağ koyun ve yağı iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra eti tavada iyice kızarana kadar pişirin ve atık tandır kebabı hazır. Sizlerde evlerinizde tandır kullanmadan bu mükemmel lezzeti yapabilirsiniz. Sadece düdüklü tencere ile de andır kebabını yaparak ailenize ya da misafirlerinize mükemmel lezzetle verebilirsiniz.

Tandır Kebabı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri