Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahsettirmeye başlamıştır. Sini kebabını size önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özel günleriniz de veya davet masalarınızda sini kebabını sofranız da yer verip sevdikleriniz den tam not alabilirsiniz.
Sini Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
500 gr kıyma
2 tane kuru soğan
1 tane yumurta
1 şeker kaşığı karabiber
1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 dilim ekmek içi veya iki yemek kaşığı galeta unu
1 şeker kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
Diğer Malzemeler
4 tane patates
2 tane iri boy domates
3 adet sivri biber
Sos İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 şeker kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sini Kebabı Hazırlanışı
Sini kebabı için öncelikle verilen köfte malzemelerinden kuru soğanın kabuklarını soyun ve rende ile bir güzel rendeleyin. İçerisine aynı şekilde sarımsağı da rendeleyip ilave edin. Rendelenmiş olan malzemeleri bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine ekmek içini ilave edin. Harcın içerisine kıymayı, bir tane yumurtayı, karabiberi, tuz ve kırmızı pul biberi de ilave edip karıştırmaya başlayın. Sini kebabının köftesini yaklaşık 5 dakika kadar yoğurun. Kıvama gelmiş olan kebabı buzdolabına kaldırın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Kebabın dinlenmesi sini de düzgün durması ve tepsi de görüntüsünün bozulmaması için önemlidir.
Fırın tepsisinin her tarafına bir fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. Ardından buzdolabında dinlenmiş olan kebabı tepsinin üzerine alın ve parmak uçlarınızı su ile ıslatıp kebabı tepsinin her tarafına yayın. Düzgün bir şekilde pürüzsüz olacak şekilde kebabı tepsiye yayın ve diğer malzemeleri hazırlamaya geçin.
Diğer malzemelerden patateslerin kabuklarını soyun ve ince olacak şekilde ay gibi dilimleyin. Dilimlenmiş olan patatesleri yıkayıp kurulayın. 3 tane iri boy sivri biberi ortanda ikiye kesin ve iç kısmını temizleyip julyen şeklinde dilimleyin. Domateslerin kabuklarını arzuya göre soyabilirsiniz. Eğer kabuklu sevmiyor iseniz kabuklu olmasın da sakınca yoktur. Ancak biz soymayı tercih ettik. Kabukları soyulmuş olan domatesleri de ay şeklinde doğrayın.
Doğranmış olan malzemeleri de köftenin üzerine dizin. Bütün malzemeleri yerleştirdikten sonra kebabının sosunu hazırlamaya geçin. Sos için bir tane derin bir kase alın ve içerisine bir su bardağı sıcak su ilavesi yapın. Sıcak suyun içerisine bir yemek kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilavesi yapıp karıştırın. Hazır hale gelmiş olan kebabın sosunu tepsinin üzerinde bulunan malzemelere kaşık yardımıyla gezdirerek dökün. Sini kebabını 185 derecelik 5 dakika öncesinden ısınmış olan fırına gönderin. Her tarafı kızarıp pişene dek kebabı fırın da pişirin. Piştikten sonra ise fırından alın ve üzerine bir tepsi kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sürenin ardından sini kebabını kare veya üçgen şekiller de dilimleyip sunum yapın. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 01.04.2021 21:45:43
Sini Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Sini Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022