Fırında çöp şiş kebabı pişirmeye başlamadan 7 saat önce veya bir gün akşamdan önce derin bir kabın içine kuru soğanı rendeleyin ardından sarımsak, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, kekik, pul biber ve küçük doğranmış etleri ekleyip iyice sosu yedirene kadar karıştırın. Marine sosuna tuzu ilave etmeyin çünkü sosun içinde etler uzun süre bekleyeceğine, etlerde sertleşme meydana gelir. Hazırlamış olduğumuz karışımın ağzına streç geçirip buzdolabında dinlenmeye bırakın. Fırında çöp şiş kebabın etleri marina olduktan sonra sıra geldi pişirmeye. İlk olarak etlerin tuzunu atıp karıştıralım. Daha sonra domatesleri dört eşit parçaya bölelim.
Yeşil biberleri de halka olacak şekilde 3 parçaya bölelim. Ardından Çöp şişe sırasıyla 3 kuşbaşı eti, 1 dilimlenmiş domatesi ve 1 biberi takın. Çöp şişlerin boyutuna göre fırın tepsisine dizin. Hazırlamış olduğumuz bütün malzemeyi aynı şekilde çöp şişe takın. Sıra geldi fırında çöp şiş kebap pişirmeye, fırın tepsisinin içine 1 su bardağı su ilave edin ve daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırında çöp şiş kebap pişerken yanına da bol tereyağlı pilav yaparak beraber servisi yapın.
Afiyet Olsun.