Patlıcanlı kebap şişi nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Lezzetli bir Akdeniz klasiği olan patlıcanlı kebap şişi, marine edilmiş etlerin taze sebzelerle mükemmel uyumunu yansıtıyor. Doğru marine süresi ve pişirme tekniğiyle hazırlandığında, hem göze hem damağa hitap eden bu tarif özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

27 Ekim 2025

Patlıcanlı Kebap Şişi Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gr kuzu kuşbaşı veya bonfile
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 1 büyük yeşil biber
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (marine için)

Hazırlık Aşaması:


  • Etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve derin bir kaba alın
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip iyice karıştırın
  • Marine olması için en az 2 saat buzdolabında bekletin
  • Patlıcanları alacalı soyup, 2-3 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın
  • Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip acısını alın
  • Biberleri et boyutunda, soğanı ise dörde bölüp kat kat ayırın

Pişirme Aşaması:

  • Izgara veya mangalı iyice ısıtın
  • Şişlere sırayla et, patlıcan, biber ve soğan dizin
  • Şişleri ızgaranın üzerine yerleştirin
  • Her iki tarafını 4-5 dakika pişirin
  • Ara sıra çevirerek eşit pişmesini sağlayın
  • Etler suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin

Püf Noktaları:

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır ve daha lezzetli olur
  • Etleri marine etmek için en az 2 saat bekletin - ne kadar uzun süre marine olursa o kadar yumuşak olur
  • Şişlere dizme sırası: et-patates-biber- soğan şeklinde olursa daha güzel görünür
  • Izgaranın iyice ısınmış olması etin suyunu içinde hapsetmesini sağlar
  • Şişleri ızgaraya yerleştirdikten sonra sık sık çevirmeyin - etin kendi suyunda pişmesine izin verin
  • Patlıcanların pişme süresi etten daha uzun olduğu için daha kalın doğranmamalı
  • Son dakikada üzerine biraz kekik serperseniz aroma katmış olursunuz

Servis Önerisi:

  • Pilav üstü veya yanında cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine sumak ve limon suyu gezdirerek farklı bir lezzet katabilirsiniz
  • Sıcak servis yapmak en idealidir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri
İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Çeşitleri Nelerdir?
Kebap Çeşitleri Nelerdir?
Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
Güncel
Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri