Kebabımızın yapımı için tüm sebzeleri yıkayın. Kimi insanlar güveci yaparken ilk olarak tüm sebzeleri kızartır o şekilde güvece kor ve pişirir. Fakat o şekilde çok ağır yağlı bir yemek olur bu neden ile bu kebabı yaparken biz kızartmadan yapmanızı öneriyoruz. Güvecin en alt kısmına kuşbaşı etler konulur. Üzerine patlıcanlar kemer soyulur ve parmak büyüklüğünde doğranarak eklenir. Üzerine arpacık soğanlar soyulur birkaç çizik atılır bıçak ile ve bütün olarak güvece alınır. Sarımsaklar da soyularak eklenir. Biberler üç dört parçaya ayrılarak eklenir.
Son olarak domateslerin kabuğu soyulur ve dilimlenerek en üste dizilir ve sosu için bir yemek kaşığı salça bir çay bardağı sıvı yağ karabiber pul biber tuz ve yarım çay bardağı su bir kâsede iyice çırpılır ve güvece eklenir. Güveç fırına verilir ve yaklaşık iki saat kadar pişirilir ve ardından servis edilir.