Beyti Kebap

Beyti Kebap

Beyti kebap, lezzeti ve görünümüyle gerçekten harika olan bu yemek kültürümüzde çok önemli yer kaplar, dünya çapında ülkemizin ün kazanmasına Türk mutfağının güzellikleri ve lezzetleri bu yemekler sayesinde ortaya çıkmıştır. Beyti kebabı bu kadar lüks ve özel olmasına karşı tahmin edildiği kadar pahalıya mal olacak bir yemek değildir. Herkesin evinde yapıp eşler dostlar ve misafirlerine güzel sunumlarla mutlu edebileceği bir yemektir beyti kebabı. Lavaşı, köftesi ve salçalı sosu hepsi ayrı ayrı lezzet katar bu yemeğe, böylelikle bu bütün lezzetlerin bulaşmasıyla kebabımız ortaya çıkari Şimdi arzu ederseniz yemeğimizin tarifine geçelim.

Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Bir kaç dal ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
Lavaş Ekmeği İçin;
  • Bir paket kuru maya
  • 750 gram un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Salçalı Sosu İçin;
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • Az miktarda tuz
  • Pul biber
Sunum İçin;
  • Sivri biber
  • Domates
  • Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı
Öncelikle beyti kebabının yapımına lavaştan başlıyoruz, lavaşı yaparken bir orta boy kap alarak içerisine kuru maya, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Bu karışımı karıştırırken de unu yavaş yavaş ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurumu yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve hamur kabının kapağını kapatarak mayalanması için bir köşeye koyup mayalanması bekliyoruz. Hamur mayalandıktan sonra hamurdan küçük toplar halinde hamurları kopartıp tezgaha dizelim ardından kopartmış olduğumuz hamurları merdane yardımıyla güzel açalım, bu şekilde bütün hamurlar bitince açtığımız hamurları yapışmaz tavada önlü arkalı pişirelim. Pişen lavaşları sofra bezi veya başka bir beze saralım ve kurumasını engelleyelim.

Köftesini yapmak için de, hazırladığımız köfte malzemelerini bir kabın içine atalım. Köfteyi iyice yoğuralım çünkü köfte harcı ne kadar çok ve iyi yoğurulursa köfte de o kadar iyi ve lezzetli olur. köfte harcını yeteri kadar yoğurduktan sonra köfteleri çok büyük olmayacak şekilde mandalina veya biraz daha küçük şekillerde elimizle sıkarak kopartalım, ardından bu topları sıkarak çöp şişlere dizelim. Çöp şişleri az yağlı fırın tepsisine güzelce çok sık olmayacak şekilde dizelim, üzerine sivri biber ve tüm domates koyup önceden ısıtmış olduğumuz 225 derecede ki fırınımızı verelim ve pişmeye bırakalım. Köfteleri ne az ne de çok pişirip kurutmayın, kıvamında pişirerek fırından çıkarın.

Lavaşı tezgaha serelim ve çöp şişlerden iki tanesine incecik açmış olduğumuz lavaşın başına dizelim, lavaşı çok sıkı bir biçimde güzelce saralım. Ardından sarmış olduğumuz lavaşı çapraz bir biçimde keselim. Kestiğimiz lavaşları güzel bir şekilde servis tabağına dizelim. Tabağımız ortasının boş kalmasına dikkat edelim ve bu şekilde bütün lavaş ve köfteleri bitirelim. Ardından sarımsaklı yoğurdumuzu tabağın boş kısmına bir miktar dökelim, yoğurdun yanına közlenmiş domateslerimizi de koyalım, hemen küçük bir tavada salçalı sos malzemelerini kızartarak sosumuzu hazırlayalım ve sosu sadece dışta duran lavaşların üzerine dökelim, sonra dik bir şekilde közlenmiş biberleri de servis tabağına koyarak tabağımızı tamamlayalım. Ve beyti kebabımızı sunalım.

Afiyet Olsun
Son Güncelleme : 10.11.2018 02:49:37
Beyti Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Beyti Kebap Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Beyti Kebap"
Bir-çok yerde hem adana hemde beyti yedim. Fakat merak ettiğim mesele şu ki ; beyti ile adana yapılırken bir fark olmuyor mu? Ben yerken ekmeği dışında herhangi bir fark görmedim
Yarkaya . 23.08.2018
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Patates Kebabı
Patates Kebabı
Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı h...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019