Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Tokat Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tokat Kebabı, Tokat şehrine özgü, bol sebzeli ve lezzetli bir kebap türüdür. Özel kebap ocaklarında yapılması nedeniyle tadı hiçbir kebap türüne benzemez. Özellikle süt kuzusuyla yapılan Tokat kebabı, sonbahar döneminde tüketilir. Bu nedenle, tam kıvamında yemek isterseniz sonbahar döneminde süt kuzusuyla denemenizi öneririm. Bu lezzeti, tuğladan örülmüş ocakta pişmiş haliyle yemek elbette daha lezzetli olacaktır. Ancak, evde mangal üzerinde dizerek ya da fırında da bu harika ziyafeti sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Tokat Kebabı Malzemeleri (6 Kişilik)

  • 1 kg kuzu eti
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 10 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 2 adet tırnaklı pide
  • Tuz
  • Karabiber

Tokat Kebabı Nasıl Yapılır?

Sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Şişe önce kuyruk yağından bir parça yerleştirin. Ardından sırasıyla domatesleri şişe saplayın. Aynı işlemi biberler için de yapın. 2 baş sarımsağı da ayıklamadan ve temizlemeden bu şekilde şişe takın. Kuzu etinin üzerine bir miktar sıvı yağ, tuz ve karabiber ilave edin. İyice karıştırın. Şişin en başına kuyruk yağını taktıkten sonra sırasıyla patlıcan, kuzu eti ve patatesi dizin. Bu işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın. Hazırlanan şişleri önceden ısıtılan ızgaraya koyun.

Pişen kebabı tırnaklı pidenin üzerine alın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra bıçak yardımıyla ezin. Sarımsakları soyduktan sonra ince ince doğrayın. Patlıcanlı ve kuzu etli şişleri de en üste dairesel şekilde dizin.

Afiyet Olsun.

Ek Bilgiler

Tokat Kebabı, geleneksel olarak Tokat ilinin ünlü bağ evlerinde düzenlenen bağbozumu şenliklerinde ve diğer özel günlerde yapılır. Kebap, Tokat mutfağının en önemli yemeklerinden biridir ve şehrin gastronomi turizmine büyük katkı sağlar. Tokat Kebabı'nın en önemli özelliklerinden biri, kullanılan sebzelerin ve etin tamamen doğal ve yerel ürünler olmasıdır. Bu da kebabın lezzetini ve besin değerini artırır.

Tokat Kebabı Yorumları

soru

Can Can

23 Mayıs 2024 Perşembe

Tokat Kebabı körpe (sütten kesilmemiş) kuzu etinden yapılır. Dana etinden yapılmaz. Dana eti ile yapmaya kalkarsanız ya kuru ya da çiğnemesi zor bir yemek yapmış olursunuz. Patlıcanın buğusu dana etini pişiremez. Hatta koyun eti ile bile Tokat kebabı yapılmaz. Tokatta veya ilçelerinde dana eti ile kebap yapıp servis edecek kişi, müşterinin o anki ruh haline göre ya dayak yer ya da alay konusu olur.

Cevap yaz
cevap

Bahattin

23 Mayıs 2024 Perşembe

Tebrik ederim kardesim aynen dedigin gibi dana etinden tokat kebabı olmaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kebap Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Bostan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Zırh Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Geleli Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Evde Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Saksı Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Orman Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

İslim Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kuyu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çiftlik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Kaç Kalori?

Kebap Kaç Kalori?

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çardak Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Sırık Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Talaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Çöp Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Buğu Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Beykoz Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri