Sultan Kebabı

Sultan Kebabı

Sultan kebabı, pratik bir tarif olan sultan kebabı tavuklu, kıymalı veya kuşbaşı et ile hazırlanabilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir durumdur. Sultan kebabının hazırlanması düşünülenin aksine oldukça pratik olmaktadır. Kolay bir şekilde hazırlanabilir ve sofranızı renklendirebilir. Özellikle davet sofraları için kaçınılmaz bir tarif olacaktır. Sultan kebabını et sevmeyen çocuklarına hazırlayabilir ve onlara eti sevdirebilirsiniz.

Sultan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane hazır yufka

İç Harcı İçin

  • 400 gr kıyma
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tane yeşilbiber

Üzeri İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 şeker kaşığı tuz

Islatmak İçin

  • 2 su bardağı et suyu

Yağlı Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Sultan Kebabı Hazırlanışı

Sultan kebabını hazırlamaya iç harç ile başlayın. Bunun için yanmaz bir tavanın içerisine kıymayı ilave edin ve kavurun. Biberleri temizleyin ve ortadan ikiye kesip iç kısımların da pulları ayıklayın. Biberleri minik şekiller de doğrayın ve kıymanın içerisine ilave edin. Bir tane kuru soğanın kabukları soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Doğranmış olan kuru soğanları da tanın içerisine alıp karıştırın. İç harcın tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın. Harmanlanmış olan malzemeleri ocağın üzerin de yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Sürenin ardından iç harcı ocağın üzerinden alın ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Kebabın yufkalarını hazırlamak için de yufkaları üst üste yerleştirin ve eşit şekilde 12 üçgen parçaya kesin. Bu aşama da eğer yufkalar normal boyuttan küçük ise 8 eşit parçaya da kesebilirsiniz. Kesilen parçalardan bir tanesini alın ve üzerine bir fırça ile et suyu veya normal su sürün. Ardından yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın. Hazırlanmış olan börekleri yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizin. Bütün börekleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Börekler kızardıktan sonra tepsiyi fırından alın.

Kebapları ısıtılmış olan et veya tavuk suyunun içerisine batırıp tezgahın veya et tahtasının üzerine alın. Kebapları 2 parmak kalınlığında kesin. Kesilmiş olan kebapları bir servis tabağı veya borcamın üzerine dizin. Yoğurdu bir kasenin içerisine alın ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Tuz ilavesi de yapıp yoğurdu karıştırın. Hazırlanmış olan sarımsaklı yoğurdu kebapların üzerine gezdirin. Diğer taraftan yanmaz bir tava veya sos tenceresinin içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip eritin. Hafif yanmış olan yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası, kırmızı pul biber ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın.

Hazırlanmış olan sosu yoğurdun üzerine bir kaşık ile gezdirerek dökün. Hazırlanmış olan sultan kebabını servis tabaklarına alıp sunum yapın. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 05.11.2018 09:32:47
Sultan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Sultan Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Sultan Kebabı"
Sultan kebabı, hafif bir börek türü olmasına bağlı olarak oldukça seviliyor. Ben de ailem için bu kebabı yapmak için sabırsızlanıyorum. Ancak çok eskiden yaptığımda bu kebaplar tam olarak kabarmadı. Lezzeti iyiydi ama kabarsa çok daha güzel olacaktı. Yine aynı sorun olur mu?
Huzur . 27.08.2018
CEVAP YAZ
İncik Kebabı
İncik Kebabı
İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein ka...
Beykoz Kebabı
Beykoz Kebabı
Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Beykoz kebabı malzemeleri:1 kil...
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı
Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da ...
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle da...
Talaş Kebabı
Talaş Kebabı
Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsat...
Konak Kebabı
Konak Kebabı
Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ...
Şaşlık Kebabı
Şaşlık Kebabı
Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. E...
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı
Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifid...
Şeftali Kebabı
Şeftali Kebabı
Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedi...
Tava Kebabı
Tava Kebabı
Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kol...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılm...
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsini...

 

Manisa Kebabı
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Çöp Şiş Kebap
Tirit Kebabı
Hatay Tepsi Kebabı
Çömlek Kebabı
Kıyma Kebabı
Macar Kebabı
Tepsi Kebabı Antakya
Çöp Kebabı
Domatesli Kebap
Patates Kebabı
Kuzu Kebabı
Zırh Kebabı
Soğan Kebabı
Tepsi Kebabı
Halep Kebabı
Fırın Kebabı
İncik Kebabı
Beykoz Kebabı
Çentik Kebabı
Tas Kebabı
Talaş Kebabı
Konak Kebabı
Şaşlık Kebabı
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Popüler İçerik
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bu güne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınla...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Soğan Kebabı
Soğan Kebabı
Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kol...
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla ya...
Halep Kebabı
Halep Kebabı
Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve...
Fırın Kebabı
Fırın Kebabı
Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu(10...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Oruk Kebabı
Şeftali Kebabı
Tava Kebabı
Sırık Kebabı
İslim Kebabı Nasıl Yapılır
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019