Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Çentik Kebabı

Çentik Kebabı

Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da tadı da aynı şekilde buna değer niteliktedir. Çentik kebabının malzemeleri ve yapılışı ise şu şekildedir;

Çentik kebabı İçin Gerekli Olan Malzemeler:

  • 100 gram kıyma
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • Bir adet kırmızıbiber
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber
  • Göz kararı kekik
  • Göz kararı sıvı yağı

Çentik Kebabının Sosu İçin;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 ya da 4 diş sarımsak

Çentik kebabının Hazırlanışı: Çentik kebabını hazırlamak için ilk olarak, üç adet orta boy patlıcan alınır ve yıkanıp kurutulduktan sonra ocağın üzerinde közlenir. Patlıcanları közleyince kabukları soyulup, küp küp doğranır. Daha sonra, 1 adet kırmızıbiber de yıkanıp kurulanır ve aynı şekilde közlendikten sonra küp küp doğranır. Orta boy bir tava alınır ve içerisine göz kararı sıvı yağı koyulur. Bir adet orta boy kuru soğan alınır ve soyulduktan sonra küp küp doğranarak tavaya eklenir. Ardından, bir adet yeşilbiber de yıkanıp küp küp doğranır ve tavaya eklenir. Soğan ve yeşilbiber orta ateşte ara ara karıştırılarak kavrulur. Soğanlar pembeleşince içine 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve bir süre daha kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra, tavaya göz kararı tuz, göz kararı kekik ve yine damak zevkine göre göz kararı karabiber de eklenir ve ocağın altı hafif kısılır. Daha sonra tavaya önceden közlenip doğranmış olan kırmızıbiber ve patlıcanlar da ilave edilir ve karıştırıldıktan sonra 2 ya da 3 dakika daha kavrulması beklenir. Üç adet orta boy patates alınarak soyulduktan sonra ince ince dilimlenir. Bir tavanın içine kızartma yağı koyulur ve dilimlenmiş patatesler bu tavaya alınarak orta ateşte kızartıldıktan sonra, patatesler ayrı bir yere alınır. 3 ya da 4 diş sarımsak soyulup rendeledikten sonra bir kase yoğurdun içerisine eklenir ve karıştırılır. bir tavanın içine 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyulur ve ocağa alınır. İçine 100 gram kıyma eklenir ve kıyma suyunu iyice çekene dek kavrulur. Kıymanın kavrulmasının ardından içine, damak zevkine göre göz kararı tuz, kekik ve az miktarda karabiber ilave edilir ve iyice karıştırılıp ocaktan alınır. Son olarak, dileğe göre kayık ya da geniş ve yuvarlak bir servis tabağı alınır ve ilk olarak patlıcanlı karışım olmak üzere sırası ile kızarmış patates, sarımsaklı yoğurt ve en üst kısmına da kıyma kavurması koyulur. Malzemeleri koyarken yayarak her tarafına eşit gelecek şekilde koymaya özen göstermek gerekmektedir. Hazırlanan çentik kebabı sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Son Güncelleme : 29.04.2023 20:04:11
Çentik Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Çentik Kebabı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Çentik Kebabı"
Özellikle babam olmak üzere ailecek kebap çeşitleri yemeye bayılırız. Neredeyse bütün kebap çeşitlerinden pişiriyoruz diyebilirim. Çentik kebabı için oldukça övguler aldım. Ben de denemek istiyorum. Çentik kebabı yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Cemile. . 29.10.2018 18:16:01
CEVAP YAZ
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(100 gram) sadece 460 kaloridir. Fırın kebabı için gerekli malzemeler; 500 gram yağız kıyma1 kırmızı b...
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı h...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2023