Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Beyti Kebap

Beyti Kebap

Beyti kebap, lezzeti ve görünümüyle gerçekten harika olan bu yemek kültürümüzde çok önemli yer kaplar, dünya çapında ülkemizin ün kazanmasına Türk mutfağının güzellikleri ve lezzetleri bu yemekler sayesinde ortaya çıkmıştır. Beyti kebabı bu kadar lüks ve özel olmasına karşı tahmin edildiği kadar pahalıya mal olacak bir yemek değildir. Herkesin evinde yapıp eşler dostlar ve misafirlerine güzel sunumlarla mutlu edebileceği bir yemektir beyti kebabı. Lavaşı, köftesi ve salçalı sosu hepsi ayrı ayrı lezzet katar bu yemeğe, böylelikle bu bütün lezzetlerin bulaşmasıyla kebabımız ortaya çıkari Şimdi arzu ederseniz yemeğimizin tarifine geçelim.

Beyti Kebap Malzemeleri


Köftesi için

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Birkaç dal ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz

Lavaş Ekmeği için

  • Bir paket kuru maya
  • 750 gram un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Salçalı Sosu için
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • Az miktarda tuz
  • Pul biber
Sunum için
  • Sivri biber
  • Domates
  • Sarımsaklı yoğurt
Beyti Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle beyti kebabının yapımına lavaştan başlıyoruz, lavaşı yaparken bir orta boy kap alarak içerisine kuru maya, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Bu karışımı karıştırırken de unu yavaş yavaş ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurumu yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve hamur kabının kapağını kapatarak mayalanması için bir köşeye koyup mayalanması bekliyoruz. Hamur mayalandıktan sonra hamurdan küçük toplar halinde hamurları kopartıp tezgâha dizelim ardından kopartmış olduğumuz hamurları merdane yardımıyla güzel açalım, bu şekilde bütün hamurlar bitince açtığımız hamurları yapışmaz tavada önlü arkalı pişirelim. Pişen lavaşları sofra bezi veya başka bir beze saralım ve kurumasını engelleyelim.

Köftesini yapmak için de hazırladığımız köfte malzemelerini bir kabın içine atalım. Köfteyi iyice yoğuralım çünkü köfte harcı ne kadar çok ve iyi yoğurulursa köfte de o kadar iyi ve lezzetli olur. Köfte harcını yeteri kadar yoğurduktan sonra köfteleri çok büyük olmayacak şekilde mandalina veya biraz daha küçük şekillerde elimizle sıkarak kopartalım, ardından bu topları sıkarak çöp şişlere dizelim. Çöp şişleri az yağlı fırın tepsisine güzelce çok sık olmayacak şekilde dizelim, üzerine sivri biber ve tüm domates koyup önceden ısıtmış olduğumuz 225 derecedeki fırınımızı verelim ve pişmeye bırakalım. Köfteleri ne az ne de çok pişirip kurutmayın, kıvamında pişirerek fırından çıkarın.

Lavaşı tezgâha serelim ve çöp şişlerden iki tanesine incecik açmış olduğumuz lavaşın başına dizelim, lavaşı çok sıkı bir biçimde güzelce saralım. Ardından sarmış olduğumuz lavaşı çapraz bir biçimde keselim. Kestiğimiz lavaşları güzel bir şekilde servis tabağına dizelim. Tabağımız ortasının boş kalmasına dikkat edelim ve bu şekilde bütün lavaş ve köfteleri bitirelim. Ardından sarımsaklı yoğurdumuzu tabağın boş kısmına bir miktar dökelim, yoğurdun yanına közlenmiş domateslerimizi de koyalım, hemen küçük bir tavada salçalı sos malzemelerini kızartarak sosumuzu hazırlayalım ve sosu sadece dışta duran lavaşların üzerine dökelim, sonra dik bir şekilde közlenmiş biberleri de servis tabağına koyarak tabağımızı tamamlayalım ve beyti kebabımızı sunalım.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 08:17:26
Beyti Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Beyti Kebap Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Beyti Kebap"
Bir-çok yerde hem adana hemde beyti yedim. Fakat merak ettiğim mesele şu ki ; beyti ile adana yapılırken bir fark olmuyor mu? Ben yerken ekmeği dışında herhangi bir fark görmedim
Yarkaya . 23.08.2018
CEVAP YAZ
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024