Adana kebap sosunun hazırlanışı hakkında ne de güzel detaylar verilmiş! Soğan ve sarımsakların ince doğranmasının sosun lezzetini artıracağına kesinlikle katılıyorum. Isınan zeytinyağına eklenen soğanlar, pembeleşene kadar kavrulduğunda o harika aromayı salmaya başlıyor. Özellikle domates salçasının eklenip biraz kavrulması, sosun tadını zenginleştiriyor. Nar ekşisi kullanılması da çok hoş bir dokunuş! Ayrıca, sosun dinlendirilmesi önerisi de önemli; böylece tüm tatlar iyice harmanlanıyor. Meze şeklinde sunmayı düşünmek de güzel bir fikir. Ekstra olarak kekik veya kimyon ekleyerek farklı lezzetler denemek de harika bir öneri; damak zevkine göre deneyimler sunmak her zaman iyi bir yol! Kebaplarım için bu sosu mutlaka denemeliyim.
Adana kebap sosunun hazırlanışı hakkında ne de güzel detaylar verilmiş! Soğan ve sarımsakların ince doğranmasının sosun lezzetini artıracağına kesinlikle katılıyorum. Isınan zeytinyağına eklenen soğanlar, pembeleşene kadar kavrulduğunda o harika aromayı salmaya başlıyor. Özellikle domates salçasının eklenip biraz kavrulması, sosun tadını zenginleştiriyor. Nar ekşisi kullanılması da çok hoş bir dokunuş! Ayrıca, sosun dinlendirilmesi önerisi de önemli; böylece tüm tatlar iyice harmanlanıyor. Meze şeklinde sunmayı düşünmek de güzel bir fikir. Ekstra olarak kekik veya kimyon ekleyerek farklı lezzetler denemek de harika bir öneri; damak zevkine göre deneyimler sunmak her zaman iyi bir yol! Kebaplarım için bu sosu mutlaka denemeliyim.
Cevap yaz