Dürüm Kebap

Dürüm Kebap

Dürüm kebap, evde yapıp yemeyi en sevdiğim yemeklerden bir tanesi acılı, bol soğan salatalı adana kebap dürüm. Evde Adana kebap yapılır mı denildiğini duyar gibiyim. Evet ailede mesleği kebap ustası olan birileri varsa, sizde ondan bir şeyler öğrenmişseniz olur, hemde öyle güzel olur ki aileniz bu lezzete bayılır. Tabakta servis edilen Adana kebap ne kadar lezzetli olursa olsun dürümün yeri başka ayrıca da daha doyurucu oluyor. Bu tür kebaplarda en önemlisi kullanılan ettir ve tabi ki içine kuyruk yağı da olmazsa o lezzeti yakalamak mümkün değildir. Ben içine ayrıca baharat kullanılmasından yana da değilim çünkü lezzeti oldukça değişiyor. Bu yüzden sadece çok az, acı biber salçası tabi siz tatlıda koyabilirsiniz, biraz pul biber ve tuz ekleyerek kıymayı yoğuruyorum. Bu şekilde etin lezzetini daha fazla alabiliyorsunuz. Hazırladığımız kıymayı isterseniz pratik olsun diye tost makinesinde, ister teflon bir tavaya çok az yağ koyarak, isterseniz de mangalda ızgaraya koyarak pişirebilirsiniz.

Dürüm kebap için gereken malzemeler :
  • 500 gram kuzu kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığında biraz fazla biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Soğan salatası için :
  • 3-4 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 bağ maydanoz
  • 3-4 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı kadar sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
  • Tuz
Kebabı dürüm haline getirmek için pide ekmek yada lavaş ekmek.

Dürüm kebap yapılışı :

Önce kıyma, kuyruk yağı, pul biber, biber salçası ve tuz karıştırılıp iyice yoğurulur. Yoğrulan kıyma dolapta 1 saat kadar dinlendirilir. Kıymayı dinlendirirken, hemen soğan salatasını hazırlıyoruz. Soyduğumuz ve yıkadığımız soğanları ortadan kesip ince ince ve halka doğruyoruz. Doğradığımız soğanların üzerine sumağı ekleyerek elimizle ovuyoruz. Ardından yıkayıp doğradığımız maydanoz, nane ve küp küp doğradığımız domatesi ekliyoruz. Yağını, tuzunu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz ve salatamız hazır. Şimdi dolaptan aldığımız kıymayı köfte şeklinde hazırlıyor ve tost makinesine dizerek pişiriyoruz. Kıyma pişerken bıraktığı yağ ile pide yada lavaş ekmekleri yağlıyoruz. Ardından pişen etleri pide ekmeklere koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız soğan salatasından bolca koyarak dürüm haline getiriyor ve sarıyoruz. İsterseniz biber ve domatesde tost makinesinde çok güzel pişiyor ve çokda lezzetli oluyor, dürüm kebabın yanına yapıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.....
Son Güncelleme : 02.03.2021 00:50:29
Dürüm Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Dürüm Kebap Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Dürüm Kebap"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022