Patates kebabı tarifi, patates kebabı patlıcan sevmeyen insanların tercih ettiği evde yapılan kolay sebzeli kebaplardan biridir. Akşam yemeklerinde tüketilebilecek ana yemeklerden biridir. Pilav ve cacık ile sunulabilir ve çok sevilerek tüketilen yemek türlerindendir. Yapımı kolay bir tariftir ve görsel açıdan çok şık bir görüntüsü vardır.
Patates kebabı yapımı için gerekli malzemeler
Üç adet patates
Üç adet domates
Üç adet yeşil biber
350 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
Bir adet kuru soğan
2-3 dilim ekmek içi
Bir çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
İki yemek kaşığı biber salçası
Üç diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı nane
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Kızartmak için sıvı yağ
Patates kebabı yapılışı, patates kebabı yapımı için ilk olarak köfte harcını hazırlamak gerekir. Köftenin harcı için ilk olarak bir adet kuru soğan rendelenir ve derin bir kaba alınır. Üzerine üç diş sarımsak ezilerek eklenir. Yarım demet maydanoz ince bir şekilde kıyılarak kaba ilave edilir ve kıyması eklenir. İki üç dilim ekmek içi üzerine ufalanır. Kimyon pul biber karabiber kekik eklenir ve damak tadına göre tuzu ayarlanır ardından yoğrulmaya başlanır. Tüm malzeme karışınca ceviz büyüklüğünde harçtan alınır ve şekil verilerek bir tabağa dizilir. Tüm köfteler hazırlanınca buzdolabına konulur ve yarım saat bekletilir. Bu sırada patatesler soyulur yıkanır ve halka halka doğranır. Tavaya kızartma için sıvı yağ konulur ve yağ ocağa alınıp altı açılır. Yağ ısınınca patatesler tavaya alınır ve arkalı önlü kızartılır. Kızartılan patatesler havlu kağıt serilmiş bir tabağa alınır. Ardından biber ve domatesleri dilimleyin. Köfteleri dolaptan çıkarın bir dilim patates üzerine bir adet köfte üzerine tekrar patates koyun ve birer dilim biber ve domates koyup kürdan batırarak tutturun. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin ve sosunu hazırlamaya başlayın, sosu için iki yemek kaşığı biber salçası nane tuz ve üç yemek kaşığı sıvı yağ ile bir çay bardağı suyu bir kase de çırpın ve tepsiye ekleyip fırına verin ve yüz seksen derece de yirmi beş dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Son Güncelleme : 09.04.2021 04:38:40
Patates Kebabı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Patates Kebabı Tarifi"
İyi günler Öğlene misafir gelecek fırına yemek koymuştum fakat elektrikler kesildi. Ne yapacağımı bilmiyorum acaba mahalle fırına götürsem patates kebabı yemeği yanmadan güzel pişer mi? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Başak . 31.08.2018
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...
Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022