Adana Kebap Kaç Kalori?
21 Haziran 2024

Adana Kebap Kaç Kalori?

Adana kebap, Adana'nın eşsiz lezzetlerinden biridir ve kokusu bile iştah açmaya yeterlidir. Bu lezzetli yemeği yemek için aç ya da tok olmanız fark etmez; Adanalılar için kebap, vazgeçilmez bir tutkudur. Adana kebap, içerdiği et sayesinde mükemmel bir protein kaynağıdır. Kırmızı et, birçok vitaminin yanı sıra fosfat ve demir de içerir. Karbonhidrat oranının neredeyse yok denecek kadar az olması, bu yemeği daha da cazip hale getirmektedir. Peki, elde zırh ile çekilmiş kuzu etinin içerisine kuyruk yağı ilave edilerek hazırlanan ve Adanalıların vazgeçilmezi olan Adana kebap kaç kaloridir? Diyet yapanlar için bu sorunun yanıtına göz atalım çünkü gerçek Adanalılar bu soruyu pek de merak etmez.

Adana kebap, farklı yöntemler ve malzemeler ile hazırlanabilir, bu nedenle en sağlıklı ve formu koruyacak olanı seçmek doğru olacaktır. Adana kebabın kolesterol değeri oldukça yüksektir. Pide ekmek ile servis edildiğinde, normal porsiyonunun değeri yaklaşık olarak 900 kaloriye yakındır. Pide olmadan servis edilen Adana kebabın bir porsiyonu ise yaklaşık olarak 340 kalori civarındadır.

100 gr Adana Kebap Besin Değeri

  • Karbonhidrat: 2 gr
  • Protein: 15 gr
  • Yağ: 13 gr
  • Kolesterol: 45 mg
  • Lif: 1 gr
  • Demir: 2 mg
  • Sodyum: 359 mg
  • Potasyum: 365 mg
  • Kalsiyum: 39.5 mg
  • Vitamin A: 112 mg
  • Vitamin C: 45 mg

İsterseniz bir de gerçek Adanalının, Adana'dan başka ya da Adanalı usta tarafından yapılmayan Adana kebabın dürüm kalorisine göz atalım.

1 Kişilik Adana Dürüm Besin Değerleri (325 kcal) - 200 gr

  • Karbonhidrat: 15.4 gr
  • Protein: 28.5 gr
  • Yağ: 15 gr
  • Kolesterol: 59.6 mg
  • Sodyum: 908.5 mg
  • Potasyum: 534.5 mg
  • Kalsiyum: 31.7 mg
  • Vitamin A: 5 mg
  • Vitamin C: 35 mg
  • Demir: 2.6 mg

Son olarak, Adana kebap kilo yapar mı yapmaz mı? Doymuş yağ içeriği zengin olan kırmızı et türü olduğu için kesinlikle kilo yapıcı özelliği olan bir besindir. Pide ekmek olmadan ve yağsız ya da az yağlı etle yapılıp tüketilirse bu oran biraz daha azalabilir. (Ancak o zaman Adana kebap, Adanalılıktan çıkar; bu da ayrı bir konu.) En iyisi, kilo kontrolü yapan kişiler tarafından sınırlı miktarda tüketilmesidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kıyma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ciğer Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri