Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıvamdır. Izgarada veya mangalda yapılan şiş kebap yapılacak olan etlerin doğrudan tüketilmesinin dışında birçok çeşit sos ile lezzet katkısı sağlamak mümkündür. Şiş kebapların yumuşaklığını...

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin severek tükettiği yemeklerden biridir, akşam ne yapacağım diye düşünürken kalkıp kısa süre d...

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu et doğal bir yerde kendine özgü bir yapıya sahip alanların yaylalarında yetiştirilen erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim biçimleri ve işinde ustalığa sahip kişilerce yapılmas...

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsız. O bayana güzel bir makyaj yapıp güzel kıyafetler giydirince nasıl olur? Daha da güzel ve ç...

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve seve yediği en güzel kebaplardan biridir. Kalorisi de besin değeri de oldukça yüksektir. Fırında çöp şiş kebabı sadece lokantalar yemek zorunda değilsiniz. Artık evleriniz de kolaylı pişir...

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğiniz nadir lezzetlerden biridir. Ana yemek olarak filiz kebabı yanına da pirinç pilavı yapabilirsiniz. Genellikle İç Anadolu ve Doğu yörelerinde yapılan ve farklı şekillerde isimlendirilen...

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmayacak kadar lezzetlidir. İskender kebap için en önemli şeylerden biri, lezzet katan en önemli parçası sosudur. İskender kebap sosunu hazırlarken malzemelerin miktarına dikkat etmeliyiz.

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abugannuş kebabı dana etinden ziyade mutlaka kuzu eti ile yapmalısınız. Kuzu etine karşı kok...

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bulgur pilavı, pirinç pilavı yapıp hatta birkaç tane biber, domates, patlıcan közleyip, kebapların yanına servis tabağına koyduğunuzda daha iştah kabartan b...

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezzetli bir kebap türüdür. Adana yöresine aittir dediysek de usta kebaplarımız sayesinde bu tadı Adana'ya gitmeden de her canınız istediğinizde yiyebileceğiniz harika restoranlar bulunmaktad...

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat edilip tandırlar kurulmuştur hayvancılık geliştirilip koyun, kuzu, çebiç, yetiştirilip hem geçim kaynağı hem de besin kaynağı olarak kullanılmıştır. Geçmişten günümüze kuzu kebabı çeşitle...

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına verilir. Malzemeler hazırlanıp doğrandıktan sonra yapım aşaması bite ve fırına verilir. Bu nedenle kolay tariflerden biridir, oldukça da lezzetlidir. Pilavların yanına çok yakışır. Ansızın g...

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan kebabı bile farklı lezzetlere sahiptir. Halk arasında biryan, püryan olarak, Arapçada perive olarak bilinen bir yemektir. Bilinen kuyu kebaplarından türemiştir. Biryan kelimesinden türeye...

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetli yapılır ama çok harika bir lezzettir. Ağır ateşte kendi yağıyla piştiği için çok sağlıklı oluyor ve inanılmaz derecede lezzetli oluyor. Çevirme küçük baş hayvandan yapılıyor. Kuzu, koy...

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenler için vazgeçilmez bir tattır. Adana kebabı diğer kebaplardan ayıran farklı özelliği kullanılan etin farklı olmasıdır. Bu kebabın eti doğal ortamda yaylalarda otlatılmış 2 yaşını geçmemi...

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mükemmel lezzet, kısa zamanda tüm ülkede yapılmaya başlanmış ve insanlar tarafından benimsenmiştir. Urfa kebabın dışarıdan yenildiğinde çok pahalı olduğunu biliriz. Özelikle bir ailenin Ur...

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir yerdir. Mengen aşçıları ve yemekleriyle ünlü bir ilçemizdir. Dünyaca ünlü Mengenli aşçılar yurt içinde ve yurt dışında Türkiye mutfağını en iyi şekilde temsil edip tanıtmaktadırlar. Menge...

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi biraz uzun oluyor. Lezzetli bir kuyu kebabı yapmak için kuyunun özelliği de çok önemlidir. Kuyu kebabının hazırlanacağı kuyu 2,5 metre çapında 4 metre derinliği olan, ortası geniş,...

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile pişirilen kuzu ve dana etleri ile yapılan mangalda yapılan et yemeklerine verilen genel isimdir. Kebap denilince aklımıza kuzu eti gelmektedir karışık kebap ise kuzu eti ve dana eti hatta...

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama tadına doyum olmayacak bir kebap. Evlerinizde gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Lokma Kebabı MalzemeleriKöftesi için

Pöç Kebabı

Pöç Kebabı, Yemek şehrin kültürünün yansıması anlamında çok büyük rol alır. Yeni lezzetler keşfetmek isteyenler buyurun Pöç Kebabına. Kayseri şehrine ait bu yemek dananın (Hayvanın) sırt kısmının sonunda kuyruk sokumunda bulunan kısmından yapılır. Daha çok kuru fasulye, nohut gibi baklagillere lezzet vermesi için katılan pöç (Dana kuyruğu), ...

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Türk mutfağına, eski zamanlarda Kıpçak Türkleri zamanında giren çağ kebabı bir diğer ismi de yatık kebap olarak bilinir ve Artvin ve Erzurum insanları için çok önemli bir yere sahiptir. Cağ kebabı yaklaşık olarak 300 yıldır bölgede düğün, tören ve şölenlerde beğenilerek, sevilerek yenmekte ve gelen misafirlere ikram edilmektedir....

Erzurum Cağ Kebabı

Erzurum cağ kebabı, adından da anlaşıldığı gibi Erzurum yöresine ait bir lezzettir. Bu kebap türü, her ne kadar Erzurum yöresine ait olsa da ülkemizde çok sevilen bir lezzet olarak meşhur olmuş bir yiyecektir. Son derece mükemmel bir tadı olan bu lezzeti en güzel tabi ki Erzurum yöresi yapmaktadır. Fakat izlerde evlerinizde bu kebabı yaparak...

Acılı Kebap

Acılı kebap, Adana'ya özgü çok meşhur bir kebaptır. Çok lezzetli ve sağlıklı bir kebap çeşididir. Vitamin ve mineral deposudur. Büyüklerin ve acı seven çocukların çok sevdiği bir yemektir. Acılı Adana kebabının etleri zırh adı verilen, satıra benzer bir bıçakla kıyılarak kesiliyor. İnce ince kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidid...

Kebap Türleri

Kebap türleri; açısından en fazla çeşide sahip olan ülke Türkiye'dir. Ülkemizde kırmızı et ve bu et çeşidi ile yapılan birbirinden zengin yemek türü bulunmaktadır. Hatta her yörenin mutlaka bir çeşit kebabı bulunmaktadır. Aslında kebaplarda kullanılan malzemeler özü itibariyle aynı olsa da yapılış şekli çok farklı olduğundan lezzetleri ...

Beykoz Kebabı

Beykoz kebabı, Beykoz kebabı patlıcan yemeklerinin içinde en lezzetli olanıdır diyebiliriz. Patlıcanların Beykoz kebabına uygun seçilmesine dikkat edilmelidir. Damak tadınıza göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.Beykoz kebabı malzemeleri1 kilogram dana eti5 tane patlıcan...

Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Patlıcanlı Kürdan Kebabı, yaz aylarında patlıcanla hazırlanan en nefis kebaplardan birisi olan patlıcanlı kürdan kebabını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Davet sofralarının baş köşesinde yerini alan bu enfes kebap çeşidi ile sizlerde sevdikleriniz ve konuklarınıza harika bir ziyafet çekerek övgüleri toplaya...

İncik Kebabı

İncik kebabı özellikle Malatya yöresine ait yöresel bir kebap çeşididir. Malatya'ya özgün incik kebabı olup hemen hemen her yerde yapılıyor. Çok meşhur ve çok lezzetli bir kebap çeşididir. Hem sağlıklı hem besleyici ve vitamin, mineral ve protein kaynağıdır. Kuzu incik özellikle haşlamalar da kullanılıyor. Çok besleyici ve doyurucu bir ...

Yaprak Kebabı

Yaprak Kababı, Türkiye yemekli ile meşhur bir ülkedir. Özellikle etli yemekleri, etli yemekler denildiği zaman akla ilk gelen kebaplardır. Kebap her yöreye göre değişik yapılır. Mesela Antep kebabı, Urfa kebabı ve böyle birçok isimle anılır. Hepsi de birbirinden lezzetli ve güzeldir. Damağa hitap ettiği gibi göze de hitap eder. Bugün biz yap...

Halep Kebabı

Halep Kebabı, Kebap çeşitleri menüler de ayrı bir yeri vardır. Birçok kişi kebap sevmekte ve öğünler de tercih etmektedir. Yapılışının zor olmayışı ve lezzetli oluşu özellikle et sevenlerin tercih etmelerine neden olmuştur. Türk mutfağın da et ve et yemekleri büyük bir ilgi görmektedir. Bu nedenle kebap çeşitleri de çok sık tercih edilmekted...

Kuzu Şiş Kebap

Kuzu Şiş Kebap, kuzu etinin enfes lezzetinin şiş sunumuyla pişirilmesinden elde edilen bir kebap çeşitlerindendir. Muhteşem tadıyla vazgeçilmez yemek türlerinden olan kuzu şiş kebap mangalda veya odun ateşinde pişirilerek iştahları kabartmaktadır. İçerisindeki yoğun vitamin değeriyle vücut gelişimine önemli derecede fayda sağlamaktadır. Nefi...

İslim Kebabı

İslim kebabı, davet sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan islim kebabı çoğunlukla herkes tarafından aranır ve severek tüketilir. İslim kebabını ana yemek olarak hazırlayabilir ve güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Biraz zahmet gerektiren bir yemek olduğu için yemek gününden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında bekletebi...

Kürdanlı Patlıcan Kebabı

Kürdanlı patlıcan kebabı, Kürdanlı patlıcan kebabı gerek görünüşüyle gerekse lezzetiyle mükemmel bir yemektir. Patlıcanları seçerken boylarının uzun olmasına dikkat ediniz.Kürdanlı patlıcan kebabı için malzemeler500 gram kıyma5 tane patlıcan3-4 dilim ekmeğin içi1 ...

Çoban Kebabı

Çoban kebabı, özellikle çocukların çok beğenerek tükettikleri bir tariftir. Herkesin sevebileceği nitelikte olan bu tarife davet gününüz de veya kabul günleriniz de yer verebilirsiniz. Hem görsellik hem de lezzet açısından inanılmaz olan çoban kebabı herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Pratik kebap çeşitlerinden biri olan çoban kebabın...

Tokat Kebabı

Tokat Kebabı, Tokat şehrine ait bol sebzeli lezzetli bir kebab türüdür. Özel kebap ocaklarında yapılması nedeniyle tadı hiçbir kebap türüne benzemeyecektir. Aslında özellikle süt kuzusuyla yapılan Tokat kebabı son bahar döneminde tüketiliyor. Bu nedenle eğer tam kıvamıyla yemek isterseniz son bahar döneminde süt kuzusuyla deneyin derim. Tabi...

Fırında Orman Kebabı

Fırında orman kebabı, orman kebabı, birçok sebzenin bir araya getirilerek hazırlandığı mükemmel bir ana yemektir. İçeriğinde tercihe göre birçok sebzeye yer verilebilir. Yanında pirinç pilavı ile servis edildiğinde sofranın baş atacı olacak orman kebabı, akşam yemeklerinde, davet sofralarında yer verilebilecek besleyici değeri yüksek ol...

Sebzeli Kebap

Sebzeli Kebap hem sebze hem de et yemeği sevenlerin ilk tercihlerinden biridir. Yanında pilav, salata ve yoğurtla sunulabilen bu kebap çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Evde rahatça hazırlanabilecek bu kebap çeşidi içinde bulunan sebzeler sayesinde etin ağırlığını hafifleterek yemeye olanak sağlar. Tencerede ön pişir...

Kebap Kaç Kalori?

Kebap kaç kalori? Adana kebap kaç kalori sorusunun cevabı hem rejim yapanlar hem de Adana kebabı sevenlerin cevabını merakla bilmek istedikleri sorulardandır. Adana iline ilişkin meydana gelen bu yöresel lezzet sevilen besinler aralarında önce sıralarda bulunmaktadır. Adana kebabın arasında yer alan et yardımıyla tam bir protein kaynağıdır. ...

Tirit Kebabı

Tirit kebabı, özellikle Konya bölgesinde sık yapılan tirit kebabı Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Farklı bir lezzet olan tirit kebabı, özellikle düğün ve mevlit yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Aynı zamanda tirit kebabını davet yemekleri, özel konuklar veya akşam yemeği için hazırlayabilirsiniz. Daha önceden tirit ...

Hatay Tepsi Kebabı

Hatay Tepsi Kebabı: Hatay tepsi kebabı adından da anlaşıldığı gibi Hatay ilinin Antakya mutfağına özgü bir kebap çeşididir. Hatay'ın bu tepsi kebabının yapımı çok basit olduğu gibi tadı da çok lezzetlidir. Bu sebeple de Hatay'ın en fazla sevilen yemeklerinden biridir. Tepsi kebabının diğer adı da sini kebabıdır ve bazı yerlerde bu ismi ...

