Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Acılı Kebap

Acılı Kebap

Acılı kebap, Adana'ya özgü çok meşhur bir kebaptır. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kebap çeşididir. Vitamin ve mineral deposudur. Büyüklerin ve acı seven çocukların çok sevdiği bir yemektir. Acılı Adana kebabının etleri zırh adı verilen, satıra benzer bir bıçakla kıyılarak kesiliyor. İnce ince kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Acılı Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özelliği kullanılan ettir. Et doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölgedeki yaylalarda yetiştiriliyor ve erkek koyunlardan elde edilmiş olması özelliklerinden biridir. Üretim tekniği ve ustalık da çok önemlidir. Bu teknik Acılı Adana kebabına önemli bir ölçüde farklılık ve lezzet katıyor. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler kırmızı pul biber, acı biber kuyruk yağı sayesinde çok güzel bir lezzet oluyor. Adana kebabının servisini yapacağınız zaman yeşillik, sumaklı soğan salatayla yapılmalıdır. Çünkü acılı Adana kebabının yanına çok yakışıyor. Acılı Adana kebabı kesinlikle dana eti ile yapılmıyor. Sadece kuzu eti ve kuyruk yağı ile yapılır. İçine de pul biber, acı biber ve tuz ilave edilir. Mevsiminde pul biber elde edilirse ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak kullanılırsa daha güzel olur. Taze biber ile yaparsanız biberleri minik küpler halinde doğranıp ekleyin. Bunların dışında hiçbir yeşillik ve baharat konulmaz. Bu acılı kebap Adana dışında pilav üstü de olarak servis yapılır. Ama Adanalılar tarafından bu şekilde yenmez.

Acılı Adana kebabının malzemeleri
  • 500 Gram kuzu kıyma
  • 500 Gram dana kıyma
  • 2 Adet orta boy soğan
  • 3 Tatlı kaşığı tuz
  • 4 Çorba kaşığı acı pul biber
  • 2 Çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 Tatlı kaşığı karbonat
  • Yapmak için ince uzun yassı şiş (10-12 adet)
  • Eli ıslatmak için su
Acılı Adana kebab tarifinin yapılışı

Öncelikle geniş bir kabın içine kıymayı, pul biberi, kırmızı biberi, karbonatı ve tuzu, yoğurma kabına alalım. Daha sonra soğanları rendeleyelim, bu malzemeleri iyice yoğuralım ve bir kaseye su koyalım. Kıyma harcından yumruk büyüklüğünde kıyma alalım ve şişe güzel bir şekilde geçirelim. Daha sonra elinizi suya az batırarak yukarıdan aşağıya doğru parmaklarınızla az bastırarak şekil verelim. Çok bastırmayalım elimizi de sürekli ıslatmayı unutmayalım. Kıyma harcının şişin uzunluğunun yarısından çoğuna gelecek şekilde yapalım. Tezgah üstünde ucu yüksek bir yere gelecek şekilde dizelim. İster kömürlü mangalda, ister elektrikli mangalda pişirebilirsiniz. İstediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 29.04.2023 22:22:41
Acılı Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Acılı Kebap Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Acılı Kebap"
Kebabın her çeşidini çok seviyorum. Çok kalorili olduğu için haftada en fazla iki kez yiyorum. Doktor metabolizmamın yavaş olduğunu söyledi. Acaba kebabı acılı yesem metabolizmamı hızlandırır mı? Böylece kalorileri daha hızlı yakarım.
İnalkut . 02.10.2018 12:07:51
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2023