Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

Ali nazik kebabı, Sevilen Antep yöresi yemeklerinden bir tanesi meydana gelen Ali nazik kebabını çok sık olmasa da aklınıza geldikçe yapabileceğiniz hazırlanması kolay tariflerdendir. Hazırda közlenmiş patlıcanınız varsa kolay sayılabilecek bir yemek. Közlenmiş patlıcanları konserve olarak da veya buzlukta dondurarak gizleme alışkanlığınız varsa şayet çözdürdüğünüz patlıcanınızı sarımsaklı yoğurtla karıştırmanız ve üst kısmına kıyma kavurmanız yeterlidir. Bu denli hızlıca hazırlanabilen bu yemeğin lezzeti ise hazırlaması saatler devam eden çoğu yemekle kolay bir şekilde yarışır. Birtakım evlerinde giriş yemeği olarak da hazırlansa da ben sizler çok doyurucu olmasından ötürü asıl yemek olarak da değerlendirebilirsiniz. Ali nazik kebabını. Altındaki yoğurtlu patlıcan karışımından ötürü her ne denli bir salatayı andırsa da üzerindeki kavrulmuş kıyma adındaki "kebap" kelimesinin hakkını veriyor. Esasen giriş yemeği olarak da bir et yemeği verip, üst kısmına de bununla birlikte bir anne yemek sağlamak konuklara huzur vermekten ziyade işkence olabilir benim düşünceme göre. Kıssadan hisse; misafirlerinize çok ölçüt veriyor olabilirsiniz. Fakat bu değeri göstermenin yolları onları mide fesadına uğratmak değil, sevdikleri yemeklerden talep ettikleri denli yemeleri dair bağımsız bırakmaktır. O yüzden misafirlerinize lüzumsuz ısrarlarda bulunmaktan kaçının.

Ali Nazik Kebabı Gerekli Malzemeleri

  • 350-400 gr dana kıyma
  • 2 adet top patlıcan
  • 1 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Kıyılmış maydanoz

Ali Nazik Kebabı Sosu İçin Malzemeleri

  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?


Ali Nazik tarifi amaçlı patlıcanları közde veya ocakta közleyin. Kabuklarını soyup söğüş olarak da doğrayın. Minik doğradığınız veya rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada pek nadir tereyağıyla kavurun. Olması gerektiği kadar piştiğinde altını kapatın. Domates ve biberi yıkayın. Domatesi 6 eşdeğer parçaya bölün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp biber ve domatesi közleyin. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve kıymaları kavurun. Kıymalar kavrulunca belli bir süre tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın. Belli bir süre yayvan bir kaba yoğurt, süzme yoğurt ve sarımsağı rendeleyerek koyun. Belli Bir Süre tuz ekleyip tamamını iyice karıştırın. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve minik küçük doğrayın. Patlıcanları da yoğurt sosunun içerisine koyup karıştırın. Bu karışımı tabağınızın en altına iyice yayım. Tereyağı eritin ve kırmızı biberi koyun yağ belli bir süre kızınca altını kapatın. Hazırladığınız kıymayı patlıcanlı yoğurtlu karışımın üst kısmına gezdirerek koyun. Közlenen biber ve domatesi tabağın kenarlarına yerleştirin. Kıyılmış maydanozla da yemeğinizi süsleyin. En nihai tereyağlı sosu yemeğin üst kısmına gezdirin. Görüntü olarak da zengin bir o denli lezzetli yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.

Ali Nazik İçin Püf Noktaları
  • Patlıcanları közlemeden öncesinde patlıcanların 4-5 çeşitli yerinden delin. Bıçak sayesinde.
  • Patlıcanlar közlendikten ardından anında bir poşetin içerisine koyup poşetin ağız kısmını kapayın. 5-6 dakika ardından patlıcanları poşetten çıkarıp soyun. Soyması benzersiz kolaylaşacaktır.
  • Sulu yoğurt kullanmayın. Yoğurdunuzun suyunu patlıcanlarla buluşturmadan kesinlikle süzün.
  • Kıyma seçiminde dana kuzu anlaşılmaz kullanmanızı öneri ederim.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:43:53
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024