Haşhaş Kebabı

Haşhaş kebabı her ne kadar diğer kebap türleri kadar iyi bilinmiyor olsa da aslında oldukça leziz bir kebap türüdür. Bu kebap yapılırken bilinmesi gereken en önemli husus kullanacağınız etin kuzu etinin boşluk kısmından oluşması ve parça olarak alınan etin zırhla çekilerek kıyma haline getirilmesi gerektiğidir. Ancak böyle bir imkânınız bulu...

Kebap Tarifleri

Kebap tarifleri, ülkemizde oldukça beğenilen ve çeşitleri bakımından oldukça zengin tarifler arasındadır. Etli, kıymalı, tavuklu, sebzeli kebap tarifleri yöresel olarak farklılık gösterir. Fakat her birinin lezzeti hayır diyemeyeceğiniz kadar güzeldir. Sizler için farklı yörelerimizden değişik kebap tarifleri hazırladık. Beğendiğiniz bu lezz...

Aynalı Kebap

Aynalı Kebap, bizim ülkemizde yaşayan insanların büyük bir kısmı kırmızı et ile hazırlanan kebaplara ve diğer yemekleri çok severek tüketir. Kırmızı etten çok daha sağlıklı olmasına rağmen beyaz et hep ikinci planda kalmıştır. Size verdiğimiz bu kebap tarifi kırmızı etten yapılan kebapların papucunu dama atacak kadar lezzetli bir yemektir. S...

Domates Kebabı

Domates Kebabı, Domates ülkemize 19. Yüzyılda gelmiştir. Bu nedenle yabancı kabul edilip adına önceleri frenk denmiştir. Özellikle güneydoğu Anadolu bölgesinde sevilerek yapılan ve yenilen bir lezzettir. Özellikle yaz aylarında yani domatesin en lezzetli döneminde yapılmasını öneririm. Evde her an bulabileceğimiz malzemelerle ve kolaylıkla yapabile...

Beğendili Kebap

Beğendili kebap hem lezzet bakımından hem de görüntü bakımından oldukça istek gören bir tariftir. Özel günlerde hazırlanabilir ve sofranızı şenlendirebilir. Özellikle erkeklerin çok severek tükettikleri beğendili kebap pratik bir şekilde hazırlanabilir ve sofranız da yer alabilir. Bunun için arzu ederseniz eğer kuzu etini bir gün öncede...

Tandır Kebabı

Tandır kebabı, Gerek yapılışında kullanılan malzemeler ile gerekse yapılması için gerekli olan araç-gereçler nedeni ile birçok insanın yapamadığı bir yemektir. Aslında sizlerde bu mükemmel lezzeti evlerinizde yapabilirsiniz. Tabi ki bu lezzeti yapabilmeniz için illaki bir tandıra ihtiyacınız yoktur. Eğer isterseniz düdüklü tencere kullanarak...

Evde Şiş Kebap

Evde şiş kebap hem yapımı çok kolay hem de sunum açısından oldukça lezzetli bir yemektir. Evde şiş kebap yapmak için mutlaka büyük marketlerde satılan tahta şişlerden temin etmeniz gerekmektedir. Evde kebap yapımında kıyma kullanarak Adana yapmayı da tercih edebilirsiniz Fakat Adana kebabın yapımı biraz daha zahmetlidir. Eğer yemeğe ç...

Yufka Kebabı

Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesilen yufkaları 2 yumurta sarısı, 250 gr süt ve 100 gr yağ karışımına batırıp, ardından yapılan iç konularak ...

Talaş Kebabı

Talaş kebabı, doyurucu özelliği fazla olan ve lezzeti ile herkesi kendine bağlayan bir kebap tarifidir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği talaş kebabı deneyenlerden de tam not alacaktır. Yufka ile yapılan talaş kebabı biraz börek şeklini de anımsatmaktadır. Bu nedenden dolayı da kabul günlerinde ana sıcak olarak ikram edilebilir.

Tas Kebabı

Tas kebabı, toplum olarak en çok tüketilen ve yapılan et yemeklerinden bir tanesi de tas kebabıdır. Hemen hemen herkesin evinde bir kere bile olsa pişen bir yemek türüdür. Pek çok kişi tarafından çok sevilir ve akşam menüsünde aranır. Özellikle davet yemekleri ve düğün yemekleri gibi özel günler de tas kebabına sofralar da yer verilir. Toplu...

Şaşlık Kebabı

Şaşlık kebabı, çok eski lezzetlerden bir olan şaşlık kebabı günümüzde pek bilinmemektedir. Ancak lezzetinden ödün vermeden her geçen gün adını duyurmaya başlayan bu kebap, yöresel lezzetlerden bir tanesi olup müptelaları da bir o kadar fazladır. Et yemeğinden hoşlanan kişilerin şaşlık kebabını mutlaka denemelerini tavsiye deriz. Şaşlık ...

Sultan Kebabı Tarifi

Sultan Kebabı Tarifi hem görüntü açısından hem de lezzet bakımından güzel bir tarif arayanlar için sultan kebabı tarifi kaçınılmaz olacaktır. Birçok kişinin çok beğeneceği sultan kebabı ilgin görünümü ile de kendine bağlamaktadır. Siz de eğer güzel bir kebap tarifi arıyor iseniz sultan kebabını kesinlikle denemelisiniz. Tarifi bir kere ...

Domatesli Kebap

Domatesli kebap, domates her yemeğin yanına çok yakışmaktadır. Kebapların ya da et yemeklerinin yanına közlenerek verildiği zaman çok güzel bir çeşit olduğu gibi, urfa bölgesinde domatesli kebap çok fazla insan tarafından yenilmeye başlayınca aşçılar tarafından sıklıkla yapılan bir yemek olmuştur.Domates kebap malzemeler<...

Antep Kebabı

Antep Kebabı, Yemeklerinin lezzetiyle bilinen ve eşsiz tatlarıyla ün salmış Antep mutfağının ünlü yemeklerinden biri de kebabıdır. Gaziantep yemek ürünleri ile zengin olan bir ildir. Genellikle et yemekleri ile tanınan Antep ilinin meşhur yemeklerinden olan kebap tarifi de şu şekildedir;Antep Kebabı Malzemeleri

Malatya Kebabı

Malatya Kebabı, Malatya Geleli kebabı olarak bilinen kebap bu şehrin müthiş lezzetlerinden sadece bir tanesidir. Patlıcanın közlenerek yapılması yemeğe özellikle farklı bir lezzet katmıştır. Görüntüsü ve lezzetiyle misafirlerinize lezzet şöleni yaratmak ellerinizde. İçerisine konan sebze ve et sayesinde protein ve vitamin değerleri açısından...

İskender Kebap

İskender kebap, bazı yörelerde İskender döner olarak bilinen ve son derece lezzetli yiyeceklerden biridir. Ülkemizde ilk olarak Bursa'da yapılmış olan ve bu nedenle Bursa'ya ait bir lezzet olarak bilinen İskender kebap, çok eski tarihlerden beri ülkemizde tüketilen ve her geçen gün içerisine eklenen malzemeler nedeni ile geliştirilmiş bir le...

Yalancı İskender Kebap

Yalancı İskender kebap, evde iskender kebap yapılır mı, yapılır elbette hem de oldukça lezzetli olur. Tabi ki dışarıda yediğiniz ve mis gibi kokan gerçek iskender kebabı gibi değil ama yine de oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Bu tarifimiz için kullanacağınız pidenin taze ya da bayat olması önemli değil. Ama eğer bayat pide ekmeğiniz...

Dürüm Kebap

Dürüm kebap, evde yapıp yemeyi en sevdiğim yemeklerden bir tanesi acılı, bol soğan salatalı Adana kebap dürüm. Evde Adana kebap yapılır mı denildiğini duyar gibiyim. Evet ailede mesleği kebap ustası olan birileri varsa, sizde ondan bir şeyler öğrenmişseniz olur hem de öyle güzel olur ki aileniz bu lezzete bayılır. Tabakta servis edilen Adana...

Parmak Kebabı

Parmak kebabı,  et ve patlıcan ile yapılan enfes bir çeşididir. Özellikle patlıcanı çok sevenler için parmak kebap ideal bir yemek olacaktır. Kebap çeşitleri arasında parmak kebap evde en çok yapılan ve tercih edilendir. Davet masalar için parmak kebap tarifini deneyebilirsiniz. Eğer daha önce yapmamış iseniz buyurun tarif. Size önerece...

Evde Adana Kebap

Evde Adana KebapAdana kebap, adından da anlaşılacağı gibi Adana iline ait olan bir kebap çeşididir. Oldukça ünlü bir yemektir ve her bölgemizde hatta yurt dışında bile sevilerek yapılır ve afiyetle yenir. Adana kebabını Adana'da yemek bir ayrıcalıktır. Çünkü gerçekten de en güzeli Adana ilinde çıkmaktadır. An...

Kıyma Kebabı

Kıyma kebabı, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Evlerinde mangal bulunan ve mangal yapmakta zevk alan herksesin gönül rahatlığı ile yapabileceği bir lezettir. Her damak tadina hitap eden bir kebab çeşitlerinden sadece biridir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Kıyma Kebabi Malzemeleri<...

Çömlek Kebabı

Çömlek kebabı, evde hazırlayabileceğiniz oldukça lezzetli ve kolay yapılan bir yemektir. Kebabı hazırlayacağınız çömlek yıllanmış olursa daha iyi olur. Eskimiş bir çömleğin vereceği lezzet daha mükemmel olur. Yeni bir çömleğiniz varsa, bunun ilk pişirilmesi oldukça önemlidir. İlk pişirme sırasında süt kullanırsanız, çömleğin içi daha pürüzsü...

Şeftali Kebabı

Şeftali kebabı, Kıbrıs bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan şeftali kebabı özellikle bayram günlerinde sık yapılmaktadır. Şeftali kebabı adını şeftali görünümünden dolayı almıştır. Ancak bazı yöreler de bu kebaba şef Ali kebabı denilmektedir. Nedeni ise şef Ali kişisinin tarifi bulmasından dolayıdır. Tabi ne kadar doğrudur en iyi...

Konak Kebabı

Konak kebabı, pek çok kişi tarafından bilinen bir kebap tarifi değildir. Ancak görsellik açısından hoş bir görüntüye sahip olan konak kebabını davet masalarınızda yer verebilirsiniz. Konak kebabı tarifini sevdikleriniz için, özel günler için veya ailenin bir arada olduğu zamanlar da hazırlayabilirsiniz. Biraz zahmetli bir yemek gibi gör...

Çöp Şiş Kebap

Çöp şiş kebap; Bugün başta Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya illerimizde hızlı bir şekilde tüketilip adını duyurmuş olsa da hemen hemen Türkiye'nin dört bir yanında bilinip tüketilmektedir. Protein değeri oldukça yüksek olan bu geleneksel kebap bir porsiyon yaklaşık 300 gramdır. Çöp şişin birden fazla çeşitleri vardı...

Manisa Kebabı

Manisa kebabı Manisa yöresinin en meşhur kebabıdır. Evinizde kolayca yapacağınız bir yemektir. Bu Manisa kebabı ile misafirlerinizi çok güzel bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Manisa kebabı çok lezzetli sağlıklı, vitaminli ve mineral kaynaklı bir besin çeşididir. Manisa kebabının özelliği etin sinirsiz olması etin döp denilen yerinden yap...

Etli İslim Kebabı

Etli İslim Kebabı, Kebap çeşitleri içerisinde en çok tercih edilen etli islim kebabının yapılışı da çok kolaydır. Her yaş grubunun tercih ettiği ve lezzetiyle dillerden düşmeyen islim kebabını tarifi şu şekildedir;Etli İslim Kebabı MalzemeleriYarım kilo parça kuzu eti1 adet orta boy yeme...

Beyti Kebap

Beyti kebap, lezzeti ve görünümüyle gerçekten harika olan bu yemek kültürümüzde çok önemli yer kaplar, dünya çapında ülkemizin ün kazanmasına Türk mutfağının güzellikleri ve lezzetleri bu yemekler sayesinde ortaya çıkmıştır. Beyti kebabı bu kadar lüks ve özel olmasına karşı tahmin edildiği kadar pahalıya mal olacak bir yemek değildir. Herkes...

Simit Kebabı

Simit kebabı, Gaziantep mutfağına ait bir kebap türüdür. Burada mangalda yapılan bu tarifi sizler evinizde ızgarada ya da fırında yapabilirsiniz. Kebabın adını aldığı simit aslında hepimizin bildiği ince kısılık bulgurdur. Burada yöresel olarak simit bulgur oldukça fazla kullanılır. Yöre tarihinde ipek yolu üzerinde olduğu için, yöresel yeme...

Tavuk Şiş Kebap

Tavuk şiş kebap; birçok kebap çeşidi içerisinde yapımı belki de en kolay olan kebap çeşididir. Türk mutfağında kırmızı etin yeri her zaman çok özeldir. Fakat özellikle gençler ve çocuklar kırmızı et yemek konusunda daha seçici davranırlar. Kırmızı et yerine daha çok beyaz eti tercih ederler. Eğer doğal tavuk eti bulabiliyorsanız evdekilerin ...

Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Yufkalı şiş kebabın köftesinin yapımı son derece önem arz etmektedir. İçerisindeki köfte ne ...

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında patlıcan kebabı, Fırında patlıcan kebabı yapılırken isteğe bağlı olarak patlıcanları kızartıp da yapabilirsiniz. Fakat patlıcan çok fazla yağ çektiği için biraz ağır olabilir. Üstelik fırında patlıcan kebabında kullandığınız ette yemeğin lezzetini belirleyecektir.Fırında patlıcan kebabı malzemeleri

Adana Kebap

Adana kebap, Adana yöremize ait olan enfes yiyeceklerden sadece bir tanesidir. Zırh denilen bir çeşit satırla dövülerek ince ince kıyma benzeri hal alan et parçalarından elde edilerek yapılır. Eti kesinlikle kuzu etinden yapılmış olmalıdır. Dana etinden kesinlikle yapılmaz. Adanalıların dediğine göre de kebabın yanında pilav varsa yediğiniz ...

Tavuk Kebabı

Tavuk kebabı, tavuk etini sevenler için tavuk kebabı kaçınılmaz olacaktır. Davet masalarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tavuk kebabı, çar çabuk hazırlanılır ve pratik şekilde pişirilir. Diğer kebap çeşitleri gibi el oyalamayan tavuk kebabı acil durumlarda da hazırlanabilir. Çocukların da çok severek tükettikleri tavuk kebabını ...

Kebap Çeşitleri

Kebap çeşitleri, ana yemek olarak tercih edilen kebaplar, birçok kişi tarafından sevilmektedir. Kebap çoğunlukla dışarı da tüketilen bir yemek olsa da evde de kolaylıkla yapılabilir. Doğu bölgesinde ev yemeği olarak da yapılan kebap çeşitleri acılı veya acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Damak zevkinize göre acısını ayarlayabilir ve sev...

Saksı Kebabı

Saksı kebabı, saksı kebabı çok sevilen patlıcan kebaplarından biridir. Kıyma ile kuş başı ile ya da tavuk kuş başı ile yapılabilir. Görsel açıdan çok hoş bir görüntüye sahiptir. Yapım aşaması biraz uğraştırıcı da olsa emeğinize değecek lezzet de bir yemek tarifidir. Diğer sebzeli kebaplar gibi bu kebap türü de pirinç pilavı ile sunulur ve bi...

Patlıcan Kebabı

Patlıcan kebabı, Urfa yöremizde oldukça fazla tüketilen kebap türlerinden biridir. Ancak ülkemizde çoğu yörede farklı şekillerde de yapılır. Bunun ustaları kebabı tam kıvamında ve lezzetinde hazırlar. Kebabın en önemli özelliği köftelerle birlikte yuvarlak dilimlenmiş patlıcanların uyum içinde sırayla çubuklara dizilmesiyle yapılır. Evinizde...

Çiftlik Kebabı

Çiftlik kebabı, çiftlik kebabı çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. İçerisinde yoğun miktarda et bulunduğundan bu isimle adlandırılmıştır. Et severlerin sıkça tercih ettiği lezzetli bir fırın yemeğidir. Fırın tepsisinde ya da güveç de pişirebilirsiniz. Damak tadına göre kuşbaşı et tavuk eti ya da misket köfte ile yapılabilir. İçeriğine ...

Adana Kebap Kalori

Adana Kebap Kalori, Adanalı kebap deyince oracıkta durur hele o mis gibi kokusu yok mu? Bu muhteşem lezzet ile buluşmak için, karnınızın aç ya da tok olması çok fazla önemli değildir. Adanalıya göre kebap candır. Adananın bu yöresel lezzeti sevilen besinler arasında ilk sırada yer alır. Adana kebap içinde bulunan et sayesinde tam bir protein...

Ali Nazik Kebabı

Ali nazik kebabı, Türk mutfağına ait bir yemektir. Gazi Antep e ait bir yemektir. Yemek adını Yavuz sultan selim selim zamanında almıştır. Kebap olarak bilinse de bir yemek türüdür. Herkes tarafından çok sevilen bir yemektir, sıklıkla yapılır. Özel günlerde sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bir tariftir. Yapım aşaması kolay ...

Çardak Kebabı

Çardak kebabı, kebap Arapça da pişmiş, pişmek anlamına gelmektedir ve bizde de kullanılmaktadır. Kebabın bir sürü türü olduğu gibi çardak kebabı da bu türlerden biridir. Kebap kültürümüzde yeri çok ayrı olan bir yiyecektir, ülkemizin her yerinde her yöresinde bilinmektedir, Özellikle doğu illerinde çok fazla tercih edilir ve tüketilir ama ül...

Sultan Kebabı

Sultan kebabı, pratik bir tarif olan sultan kebabı tavuklu, kıymalı veya kuşbaşı et ile hazırlanabilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir durumdur. Sultan kebabının hazırlanması düşünülenin aksine oldukça pratik olmaktadır. Kolay bir şekilde hazırlanabilir ve sofranızı renklendirebilir. Özellikle davet sofraları için kaçınılma...

Sebze Kebabı

Sebze Kebabı, Yalnızca sebzelerle hazırlanan bu lezzet özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için harika bir tariftir. Aynı zamanda vejetaryen konuklarımız için de süper bir jest olacaktır. İçine konan sebzeler ile oldukça doyurucu ve lezzetli olan bu tarif hafif olması nedeniyle de gönül rahatlığıyla tüketilir. Çocuklarımızın da zevkle t...

Patates Kebabı Tarifi

Patates kebabı tarifi, patates kebabı patlıcan sevmeyen insanların tercih ettiği evde yapılan kolay sebzeli kebaplardan biridir. Akşam yemeklerinde tüketilebilecek ana yemeklerden biridir. Pilav ve cacık ile sunulabilir ve çok sevilerek tüketilen yemek türlerindendir. Yapımı kolay bir tariftir ve görsel açıdan çok şık bir görüntüsü vard...

Soğan Kebabı

Soğan kebabı, Gaziantep yöresine ait bir diğer lezzetli kebaptır. Pişmiş soğanı seven herkesin yemesi gereken müthiş bir lezzettir. Yapımı oldukça kolay olan bu kebabın kalorisi ise sadece 342 kaloridir.Soğan kebabı için gerekli malzemeler2 kilogram arpacık soğan (Kebaplık soğan ya da yahnilik so...

Macar Kebabı

Macar kebabı, çok lezzetli bir et yemeklerinden biridir. Macar kebabı önce göze hitap ediyor ve sonra midenizi doyuruyor. Macar kebabı sevdiklerinize ve özel misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir kebap çesididir. Üstelik oldukça da hafif bir kebaptır. Çok sağlıklı ve vitamin deposudur. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Eviniz de kola...

Fırın Kebabı

Fırın kebabı, Konya iline ait bir kebaptır. Bu güzel yemeği yapmak ise oldukça kolaydır ve misafirlerinizin damağına hitap edin. Ayrıca 1 porsiyonu (100 gram) sadece 460 kaloridir.Fırın kebabı için gerekli malzemeler500 gram yağız kıyma1 kırmızı biber1 diş sarımsak1 tat...

Oruk Kebabı

Oruk Kebabı, kebabımızın isminden de anlaşılacağı gibi Güney Doğu bölgesine ait olan yöresel bir kebap çeşididir. Özellikle iş harcında kullanılan ince bulgur yani yöresel adıyla simidin vermiş olduğu şahane kendine özgü lezzet olan bir kebap tarifidir. Bu kebap genellikle tüketen herkesin damağında tat bırakan bir yöresel kebap tarifidir.

Tava Kebabı

Tava Kebabı; Mutfağınızda bulunan malzemelerle çok kolayca harikalar yaratacağınız bir yemek olan tava kebabının yapılışı çok kolay ve çok pratik olmaktadır. Genellikle doğu kültüründe bulunan bu kebap, lokantalarda yenileceği gibi evlerde de çok kolay yapılabilmektedir. Misafirleriniz geleceği zaman mutfağınızda çeşit olmasını istiyorsanız,...

Çöp Kebabı

Çöp kebabı; Dünyada kebabı ile meşhur olan bir ülkeyiz ve Türkiye'de her yöreye ait kebap çeşidi vardı ve bu kebap çeşitlerini saymakla bitiremeyiz. Evde rahatlikla yapabileceğiniz kebab çesitlerimizden çöp kebabin tarifini sizlerle paylaşalim.Çöp Kebabı Malzemeleri500 gram dana kıyma1 adet k...

Abant Kebabı

Abant kebabı, adından da belli olduğu üzere Abant ilçemizin meşhur yemeği olan Abant kebabı lezzeti ve sunumuyla harikalar yaratan ve akılda izler bırakan bir yemektir. Tabi ki bu yemeği sadece Abant'ta değil güzel ülkemizin her yöresinde yiyebilirsiniz. Ama özellikle yolunuz düşerse burada yemeden geçmemenizi tavsiye ederim. Abant kebabı ya...

Kebap

Kebap, ülkemizin en çok tanınan lezzetlerindendir. Kebap kelimesi Arapça da "pişmiş et " anlamına gelir. Genellikle kuzu veya dana eti kullanılarak yapılır. Urfa, Adana, beyti kebabı, orman kebabı, tas kebabı, patlıcan kebabı, cağ kebabı gibi örnekler vermekle birlikte mutfağımız kebap çeşitliliği bakımından oldukça zengindir.K...

Ciğer Kebabı

Ciğer kebabı, ülkemizde Şanlı Urfa yöresinde yapılmaya başlanmış ve buradan tüm ülkede sevilen bir lezzet halini almıştır. Bu kebap, adından da anlaşılabileceği gibi ciğerden yapılan muhteşem bir lezzettir. Genellikle alışagelmiş olan kebaplardan çok daha lezzetlidir. Özellikle ciğer sevenler için çok büyük bir lezzet ola ciğer kebabını eğer...

Bohça Kebabı

Bohça kebabı, et yemekleri toplum olarak çok rağbet gören yemekler arasında ilk sıralar da yer alır. Özellikle sevdiklerinize veya özel misafirlerinize güzel bir yemek yapmak istediğiniz de bohça kebabını tercih edebilirsiniz. Bohça kebabını davet sofralarınızda yer verebilir ve sevdiklerinizden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Herkesin ç...

Kazan Kebabı

Kazan Kebabı, Urfa'ya özgü nadide tatlardan biri olan kazan kebabı, tadıyla ve görüntüsüyle sevdiklerinize harika bir lezzet şöleni yaşatmanızı sağlayacaktır. Kebabın tencerede pişmesi nedeniyle lezzete lezzet katmaktadır. Gelin kebabı bir de tencerede deneyin derim. Misafirlerinize kolaylıkla hazırlayıp göz dolduracak harika bir sofra hazır...

Kibrit Kebabı

Kibrit kebabı, bu yemek Ege bölgesine ait bir kebap türüdür daha çok Bodrum'a özgü bir yemektir. Bodrum kebabı çentik kebabı Çökertme da denir. Bir arada sevilen yenilen lezzetlerin aynı tabakta toplanması şeklinde yapılmış ve kabul görmüş bir yemek tarifidir. Çok lezzetli kebap tariflerinden biridir. Bodrum a gidip kibrit kebabı yemeden dön...

Fırında Tavuk Şiş Kebap

Fırında Tavuk Şiş Kebap, enfes tadıyla ve göze hitap eden iştahları kabartan görünümüyle muhteşem bir beyaz et yemeği türüdür. Kendine has sosu ile daha da ilgi çeken fırında tavuk şiş kebap evde veya açık kırsal alanda kolayca yapılabilecek gıdalar arasında yer almaktadır. İçerisindeki yüksek besin değeriyle vücut için oldukça fayda sağlar....

Fırında Şiş Kebap

Fırında Şiş Kebap, Fırında şiş kebap yapmak için öncelikle eti alırken kuzu eti olmasına özen gösterin. Kuzu eti hem yumuşak hem çabuk pişen ve lezzetli olacaktır. Fırında şiş kebap yapmadan 6-7 saat öncesinde eti domates salçası istediğiniz baharatları ilave ederek iyi bir sos hazırlanmalı ve bu sosun içine küp, küp doğranan kuzu etler...

Çöp Kebap

Çöp Kebap, Ülkemiz kebabı ile ünlü bir memlekettir. Türkiye'de her bölgeye ait bir kebap çeşidi mevcuttur. Bu kebapları tek tek saymakla bitiremeyiz. Türkiye'nin bu zengin kebap çeşitlerine yurt dışında birçok misafir gelmekte. Çöp kebapta bunlardan biridir. Çöp kebap sadece restoranlarda yiyebileceğiniz bir kebaplardan değildir. Çöp kebabı ...

Taş Kebap

Taş kebap yemeği genel olarak ülkemizde etin bolca tüketildiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sıkça tüketilmektedir. Yöre insanlarının bir kısmı geçimini çiftçilik ve hayvancılık ile sağladığı için eti bolca tüketmektedir. Taş kebabının ismi ise geçmiş zamanlarda yemeğin taş şeklinde olan ve çamurdan yapılan bir çeşit tenc...

Orman Kebabı

Orman kebabı, bol malzeme ile yapılan bir yemek çeşididir. Et yemekleri arasında en çok tercih edileni orman kebabı olmaktadır. Nedeni ise doyurucu özelliğinin fazla olması ve vitamin, mineral açısından zengin olmasıdır. Orman kebabının çok lezzetli olmasını istiyorsanız eğer mutlaka fırına göndermenizi tavsiye ederiz. Ateşin üzerinde p...

Bostan Kebabı

Bostan kebabıBostan kebabını isteğe bağlı olarak, kıyma ya da tavukla da yapabilirsiniz. Ayrıca patlıcanları tuzlu sudan çıkarttıktan sonra çok iyi bir şekilde kurulamayı unutmayın. Aksi halde kızartırken etrafa çok fazla yağ sıçrar.Bostan kebabı malzemeleri250 gram et

Geleli Kebabı

Geleli Kebabı: Geleli kebabı, Malatya ilinin Geleli yöresine ait olan ve Geleli yöresinde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. Geleli yöresinde çok eskiden beri yapılan geleli kebabının tadı ise bir başka güzeldir. Yapılışı çok da zor olmayan bu kebap çeşidini özel misafirleriniz geldiğinde ya da aileniz için bir değişiklik olsun isted...

Tire Kebabı

Tire kebabı, tire kebabı adını İzmir'in tire ilçesinden almaktadır. Mini şişlere dizilerek yapılabilir bu nedenle çöp kebabı ya da çöp de köfte de denir. İzmir de tire pazarlarında bir buçuk iki metrelik şeritler halinde satılır. Çok doyurucu bir yemektir. Bol tereyağı ile yapılır. Tereyağı içerisinde yüzüyor desek abartmış olmayız. Et tadın...

Et Kebap

Et Kebap, kebap büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen en lezzetli yemek çeşitlerinden birisidir. Her yörenin kendisine ait olan birbirinden lezzetli et kebap çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bin bir çeşit kebaplar yapılmaktadır. Kebapta en önemli püf nokta kullanıla...

Şehzade Kebabı

Şehzade Kebabı: Nasıl yapıldığına geçmeden Önce gerekli olan malzemeler şunlardır; 500 gram orta yağlı olmak üzere kuşbaşı dana eti, şayet siz isterseniz etinizi az daha fazla tutabilirsiniz, 5 adet orta boy patlıcan, 2 adet normal boyutta kuru soğan, 4 ya da 5 adet yeşil biber, 5 ya da 6 diş sarımsak,Karabiber, pul biber,

Buğu Kebabı

Buğu kebabı, buğu kebabını evinizde kolayca yapabilirsiniz. Buğu kebabını canınız ne zaman isterse çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Misafirlerinize güzel bir ziyafet hazırlayabilirsiniz. Bu kebap kurban bayramı yemeklerinden biridir. Misafir için hangi et yemeğini yapsam diye düşünürseniz bu buğu kebabını yapabilirsiniz. Çok lezz...

Köfteli Patlıcan Kebabı

Köfteli patlıcan kebabı, davetleriniz için farklılık yaratmak istiyorsanız köfteli patlıcan kebabının ana yemek olarak hazırlayabilir, davet sofralarınızı şölene çevirebilirsiniz. Mükemmel bir ana yemek olan köfteli patlıcan kebabı hem görsel hem de lezzet bakımından size farklılık kazandıracak, damaklarda muhteşem bir lezzet bırakacakt...

Kürdan Kebabı

Kürdan kebabı, kürdan kebabı Gaziantep yöresine ait bir kebap türüdür. İslim kebabı köfteli kebap olarak da bilinir. Çok lezzetli ve pratik olan tariflerden biridir. Köfteler hazırlandıktan sonra kısa süre de hazırlanacak bir tariftir. Zamanı olmayan ve çalışan bayanlar hazır köfte kullanarak da kısa süre de yapabilir. Tabi esas olan kendi y...

Bahçıvan Kebabı

Bahçıvan Kebabı, et yemeklerini sevenlerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Ülkemizde etli yemek çeşitleri bakımından da oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz için çok şanslıyız gerçekten. İşte et sevenler için çok güzel bir kebap tarifimiz var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Mutlaka yemek tarifi arşivinizde olması gereken güz...

Kağıt Kebabı

Kâğıt kebabı, önceki zamanlarda olduğu gibi günümüzde de birçok insanın damak tadına hitap eden mükemmel bir etli yemek türüdür. Farklı yörelere göre genellikle değişik şekillerde yapılan ve farklı malzemeler kullanılan kâğıt kebabı genel olarak tabi ki bir şekilde yapılır. Kâğıt kebabının en önemli özelliklerinden biri tabi ki yapılışının s...

Tepsi Kebabı Antakya

Tepsi kebabı Antakya, bu yörenin kendine kendine has lezzetli bir kebap tarifidir. Hem hazırlanması kolay hem de doyurucu olan kebabı evinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bu kebap tarifi aynı zamanda sini kebabı olarak anılır. Kebabın tüm malzemeleri karıştırılarak, tepsinin içinde pişen bu tarif için, malzemelerin sığabileceğinden az kü...

Çentik Kebabı

Çentik Kebabı, Hakkari yöresine ait olan çentik kebabının asıl adı çeltik kebabı olsa da çoğu yerde çentik kebabı olarak bilinmektedir. Hakkari ve çevresinde oldukça beğenilen ve çok lezzetli olan çentik kebabının yapılışı biraz zahmetli olsa da tadı da aynı şekilde buna değer niteliktedir. Çentik kebabının malzemeleri ve yapılışı ise ş...

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı: akşam yemeğe misafirlerinize sunacağınız yapımı kolay olan ve tadı çok lezzetli olan tepsi kebabını evdeki malzemelerle de kolaylıkla yapabilirsiniz. Yanına bir çoban salata ve bir pirinç pilavı ile çok daha lezzetli olacaktır.Tepsi kebabı malzemeleri500 gram az yağlı dana kıyma (İki kere çekti...

Patates Kebabı

Patates Kebabı, Her yaş grubunun severek yediği ve menüler de özel bir yere sahip olan kebap çeşitlerinden biri de patates kebabıdır. Patates kebabı hem çok lezzetli hem de yapılışı daha pratiktir. Patates kebabının tarifi şu şekildedir;Patates Kebabı Malzemeleri500 gram az yağlı dana kıyma<...

İslim Kebabı Nasıl Yapılır

İslim Kebabı Nasıl Yapılır, Kebabı bol olan bir ülkede yaşıyoruz ve birden çok kebap çeşidi var. Bunlardan biri islim kebabı. İslim kebabının tadına lezzetine doyum olmaz. İslim kebabını yapımı biraz zahmetli ama evinizde zaman ayırarak yapabilirsiniz. Patlıcan ve kıyma ile yapılan eşsiz bir lezzet. İslim kebabı nasıl yapabileceğinizi bahsed...

Kafkas Kebabı

Kafkas Kebabı, Kafkas yöresine ait kebap tariflerinden biridir. Lezzet açısından mükemmel bir tadı olan Kafkas kebabını özel konuklarınız için gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Diğer kebap çeşitleri gibi pilav eşliğinde değil de ince kıyım yapılmış patates ile sunum yapılmaktadır. İçerisinde patates kızartması bulunduğu için bilhassa ...

