Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Lokma Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Köftelerin yufkaya sarılarak pişirilmesiyle hazırlanan bu kebap, hem görünümü hem de lezzeti ile sofralarınızda fark yaratır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinize ve ailenize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

Lokma Kebabı Malzemeleri

Köftesi İçin

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Sarmak İçin

  • Yarım kilo yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı su

Sosu İçin

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin

  • 250 gram yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates

Lokma Kebabı Nasıl Yapılır?

Köftesi için, derin bir kaba kıymayı alın ve üzerine kuru soğanı rendeleyin. Ardından temizlenmiş maydanozu da kıymanın üzerine ince ince doğrayın. Ekmek içi ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıyma harcını 20 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ince uzun köfteler yapın.

Orta boy bir kasenin içine sıvı yağı ve suyu ekleyip karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine su ve yağ karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Soslanmış olan yufkaları 15 cm eninde kesin. Kestiğiniz yufkaların aralarına ince uzun yaptığınız köfteleri sıkıca sarın. Tüm yufka ve köfteleri bu şekilde sardıktan sonra 2 cm kalınlığında birer lokmalık olacak şekilde kesin ve sıralı bir şekilde fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Başka bir fırın tepsisine domatesleri koyup fırına atın. Lokma kebabının üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarın. Küçük bir tavanın içine tereyağını eritin ve üzerine salça, pul biberi ekleyin. Ardından yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. 5 dakika kadar soğumaya bırakın.

Sıcak olan lokma kebabının üzerine salça karışımını gezdirin ve tekrar fırına koyarak 5-7 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve servis tabağına yuvarlak olacak şekilde dizin. Orta kısmına 2-3 yemek kaşığı yoğurt koyun. Yanına közlenmiş domatesleri ekleyerek süsleyin. Daha önce sos yaptığınız tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Köpüren tereyağını lokma kebabının üzerine gezdirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Lokma kebabının daha lezzetli olması için kıymanın yağ oranına dikkat edin. Yağsız kıyma kullanmak köftelerin kuru olmasına neden olabilir. Ayrıca, yufkaların taze olmasına özen gösterin; bayat yufkalar sarma işlemi sırasında kırılabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Adana Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kağıt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Ezmeli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskender Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tava Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yörük Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Avcı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Antakya Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Abant Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Urfa Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Kebabı Tarifi ve Malzemeleri