Öncelikle dana etini yıkayın ve küçük kare parçalara ayırın. Yaklaşık kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın ve tencereye atın. Üzerine tereyağını ekleyin ve et suyunu çekene kadar ocakta sürekli karıştırın. Soğanları küçük küçük doğrayın ve yemeğe ekleyin. Ardından salçayla beraber birkaç dakika kadar kavurun ve suyunu ekleyin. Suyunun üzerine çıkan etin siyahımsı birikintisini temizleyin ve yemeğinizin kapağını kapatın ve buharında pişmeye bırakın. Ocağın altını kısmayı unutmayınız. Yemek pişmeye yakın tuz, karabiberi ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Yemeğin yanına ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartıp, servis tabaklarına alın. Yemeğin üzerine (İsteğe bağlı) kekik serpiştirin. Bu ferah ve iştah açıcı bir tat verecektir.
Şimdiden sizlere afiyet olsun. Eminim parmaklarınızı yiyeceksiniz. Harika bir tarif mutlaka deneyin.