Ezmeli Kebap

Ezmeli Kebap, Zaman sıkıntısı çeken kişiler için hem çok kolay hem de az zamanda yapılabilecek olan ezmeli islim kebabı birçok kişi tarafından da tercih edilmektedir. Lezzetli oluşu ve kolay yapımıyla çok sık tercih edilen islim kebabının yapılışı şu şekildedir;Ezmeli Kebap Malzemeleri6 adet orta...

Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

Ali nazik kebabı, Sevilen Antep yöresi yemeklerinden bir tanesi meydana gelen Ali nazik kebabını çok sık olmasa da aklınıza geldikçe yapabileceğiniz hazırlanması kolay tariflerdendir. Hazırda közlenmiş patlıcanınız varsa kolay sayılabilecek bir yemek. Közlenmiş patlıcanları konserve olarak da veya buzlukta dondurarak gizleme alışkanlığınız v...

Yörük Kebabı

Yörük Kebabı, Antalya bölgesine ait bu lezzetin görüntüsü şahane lezzeti şahanedir. İçine konan çeşit çeşit sebzeleri sayesinde tadı muhteşemdir. Özellikle yaz aylarında bulanabilecek sebzeler olması nedeniyle kolaylıkla bu mevsimde pişirilebilir. Adeta bir vitamin deposudur. Misafirlere sunulacak bir lezzet şölenidir. Çocuklarımıza gelişim ...

Yoğurt Kebabı

Yoğurt kebabı, evde kolaylıkla yapılabilen ve ev halkı tarafından çok sevilecek bir tariftir. Özellikle çocukların çok severek tüketecekleri yoğurt kebabı yoğurt sevmeyen çocuklara yoğurdu sevdirecektir. Aynı zamanda yoğurt kebabının içerisinde köfte olması da ayrı bir lezzet katmış ve hemen hemen herkesin damak zevkine hitap edecek nit...

Testi Kebabı

Testi kebabı, et yemekleri içerisinde çok sevilen Kapadokya yöresine ait olan bir kebap çeşididir. Kapadokya yöresinde üretilen özel toprak testilerde yapıldığı için adını buradan almaktadır ki yemeğe lezzetini verende bu toprak testide pişmesidir. Testi kebabına lezzet veren diğer bir şey ise bol miktarda arpacık soğanı kullanılmasıdır. Arp...

Şiş Kebap

Şiş Kebap, Kebap, kültürümüzde çok yaygın olarak yapılan bir yemek çeşididir. Kebap etli bir yemek çeşididir. Ayrıca yine kültürümüzde kebabın çok farklı çeşitleri yapılmaktadır. Benim anlatacağım ise şiş kebap çeşitleridir.Şiş kebap için gerekli malzemelerTercihe göre dana ya da koyun eti veya t...

Sini Kebabı

Sini kebabı, köfteli harç ile yapılan bir kebap çeşididir. Sini kebabı adını tepsi de pişirildiği ve yassı olduğundan dolayı almıştır. Antep ve Maraş bölgesinde sık yapılan sini kebabı her geçen gün lezzeti ile kendinden bahsettirmeye başlamıştır. Sini kebabını size önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özel günl...

Antakya Tepsi Kebabı

Antakya Tepsi Kebabı, Lezzetli yemekleriyle meşhur Antakya'nın dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafından tercih edilen yemeklerinden biri de tepsi kebabıdır. Tepsi kebabı hem lezzetli hem de yapılışı diğer kebap türlerine göre daha basittir. Antakya tepsi kebabının yapılışı şu şekildedir.Antakya Tepsi Kebabı Malzeme...

Kestane Kebap

Kestane kebap, kış aylarında herkesin severek yediği yiyeceklerden biridir. Soğuk kış gecelerinde evinizdeki sıcak ortamı daha sevimli bir hale getirebilirsiniz. Ancak kestanelerin yeni çıktığı dönemde bunu pişirmenizi önermeyiz. Çünkü kestane yeni çıktığı zaman kabuklarından ayrılması oldukça zor olur. Eğer Kasım ayı ortalarından sonra kest...

Avcı Kebabı

Avcı Kebabı, az zahmet ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, içerisinde bol miktarda sebze barındıran son derece lezzetli bir tariftir. Beraberinde pilav ve salata ile sevdiklerinize bir ziyafet sofrası hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.Avcı Kebabı Malzemeleri1 kilo koyun eti2 çorba...

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, hemen hemen her evde yapılan bir yemek çeşididir. Patlıcan ile et birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle patlıcan yemekleri ve kebaplarının içerisine mutlaka et girmektedir. Etli patlıcan kebabı çöp şişlere dizerek de hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda fırında da yapabilirsiniz. Lakin evde etli patlıcan kebabını ...

Fıstıklı Kebap

Fıstıklı Kebap; Kebabı ile meşhur bir ülkeyiz ve her bölgenin ayrı bir tat da kebabı bulunmakta. Televizyonda yapılan yemek programları sayesinde artık her yörenin yemeğine evimizde gönül rahatlığı ile pişirilmekte. Fıstıklı kebap Gaziantep yöresine ait bir yemektir. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Fıstıklı kebap diğer kebap çeşi...

Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı, bu yemek Ege bölgesine ait bir kebap türüdür daha çok Bodrum'a özgü bir yemektir. Bodrum kebabı çentik kebabı da denir. Bir arada sevilen yenilen lezzetlerin aynı tabakta toplanması şeklinde yapılmış ve kabul görmüş bir yemek tarifidir. Bu kebap ismini Türkiye genelinde de bilinen çökertme türküsünden almıştır. Çok lezzetli ...

Evde Kebap

Evde kebap, genel olarak ana yemek olarak tercih edilmekte olan kebap birçok kişi tarafından sevilmektedir. Kebap genellikle dışarıdan yense de evde kebap yapmak da mümkündür. Doğu bölgelerinde ev yemeği olarak yapılan kebap çeşitleri acılı ya da acısız olarak ikiye ayrılmaktadır. Kendi damak zevkinize göre daha da şekil verebilirsiniz.<...

 

Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Filiz Kebabı
İskender Kebap Sosu
Abugannuş Kebap
Fırında Adana Kebap
Adana Şiş Kebap
Kuzu Kebabı
Güveçte Patlıcan Kebabı
Büryan Kebabı
Sırık Kebabı
Adana Kebap Nasıl Yapılır
Urfa Kebap
Mengen Kebabı
Kuyu Kebabı
Karışık Kebap
Lokma Kebabı
Cağ Kebabı
Pöç Kebabı
Erzurum Cağ Kebabı
Acılı Kebap
Kebap Türleri
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Beykoz Kebabı
İncik Kebabı
Yaprak Kebabı
Halep Kebabı
Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu
Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edil...
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencere de güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkanlarınıza ve ...
Zırh Kebabı
Zırh Kebabı
Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan etti...
Kebap Sosu
Kebap Sosu
Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı b...
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap
Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024