Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Macar Kebabı

Macar Kebabı

Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir kebaptır. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Eviniz de kolayca yapılacak bir et yemeğidir. Türk mutfağının vaz geçilmez bir lezzetidir. Çok severek tüketilen bir kebap çeşididir.

Macar kebabının malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 Adet kabak
  • 2 Adet patlıcan
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 1/2 Çay bardağı zeytinyağı
  • İsterseniz 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Beşamel sos için malzemeler

  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 3 Su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tuz
  • Rendelenmiş kaşar peynir (Üzerine)

Macar kebabı nasıl yapılır?


Kuşbaşı doğradığımız eti küçük bir tencere içerisine koyalım ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Etler suyunu çektikten sonra tadına bakalım ve eğer etler pişmemişse üzerine sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim. Etler güzelce piştikten sonra tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi ilave edelim. Bu baharatlarla etlerin daha çok lezzeti artıyor. Diğer taraftan tüm sebzelerimizi soyup küp-küp doğruyoruz. Derin bir kap içerisinde bezelye hariç hepsini zeytinyağı ile güzelce harmanlayalım. Daha sonra etlerimizi fırın kabına aktarıp üzerine alüminyum folyo ile güzelce örtelim ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzelerimiz yumuşayınca alüminyum folyoyu kaldıralım ve sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sebzeler pişerken bir yandan beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Beşamel sos için önce tereyağını bir sos tenceresine alıyoruz ve eriyince üzerine unu ekleyip, unun kokusu gidene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Unumuz kavruluncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edelim ve azar azar sütümüzü ekleyelim. Tuzunu ayarlayıp beşamel sosumuz koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Sebzelerimiz kızardıktan sonra ve etimiz piştikten sonra fırından alalım ve beşamel sosumuz hazır olduktan sonra, sebzeleri, haşlanmış bezelyeleri, kuşbaşı etimizi karıştırıp fırın kabına koyalım. Sonra beşamel sosu üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirini en üste serpelim. Yemeğimizi tekrar fırına atalım ve kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Güzelce piştikten sonra fırından alalım ve servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 15:14:33
Macar Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Macar Kebabı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Macar Kebabı"
Geçen hafta ev yemekleri yapan bir yerde hayatımda ilk defa Macar Kebabı yedim. Sitenizdeki tarif den yola çıkarak bende evde yapmaya çalıştım. Ancak malzemelerde bir hata yaptığımdan dolayı kebap kuru oldu. Acaba hangi malzemeyi az ya da çok koyduğumdan dolayı bu kuruluk oluştu? Bilen birinin yardımına ihtiyacım var.
Ceyda Kınay . 07.09.2018 15:59:27
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koy...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsı...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp...
Filiz Kebabı
Filiz Kebabı
Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu v...
İskender Kebap Sosu
İskender Kebap Sosu
İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli ...
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap
Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abug...
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap
Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates,...
Adana Şiş Kebap
Adana Şiş Kebap
Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı ...
Kuzu Kebabı
Kuzu Kebabı
Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geç...
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenl...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Büryan Kebabı
Büryan Kebabı
Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan b...
Sırık Kebabı
Sırık Kebabı
Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır...
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı seven...
Urfa Kebap
Urfa Kebap
Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış ola...
Mengen Kebabı
Mengen Kebabı
 Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilcesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğ...
Kuyu Kebabı
Kuyu Kebabı
Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024