Yufkalı Şiş Kebap

Yufkalı şiş kebap; evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap çeşididir. Yufkalı şiş kebap görüntü itibariyle beyti adı verilen özel kebap türüne benzemektedir. Yapımı son derece pratik olan yufkalı şiş kebabın bazı püf noktaları bulunmaktadır. Yufkalı şiş kebabın köftesinin yapımı son derece önem arz etmektedir. İçerisindeki köfte ne kadar lezzetli olursa kebapta o kadar güzel olur.
Ayrıca ben dış kısmında kullanacağım yufkanın market yufkası olmasından ziyade el açması günlük yufka olmasına özen gösteriyorum. Böylece dışındaki malzeme daha çıtır çıtır oluyor. Ben bazen misafirlerim ya da özel yemeklerde değişik bir şeyler hazırlamayı çok seviyorum. Böylece hem benim misafir ağırlamak konusunda kendime olan güvenim daha fazla artıyor hem de misafirlerim memnun bir şekilde masadan kalkıyorlar. Yufkalı şiş kebabı misafirleriniz için mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem göze hem damağa hitap eden kebap sayesinde yemek kültürünüze bir yenisi daha eklenmiş olacaktır.

Yufkalı şiş kebap için gerekli malzemeler

  • 750 gr. Az yağlı dana kıyma,
  • 100 gr. Taze kaşar peyniri,
  • 2 adet el açması hazır yufka,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • Yarım çay bardağı galeta unu,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Yeteri kadar tuz.

Yufkalı Şiş Kebap Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 adet domates,
  • 500 gr.
    Kaymaklı yoğurt.

Yufkalı Şiş Kebap Nasıl Yapılır?


İlk önce kuru soğan, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirin. Derin bir kâsenin içerisine kıymanın tamamını boşaltın ve üzerine rendelenmiş sebzeleri, baharatları, tuzu ve galeta ununu ilave ederek iyice yoğurun. En son olarak içerisine taze kaşar peynirini rendeleyin ve karıştırarak 8 parçaya ayırın. Her bir parçayı rulo haline getirin. Tere yağını eritin ve yufkaları ortadan dörde bölün. Her bir parçaya tereyağı sürün ve köftelerin her birini bu yufkalara sarın. Yufkaları yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tahta şişlere köfteli kısımları üsten görünecek şekilde dizin. Tüm malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edin. İşlemi tamamladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş bir borcama tüm yufkalı şiş kebapları dizin ve yaklaşık 170 derece ısıda köfteler pişene kadar kızartın. Bu arada sosu için tereyağı ve domatesi kavurun içerisine salçaları da ekleyin. Köfteler piştiğinde henüz sıcak iken şişten çıkartarak tabağa dizin. Üzerine sos dökün. Yanına da kaymaklı yoğurt koyarak servis edin.
19.01.2024 16:00:09
Yufkalı Şiş Kebap ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkalı Şiş Kebap Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufkalı Şiş Kebap"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024