Çoban kebabı, özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri bir tariftir.
Herkesin sevebileceği nitelikte olan bu tarife davet gününüzde veya kabul günlerinizde yer verebilirsiniz.
Hem görsellik hem de lezzet açısından inanılmaz olan çoban kebabı herkesin yapabileceği kolaylıktadır.
Pratik kebap çeşitlerinden biri olan çoban kebabını acil konuklarınız için, sevdikleriniz için veya konuk sofranız için hazırlayabilirsiniz.
Çoban Kebabı İçin Malzemeler - 1 kilo kuzu kol
- 1 tane kuru soğan
- 1 avuç arpacık soğan
- 1 demet dereotu
- 5-6 tane sarımsak
- 2 tane domates
- 4 tane patates
- 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı karabiber
Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?
1. Et Hazırlığı
Kuzu kolu alacağınız market veya kasaba ceviz büyüklüğünde kestirin.
Böylelikle yemeğiniz daha leziz olacaktır.
Kesilen kuzu kolları yıkayın ve tencerenin içerisine ilave edin.
Kolların üzerine margarini parçalara ayırıp bırakın.
Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta harlı ateşin üzerinde pişirin.
2. Soğan ve Domates Eklenmesi
Bir tane kuru soğanı ince kıyım yapın ve tencerenin içerisine ilave edip karıştırın.
2 adet domatesi küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeler hafif kızardıktan sonra ilave edin.
3. Su Eklenmesi ve Pişirme
Çoban kebabının üzerini 4 parmak aşacak şekilde su ilavesi yapın.
Yemeği ocağın üzerinde kaynatın.
Bu arada etleri kontrol edin ve kuzu eti yumuşamış ise ocağın altını kısın.
4. Patates ve Arpacık Soğan Eklenmesi
Diğer taraftan patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
Doğranmış olan patatesleri de kuzu etinin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın.
5. Baharat ve Dereotu Eklenmesi
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yemeğin içerisine ilave edip karıştırın.
Çoban kebabına sonradan ilave edilen malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine baharat ve tuzu ekleyin.
Yemeğin ocaktan inmesine yakın bir tutam dereotunu yıkayın ve ince kıyım yapıp tencerenin üzerine serpiştirin.
Yemeğin sıcaklığı ile dereotları da pişecektir.
6. Sunum
Hazırlanmış olan çoban kebabını birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak sunum yapın.
Afiyet olsun. |