Fırında kebap pişirme süresinin bu kadar değişken olduğunu bilmiyordum. Kuzu şiş kebap için 25-30 dakika yeterliymiş, peki ya daha kalın olan kebaplar ne kadar sürede pişiyor? Tavuk şiş kebap için 20-25 dakika denilmiş ama bu süre içinde tavukların içinin de iyi pişmesi için neye dikkat etmeliyiz? Ayrıca marinasyon süresinin bu kadar önemli olduğunu bilmezdim, bu işlem olmadan kebapların lezzeti nasıl etkileniyor? Fanlı fırın kullanmanın avantajları da ilginç, sence bu tip bir fırın kullanmak, pişirme süresini ne kadar etkiliyor?
Fırında kebap pişirme süresinin bu kadar değişken olduğunu bilmiyordum. Kuzu şiş kebap için 25-30 dakika yeterliymiş, peki ya daha kalın olan kebaplar ne kadar sürede pişiyor? Tavuk şiş kebap için 20-25 dakika denilmiş ama bu süre içinde tavukların içinin de iyi pişmesi için neye dikkat etmeliyiz? Ayrıca marinasyon süresinin bu kadar önemli olduğunu bilmezdim, bu işlem olmadan kebapların lezzeti nasıl etkileniyor? Fanlı fırın kullanmanın avantajları da ilginç, sence bu tip bir fırın kullanmak, pişirme süresini ne kadar etkiliyor?
Cevap yaz