Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın tüm kokusu ve lezzeti ete geçiyor ve adeta yemede yanında yat cinsinden bir kebaba dönüşüyor. Abugannuş kebabı dana etinden ziyade mutlaka kuzu eti ile yapmalısınız. Kuzu etine karşı kokusundan dolayı ön yargısı olanlar bu yemekle birlikte kendilerinde yeni bir çığır açabilirler.
Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel tatlarından biri olan abugannuş kebabı mutlaka özüne uygun doğru bir şekilde yapılmalıdır. Merak ediyorsanız işte abugannuş kebabı ve püf noktaları.

Abugannuş kebap için gereken malzemeler

  • 4-5 adet orta boy etli patlıcan
  • 8-9 adet yeşil sivri biber
  • 5 adet yumuşak orta boy domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım kilo kuzu kuş başı doğranmış et
  • Yeterli miktarda tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerine serpmek için rende kaşar peyniri

Abugannuş kebap nasıl yapılır?


Yaptığınız da bu kadar basit yapılan bir kebap bu kadar lezzetli mi olurmuş demekten kendinizi alamayacağınız abugannuş kebap için ilk olarak domates, biber ve patlıcanları ateşte közleyelim. Asıl lezzet için odun ateşinde közlenmeli fakat ev şartlarında bu mümkün olmayacağından fırında ya da ocağın üzerinde közleyebilirsiniz. Közlenen domates, biber ve patlıcanları çok fazla ezmeden küçük küçük doğrayıp bir kaba alın.
Bu aşamada tuzu karabiberi ekleyip bekletin. Kuzu kuşbaşı etleri zeytinyağı ile çok yüksek ateş olan bir tavaya alalım. Hatta tavanızı önceden ateşte iyice ısıtırsanız etlerinizin suyu gitmez lezzeti içinde kalır ve mühürlemiş olursunuz. Etlerin rengi dönene kadar çevirelim. Bu aşamada etlere sakın tuz atmayın ki etler sertleşmesin.

Bu yemeği isterseniz geniş bir tepside isterseniz de güveç bir kapta yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin göz zevkinizle alakalı. Güveç kabıyla yapacak olursak öncelikle sotelediğimiz kuzu kuşbaşı etleri güvecin alt kısmına döşeyelim. Etlerin üzerine sarımsakları iki parçaya bölüp atalım. Közlenmiş sebzeleri En üste koymadan önce tereyağını kısım kısım etlerin üzerine paylaştıralım ve etlerin üzerini köz sebzeler ile kapatalım. Abugannuş kebabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verelim. Kuzu eti narin olduğundan aşağı yukarı 25 dakikada pişer. Pişirme aşamasının son 5 dakikasında kaşar peyniri rendesini de serpelim ve peynirler eriyip üzeri kızarınca fırından alalım. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

20.01.2024 18:21:45
Abugannuş Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Abugannuş Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Abugannuş Kebap"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

Cağ Kebabı

Cağ kebabı, Türk mutfağına, eski zamanlarda Kıpçak Türkleri zamanında giren çağ kebabı bir diğer ismi de yatık kebap olarak bilinir ve Artvin ve Erzurum insa...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024