Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Çoban Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çoban kebabı, özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri bir tariftir.

Herkesin sevebileceği nitelikte olan bu tarife davet gününüzde veya kabul günlerinizde yer verebilirsiniz.

Hem görsellik hem de lezzet açısından inanılmaz olan çoban kebabı herkesin yapabileceği kolaylıktadır.

Pratik kebap çeşitlerinden biri olan çoban kebabını acil konuklarınız için, sevdikleriniz için veya konuk sofranız için hazırlayabilirsiniz.

Çoban Kebabı İçin Malzemeler
  • 1 kilo kuzu kol
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 avuç arpacık soğan
  • 1 demet dereotu
  • 5-6 tane sarımsak
  • 2 tane domates
  • 4 tane patates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?

1. Et Hazırlığı

Kuzu kolu alacağınız market veya kasaba ceviz büyüklüğünde kestirin.

Böylelikle yemeğiniz daha leziz olacaktır.

Kesilen kuzu kolları yıkayın ve tencerenin içerisine ilave edin.

Kolların üzerine margarini parçalara ayırıp bırakın.

Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta harlı ateşin üzerinde pişirin.

2. Soğan ve Domates Eklenmesi

Bir tane kuru soğanı ince kıyım yapın ve tencerenin içerisine ilave edip karıştırın.

2 adet domatesi küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeler hafif kızardıktan sonra ilave edin.

3. Su Eklenmesi ve Pişirme

Çoban kebabının üzerini 4 parmak aşacak şekilde su ilavesi yapın.

Yemeği ocağın üzerinde kaynatın.

Bu arada etleri kontrol edin ve kuzu eti yumuşamış ise ocağın altını kısın.

4. Patates ve Arpacık Soğan Eklenmesi

Diğer taraftan patatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.

Doğranmış olan patatesleri de kuzu etinin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın.

5. Baharat ve Dereotu Eklenmesi

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yemeğin içerisine ilave edip karıştırın.

Çoban kebabına sonradan ilave edilen malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine baharat ve tuzu ekleyin.

Yemeğin ocaktan inmesine yakın bir tutam dereotunu yıkayın ve ince kıyım yapıp tencerenin üzerine serpiştirin.

Yemeğin sıcaklığı ile dereotları da pişecektir.

6. Sunum

Hazırlanmış olan çoban kebabını birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Testi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Oruk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Dürüm Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Antakya Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Filiz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çentik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çömlek Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Türk mutfağına Ait Kebap Türleri Nelerdir?

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tirit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tas Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdanlı Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cağ Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Büryan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri