Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Konak Kebabı

Konak Kebabı

Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ailenin bir arada olduğu zamanlar da hazırlayabilirsiniz. Biraz zahmetli bir yemek gibi görünse de bir kere denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceğiniz tariflerden bir tanesidir.

Konak Kebabı İçin Malzemeleri

  • 2 tane patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 4 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi

Konak Kebabı Nasıl Yapılır?


Konak kebabının hazırlanmasına patatesler ile başlayın. Bunun için patatesleri yıkayın ve düdüklü tencerenin içerisine alıp üzerini su ile kaplayın. Patatesleri orta harlı ateşin üzerine alın ve yumuşayana dek kaynatın. Patatesleri yaklaşık 15 dakika kadar haşlamak pişmesi için yeterli olacaktır. Haşlanmış olan patatesleri ocağın üzerinden indirin ve üzerine soğuk su tutup kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş olan patateslerin içerisine bir yemek kaşığı margarin veya tereyağı ilavesi yapın. Tuzunu da ekleyin ve bir çay bardağı süt ilavesi yapıp ezmeye başlayın. Püre kıvamına gelene dek patatesleri ezin ve istenilen kıvama geldikten sonra bir kenara kaldırın.

2 tane patlıcanı alacalı olacak şekilde soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Bu aşama da patlıcanların çok ince olmamasına dikkat edin. Dilimlenmiş olan patlıcanları tuzlu suyun içerisine alıp acı suyunu verene dek bekletin. Acı suyunu vermiş olan patlıcanları suyun içerisinden alıp havlu kâğıt ile kurulayın. Kurulandıktan sonra kızgın yağın içerisine alıp patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.

Kızarmış olan patlıcanları bir fırın tepsinin üzerine tek sıra olacak şekilde dizin. Patlıcanları dizdikten sonra yemeğin kebap kısmını hazırlamaya geçin. Bunun için bir tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilavesi yapın. Yağı kısık ateş de ısıtın ve içerisine bir tane ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edip karıştırın. Soğanlar hafifi şeffaflaşınca içerisine 400 gr kuşbaşı olarak dilimlenmiş kuzu etini ilave edip harmanlayın. Etleri yüksek ateşin üzerinde yaklaşık 4-5 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun. Yüksek ateş de kavrulan etler içerisinde bulunan suyu vermeyecektir ve daha lezzetli olacaktır. Etlerin içerisine kabukları soyulmuş ve küp şekilde doğranmış domatesleri ve ince kıyım yapılmış biberleri ilave edip karıştırın. Malzemelerin içerisine tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su ilavesi yapın ve 5 dakika kadar kısık ateş de kavurun.

Hazırlanmış olan kebap harcını kızartılmış olan patlıcanların üzerine paylaştırın. Akabinde etlerin üzerine püre kıvamına getirilmiş patateslerden paylaştırın. Son olarak konak kebaplarının üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden ilave edin ve fırın tepsisini fırına gönderin. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecelik olacak şekilde yemeği 20 dakika kadar pişirin. Kaşar peyniri eriyip hafifi kızardığında yemeği fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:12:04
Konak Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Konak Kebabı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Konak Kebabı"
Konak kebabı lezzeti son derece mükemmel olan ve benim bursa ilinde yediğim yemeklerden biriydi. Ben bu kebabın hangi yöreye ait olduğunu çok merak ettim? Çünkü gerçekten çok lezzetli bir kebap olduğunu söyleyebilirim.
Cesim . 25.10.2018 20:48:09
CEVAP YAZ
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024