Yalancı Adana Kebap Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (koyun veya dana karışımı)
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Kıymayı derin bir kaseye alın.
- Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber ve domates salçasını ekleyin.
- Malzemeleri iyice yoğurarak karıştırın.
- Sıvı yağı yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Hazırladığınız harici en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenmiş harcı, ızgaraya uygun şekilde şişlere sıkıca sarın.
- Izgarayı iyice ısıtın ve kebap şişlerini her iki tarafını da güzelce pişirin.
- Pişen kebap şişlerini servis tabağına alın, yanında soğan salatası ve lavaş ekmekle servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kıymanın yağlı olması kebabın daha lezzetli olmasını sağlar.
- Harci dinlendirmek, baharatların aromasının ete işlemesi için önemlidir.
- Izgaranın iyice ısınmış olması, etin suyunu içinde tutmasına yardımcı olur.
|