Erzurum'un ünlü çağ kebabı hakkında böyle bir bilgiye sahip olmak harika! Yani bu kebabın, soğuk iklimde etin uzun süre saklanabilmesi için geliştirilmiş bir yöntemle hazırlandığını bilmiyordum. Ayrıca marinatlama işlemi ve odun ateşinde pişirilmesi onu özel kılıyor. Peki, Erzurum'a gittiğinde mutlaka bu lezzeti denemek gerektiği de çok doğru; yerel halkın bu kadar tercih etmesi, gerçekten tadına değer olduğunu gösteriyor. Başka hangi yerel lezzetler var Erzurum'da, merak ediyorum!
Erzurum'un ünlü çağ kebabı hakkında böyle bir bilgiye sahip olmak harika! Yani bu kebabın, soğuk iklimde etin uzun süre saklanabilmesi için geliştirilmiş bir yöntemle hazırlandığını bilmiyordum. Ayrıca marinatlama işlemi ve odun ateşinde pişirilmesi onu özel kılıyor. Peki, Erzurum'a gittiğinde mutlaka bu lezzeti denemek gerektiği de çok doğru; yerel halkın bu kadar tercih etmesi, gerçekten tadına değer olduğunu gösteriyor. Başka hangi yerel lezzetler var Erzurum'da, merak ediyorum!
Cevap yaz