Yufka Kebabı

Yufka kebabı, bu kebap tarifi rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Az zamanda hazırlanabilmesi ve gerek duyulduğunda esas yeme olarak da kullanılabilmesi tarifin artı özelliklerinden bazılarıdır. Püf noktası vermek gerekirse; Kesilen yufkaları 2 yumurta sarısı, 250 gr süt ve 100 gr yağ karışımına batırıp, ardından yapılan iç konularak pişirirseniz ek olarak lezzetli olabilir.

Yufkasını hazırlamak için

  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ

İç malzemeleri

  • 900 gr koyun eti
  • 150 gr domates veya bir yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
  • 500 gr soğan (5 orta boy)
  • 40 gr tereyağı
  • Bir.5 bardak su
  • 1 demet maydanoz
  • Kekik, tuz, karabiber

Yufka Kebabı Nasıl Yapılır?


Yağ, minik doğranmış soğan, kemiksiz 2-3 santim boy ve 1/2 santim eninde ince uzun doğranmış el bir tencerede kapağı kapalı ve arada bir karıştırılarak ona ateşte 15-20 dk pişirilir. Suyunu çekince 10 dk ek olarak karıştırılarak kavrulur. Tuz, doğranmış domates veya salça eklenir. Kapak kapatılarak ortadan az ateşte bir.5 saat pişirilir. Pişen ellere 1/2 ay biçimde ince doğranmış soğanlar eklenir ve güzelce karıştırılır. Et yağına kalıncaya denli 1/2 saat pişirilir. Karabiber, kekik, kıyılmış maydanoz katılarak bir ek olarak karıştırılır. Ateşten alınıp soğuması amaçlı bir tarata bırakılır. Böylece lalaş içi derlenmiş olabilir. Üç yufka üst üste koyulur ve tam ortalarından dörde kesilerek 12 eşil parçaya bölünür.
Bölünmüş her yufka parçasının ortasına 10 santim uzunluğu yaklaşık olarak da ve az dağılmış takdirde soğumuş talaş içinden yerleştirilir. Yufkanın kenarları amaçlı üst kısmına gerçek bohça katlar benzeri kapatılır. Eşit büyüklükte, minik bohçacıklar ortaya getirilir. İçin üst kısmına kalkınan her yufkanın üst kısmına çırpılmış yumurta sürülerek yufkaların birbirine yapışması sağlanır. Tüm yufkalar sarıldıktan ardından kızgın çiçek yağında diğer tarafları da çevrilerek kızartılır. Bir tabağa alınarak servis yapılır.

Püf noktaları
  • Çoğu vakit basit meydana geldiği amaçlı yufka ile börek yerine getirmek seçim edilir. Yapması kolaydır evet. Ama şayet püf noktalarını bilirseniz bununla birlikte da çok fazla da lezzetlidir.
  • Örneğin yufka ile yapacağınız böreklerin üst kısmına süreceğiniz bir yalnızca eritilmiş margarin ve sütten meydana gelen bir karışım ile çok fazla ek olarak lezzetli duruma getirebilirsiniz.
  • Ya da yufka ile yaptığınız börekleri, fırına vermeden öncesinde sade soda ve yumurtadan meydana gelen bir karışımı sürmeniz, böreklerinizi narin ve bununla birlikte çok fazla ek olarak kabarmış yapacaktır.
  • Sadece süt ile yufkaları ıslatmak dahi, böreklerinizin lezzetine lezzet katacaktır.
  • Fırına verirken üst kısmına yumurta sarısı sürerek, enfes kızarmış börekler yapabilirsiniz. Bir de üst kısmına susam ve çörek otu ile süslediğiniz de hem bir görünüşü hem bir de lezzeti ile nihai derece gevrek olacaklardır.
  • Yumurta sürmek istemiyorum diyorsanız veya yumurtanız kalmadı ise yoğurt sürerek de böreklerinizi nar benzeri kızarmış takdirde pişirebilirsiniz.
  • Arzu ederseniz, böreğinizi fırına sürmeden öncesinde, buzdolabında bir zaman bekletebilirsiniz. Bu yol de böreklerinizin çok fazla ek olarak gevrek olmasını sağlayacaktır.
  • Ama sakın unutmayın. Pişirme süreniz ve fırınınız sıcaklığı çok fazla mühim. Bu yüzden böreğinize, malzemenize yönelik fırınınızın sıcaklığını ayarlayın.
20.01.2024 14:15:49
Yufka Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufka Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufka Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Şiş Kebap Sosu

Şiş Kebap Sosu, et yemeklerinden olan şiş kebaplarının daha da lezzetli olması amacıyla belirli besin maddeleriyle marine edilmesi işlemiyle elde edilen kıva...
Devamını Oku

Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı, pilavların yanına çok yakışan bir yemek tarifidir. Tencerede güveçte ya da fırında yapılabilir. Sizin imkânlarınıza ve tercihle...
Devamını Oku

Zırh Kebabı

Zırh kebabı, Adana yöresine ait bir kebap türüdür. Bu kebap türünü diğer kebap çeşitlerinden ayıran en önemli özellik yapımı esnasında kullanılan ettir. Bu e...
Devamını Oku

Kebap Sosu

Kebap sosu, kebabın lezzetine lezzet katan bir unsurdur. Sos bazı kebapların olmazsa olmazıdır. Bazı kebaplar vardır ki üzerindeki sos olmadan başlı başına b...
Devamını Oku

Fırında Çöp Şiş Kebap

Fırında Çöp Şiş Kebap, Türk mutfaklarının olmazsa olmazları kebap çeşitleridir. Bunlardan biri de fırında çöp şiş kebaptır. Büyük küçük herkesin seve se...
Devamını Oku

Filiz Kebabı

Filiz KebabıFiliz kebabı oldukça lezzetli bir yemektir ve sunumu da oldukça güzeldir. Yemeklerde misafirlerinize sunabileceğin...
Devamını Oku

İskender Kebap Sosu

İskender kebap sosu, herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği kolay bir sostur. Evde hazırlanan bu iskender kebap sosu lokantalarda yediklerimizi aratmay...
Devamını Oku

Abugannuş Kebap

Abugannuş Kebap, patlıcan ve etin müthiş uyumu az rastlanır lezzetlerden bir tanesidir. Abugannuş kebabın kokusu sizi mest etmeye yeter. Köz patlıcanın ...
Devamını Oku

Fırında Adana Kebap

Fırında Adana Kebap, yapması kolay ve pratiktir. Lokanta da yediğiniz veya bir misafirlikte denk gelip yediğiniz kebapları artık sizde evinizde çok basi...
Devamını Oku

Adana Şiş Kebap

Adana şiş kebap; kebap çeşitleri içerisinde belki de en gözde yere sahip olan kebap türlerinden bir tanesidir. Adana kebap adı üzerinde Adana İline ait lezze...
Devamını Oku

Kuzu Kebabı

Kuzu kebabı; Eski çağlarda insanların yerleşik düzene geçtikleri ve ateşi buldukları zamandan bugüne kuzu kebabı yapılıp yenilmektedir. İlkel fırınlar icat e...
Devamını Oku

Güveçte Patlıcan Kebabı

Güveçte patlıcan kebabı, güveçte patlıcan kebabı kolay olarak yapılan yemek tariflerindendir. Kısa sürede malzemeler hazırlanır güvece eklenir ve fırına veri...
Devamını Oku

Büryan Kebabı

Büryan kebabı, ülkemizin her yerinde yapılan, ancak en fazla Siirt ve Bitlis yöresinde bilinen et yemeğidir. Ancak Siirt ve Bitlis yöresinde yapılan biryan k...
Devamını Oku

Sırık Kebabı

Sırık kebabı, Kuzu ya da oğlak eti sırığa takılarak çevirilerek pişirildiği için bu kebabın adına sırık kebabı denir. Bu sırık kebabı zahmetl...
Devamını Oku

Adana Kebap Nasıl Yapılır

Adana kebap nasıl yapılır, Adana kebap Adana yöresine özgü olan fakat hemen hemen ülkemizin bütün bölgelerinde severek yenilen bir yemektir. Acı sevenle...
Devamını Oku

Urfa Kebap

Urfa kebap, bilindiği gibi günümüzde tüm ülkede çok sevilen kebap türleri arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda ilk olarak Urfa'da yapılmış olan bu mü...
Devamını Oku

Mengen Kebabı

Mengen kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bolunun Mengen ilçesi ile özleşmiş bir kebap çeşididir. Bolu Mengen toprağın yeşile insanın yemeğe doyduğu bir y...
Devamını Oku

Kuyu Kebabı

Kuyu kebabı özel misafirler için hem çok lezzetli hem de zamanınızı almayan bir et yemeğidir. Hazırlama süresi oldukça kısa oluyor. Ama pişirme süresi b...
Devamını Oku

Karışık Kebap

Karışık Kebap, özellikle Adana Urfa Antep civarlarında oldukça fazlaca yapılan ve halk arasında sevilerek tüketilen kebap mangalda özellikle meşe odunu ile p...
Devamını Oku

Lokma Kebabı

Lokma Kebabı, kebabının lezzeti ile meşhur bir ülkeyiz ve lokma kebabı bu lezzetler arasında yer almakta. Lokma kebabının yapılışı biraz zahmetli ama ta...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şiş Kebap Sosu
Kuşbaşı Etli Patlıcan Kebabı
Zırh Kebabı
Kebap Sosu
Fırında Çöp Şiş Kebap
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024