Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına bir hiçtir. Aslında bu biraz da şuna benziyor. Mesela bir bayan düşünün yüzü güzel ama bakımsız. O bayana güzel bir makyaj yapıp güzel kıyafetler giydirince nasıl olur? Daha da güzel ve çekici.
Sosların kebaplardaki önemi de aynı bunun gibidir.

Hangi kebaba hangi sos yakışır?


Kebap sosları bütün kebap türlerinde kullanılmaz. Her kebaba yakışan ayrı bir lezzet vardır ve o sos o kebapla bütünleşmiştir artık. Şimdi tek tek bu kebapları ve bu sosları ele alalım.

İskender kebap sosu malzemeleri

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet rendelenmiş domates (Kışın konserve kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağını bir tavaya alıp kısık ateşte tereyağı kızarana kadar pişiriyoruz. Kızaran tereyağının içine biber salçasını alıyoruz ve yaklaşık bir dakika salçayı kavuruyoruz. Yalnız salçayı yakmamaya dikkat edin. Zira salça çok çabuk yanar. Kızaran salçanın ardından hiç vakit kaybetmeden rendelenmiş olan domatesi ilave ediyoruz. Domateslerin ardından tuzu karabiberi ve suyu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Sos koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Şayet çok katı olursa biraz su ilave edip kıvamını biraz cıvık bir hale getirebilirsiniz.
Bu enfes lezzeti iskender kebabının üzerine sıcak sıcak servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca iskender kebabın yanında sarımsaklı süzme yoğurt, közlenmiş biber ve bulgur pilavı çok harika oluyor. Tavsiye ederim.

Beyti kebap sosu malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber (İsteğe göre az acılı)
Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tavaya alıp kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra salçayı alıp 15-20 saniye çevirdikten sonra sırasıyla suyu, tuzu, karabiberi ve toz biberi ilave edip sos koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişen sosu sıcakken beyti kebabın üzerine döküp yanında yoğurt, soğan söğüş ve maydanozla servis yapabilirsiniz.

Ali nazik kebabı sosu malzemeleri
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Sarımsak
Nasıl Yapılır?

Sosu pişireceğiniz tavanın içine zeytinyağını alıp yağı ısıtın. Isınan yağın içine ince kıyılmış soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsağı ve yeşil biberi koyuyoruz tavaya. Bunları da biraz soteledikten sonra kıymayı ekliyoruz. Kıyma suyunu çekene kadar piştikten sonra küp-küp doğranmış domatesleri ekliyoruz. Domatesler yumuşadıktan sonra salça ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra ocaktan indirip yoğurt sosu hazırlamaya başlıyoruz.

Kebap sosu hazırlanışı bu şekilde. Sizde bu tarifleri kebaplarınızda deneyebilirsiniz. Damak tadınıza uygun seçtiğiniz kebaba bu sosları uygularken verilen ölçülere dikkat edin.
20.01.2024 20:55:37
Kebap Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kebap Sosu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kebap Sosu"
Kuşbaşı kebap için sos yazmamışsınız salçasız bir sos mümkün mü acaba yardımcı olur musunuz?
Kürema . 04.09.2018

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Türk mutfağına, eski zamanlarda Kıpçak Türkleri zamanında giren çağ kebabı bir diğer ismi de yatık kebap olarak bilinir ve Artvin ve Erzurum insa...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024