Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihlerinize göre pişirme şeklini ayarlayabilirsiniz. Yapımı çok zor olmayan bir tariftir. Herkesin severek tükettiği yemeklerden biridir, akşam ne yapacağım diye düşünürken kalkıp kısa süre de bu yemeği hazırlayabilirsiniz.
Malzemeleri kızartıp yapabileceğiniz gibi fırınlayarak da yapabilirsiniz. Özellikle patlıcan kızartma esnasında çok yağ çeken bir sebze olduğu için fırınlamak çok daha sağlıklı ve hafif bir yemek olmasını sağlayacaktır.

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı yapımı için gerekli malzemeler

  • 350 gram kuşbaşı eti
  • Dört adet patlıcan
  • İki tane sivri biber
  • İki tane olgun domates
  • İki üç diş sarımsak
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı nasıl yapılır?


Patlıcanları yıkayıp soyuyoruz ve parmak büyüklüğünde dilimleyip tuzlu suda on on beş dakika kadar bekletiyoruz. On beş dakika sonunda patlıcanlar süzülür ve kurulanıp derin bir kaba alınır. Bir çay bardağı sıvı yağ üzerine dökülür ve iyice yedirilir. Ardından yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir ve 180 derecede fırına sürülür ve fırında kızartılır.
Patlıcanlar kızarırken kuşbaşı etler bıçak yardımı ile biraz daha küçültülür. Etler bir tavaya alınır ve kapağı kapatılıp ocağa alınır altı açılır etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir. Etler suyunu çekince bir yemek kaşığı tereyağı eklenir ve etler hafif kavrulur. Bir adet kuru soğan soyulur ve yemeklik doğranır etlerin içerisine ilave edilir, ardından sivri biber ve sarımsak da doğranarak eklenir ve kavrulmaya başlanır. Ardından bir adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küçük doğrayıp tavaya ilave edin ve domatesin suyu ile şişmesini bekleyin. Etler pişince altını kapatın. Fırında kızarmış olan patlıcanların yarısını bir borcama alın ve üzerine kavrulmuş olan eti ekleyin sonra patlıcanın kalan yarısını ekleyin ve üzerine bir adet domatesi halka şeklinde doğrayıp dizin. Bir kâseye bir yemek kaşığı domates salçası bir çay bardağı su ekleyip iyice çırpın onu da bor cama ekleyin ve fırına tekrar sürün 25 dakika kadar 180 derecede pişirin ve ardından çıkarıp sıcak servis yapın. Yanında pirinç pilavı ve cacık ile çok lezzetli bir sunum olacaktır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:21:23
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı"
6. kere yapiyorum. Tarifi harfiyen uyguluyorum. Cok guzel oluyor. Herkese tavsiye ederim..
Metin Sarbat . 18.08.2018

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Türk mutfağına, eski zamanlarda Kıpçak Türkleri zamanında giren çağ kebabı bir diğer ismi de yatık kebap olarak bilinir ve Artvin ve Erzurum insa...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024