Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile pişirilen kuzu ve dana etleri ile yapılan mangalda yapılan et yemeklerine verilen genel isimdir. Kebap denilince aklımıza kuzu eti gelmektedir karışık kebap ise kuzu eti ve dana eti hatta tavuk eti ile de yapılan et çeşididir.
Karışık kebap özellikle her yaş grubundan insanın severek tercih ettiği ve mangalın vermiş olduğu o muhteşem lezzetini severek tükettiğimiz yiyecekler arasında ilk sıralarda olduğu tartışılmaz.

Karışık Kebap İçin Gerekli Olan Malzemeler (5 kişilik)

  • 500 Gram dana eti yağsız
  • 250 Gram kuzu eti
  • 150 Gram kuyruk yağı
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • 2 Çay kaşığı karabiber
  • 2 Adet orta boy patlıcan
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı kimyon (İsteğe bağlı)

Karışık Kebap Nasıl Yapılır?


Öncelikle karışık kebap yaparken kebabın püf noktalarından olan bilgi paylaşacağım. Karışık kebap için alınan dana ve kuzu etlerini kesinlikle kıyma makinesin da çekmemek veya robot kullanmamak gerekmektedir. Bunun sebebi etin tadı ve özellikle et dokusunun bozulmamasıdır. Bir de karışık kebap da en önemli şeyin kullanılacak etlerin kendine has doğal ortamda yetişen erkek kuzulardan olması kebap yapımı için çok önemlidir. Ayrıca hazırlamış olduğunuz şişlere takacağınız kebabı takmadan önce elinizi bir miktar yağ ile yağlamanız iyi olacaktır.
Peki karışık kebap nasıl yapılır öncelikle hazırlamış olduğumuz dana eti ve kuzu etini ayrı ayrı bir tahta üzerinde satırla veya büyük bir uçak kullanarak kıyma haline getirin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu etleri büyükçe bir tepsi içerisine koyun. Daha sonra üzerine tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave ederek karışımı güzelce karıştırın. Kimyonu isteğe bağlı olarak koyabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışık kebap etlerini küçük parçalar şeklinde alarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Tepsi içerisindeki etler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Sonra kebap etlerini bir kenarda bekletin ve patlıcanları soyarak parmak kalınlığında halka şeklinde kesin. Hazırlamış olduğunuz patlıcanları da bir kenara bırakın. Şimdi karışık kebap şişlerini alarak bir parça et ve bir parça patlıcan olarak sık şekilde malzemeler bitene kadar şişlere takın. Son olarak hazırlamış olduğunuz karışık kebap şişlerini önceden yakılan ve iyice kor haline gelmiş mangalın üzerine sırasıyla koyun. Karışık kebabın pişeceği mangalda kesinlikle alevsiz olmalı durgun ve korlu olmalıdır. Sürekli çevirerek karışık kebapları kendi yağında pişmesini sağlayın. Kebaplar piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 08:49:20
Karışık Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karışık Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karışık Kebap"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Türk mutfağına, eski zamanlarda Kıpçak Türkleri zamanında giren çağ kebabı bir diğer ismi de yatık kebap olarak bilinir ve Artvin ve Erzurum insa...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024