Patlıcan ve yufka ile lezzetli kebap nasıl yapılır?

Lezzetli bir Akdeniz mutfağı klasiği olan patlıcanlı yufka kebabı, hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden nefis bir tarif. Kızarmış patlıcan dilimleri ve baharatlı kıyma karışımının yufkayla buluşmasıyla ortaya çıkan bu enfes yemek, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Adım adım hazırlanışı ve pratik püf noktalarıyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinize sunmak için ideal bir seçim.

27 Ekim 2025

Patlıcanlı Yufka Kebabı Tarifi


Malzemeler:


  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 6 yaprak yufka
  • 500 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşaması:


  • Patlıcanları alacalı soyup, yarım santim kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin
  • Tuzlu suda 15-20 dakika bekletip acısını alın
  • Kuruladığınız patlıcanları az sıvı yağda her iki yönü de kızartın
  • Soğanı rendeleyip, sarımsakları ezin
  • Maydanozu ince ince doğrayın

İç Harç Hazırlığı:

  • Kıymayı derin bir kasede soğan rendesi, sarımsak, salça ve baharatlarla yoğurun
  • Üzerine doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın
  • Köfteleri tavada veya fırında pişirin

Montaj ve Pişirme:

  • Yufkaları tezgaha serin
  • Her yufkanın üzerine kızarmış patlıcan dilimlerini yayın
  • Pişmiş köfteleri patlıcanların üzerine yerleştirin
  • Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Sarılan yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine hafifçe sıvı yağ sürün
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz
  • Dilimleyerek veya bütün olarak servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Patlıcanların acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin
  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
  • Köfteleri çok sıkıştırmadan hazırlayın daha yumuşak olurlar
  • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin daha kolay kesilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
İlk soruyu siz sormak istermisiniz?
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Adana Kebap Tarifi ve Malzemeleri
İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
İncik Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Yufkalı Şiş Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Çeşitleri Nelerdir?
Kebap Çeşitleri Nelerdir?
Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kibrit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kazan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
Güncel
Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Çöp Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Manisa Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Beğendili Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Tire Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kürdan Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Kebap Sosu Tarifi ve Malzemeleri