Önce köftemizi hazırlamakla başlıyoruz, soğanı ve sarımsağı soyup rendeliyoruz. Sonra köfte için hazırladığımız tüm malzemeleri karıştırıyor ve güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz köfteleri çöp şişlere geçiriyoruz ve elimizle yassı şekil veriyoruz. Ardından dinlendirmek üzere buz dolabında 1 saat kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz köfteleri sıvı yağda kızartıyoruz. Köfteleri çöp şişten çıkartarak enlemesine iki parçaya bölüyoruz. Köfteleri kızarttığımız tavada yeşil biberleri ve dört, beş dilim yaptığımız domatesleri de kızartıyoruz. Yine aynı tavayı kullanarak sosunu hazırlıyoruz. Zeytinyağını ve tereyağını tavaya alıp yakmadan ısıtıyor, salçasını ve baharatlarını ekleyip çok az da su koyduktan sonra salçanın kokusu çıkana kadar pişiriyoruz. Pide ekmeği biraz büyük parçalar halinde doğruyoruz. Başka bir tavanın içine 3 kaşık tereyağını koyarak ekmekleri yağda bir, iki kez çeviriyoruz. Pideleri servis tabağına alıyoruz, üzerine kızarttığımız köfteleri yerleştiriyoruz ve hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Üzerine kızarttığımız biber ve domatesleri yerleştiriyoruz. Servis tabağının bir kenarına pilavı, diğer kenarına yoğurdu koyuyor ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun.