Kuşbaşı eti orta boy bir tencerenin içinde zeytinyağı ve sivri biberlerle birlikte soteliyoruz. Etin suyu çekilince üzerine salçayı ilave edip iyice kavuruyoruz. Önceden kabuklarını soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız domates ve mantarları tencereye döküyoruz. Kavurma işlemi devam ederken bezelye ve yine soyup küp-küp doğradığımız kabağı ekliyoruz. En üste de tuzu serpip kapağı kapatıyoruz. Orta ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Farklı bir tencereye bir miktar su ekleyerek üzerine zeytinyağı ve tuz koyarak karıştırıyoruz.
İçine erişteleri ekleyip haşlıyoruz. Fazla su koymazsak vitamin kaybı yaşamayız. Haşlanan erişteleri süzüp borcama alıyoruz. Borcamın her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Diğer tarafta hazırlanan sebzeli harcımızı eriştelerin üzerine yine eşit şekilde dağıtıyoruz. Üzerine de rendelenen kaşarları döküp yayıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Üzerindeki kaşar peynir kızardığında Fırından alıp sıcak servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.